Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ALARM zewntrzny kontra wewnetrzny

Mis Uszatek1719499023

Recommended Posts

Todaks,

dziękuję. Z tym, że ochrona w strefie zewnętrznej to dobry pomysł, to się zgadzam bez zastrzeżeń. Więcej, podpisuję się obiema rękami, że najlepszy (rzuć okiem do wątku, który założyłem - link dwa posty wyżej - tam napisałem, co tym myślę). Sprawę komplikowały te fałszywe alarmy wzbudzane przez ptaki. Ale pomysł z kilkoma niezależnymi czujkami patrzącymi na ten sam obszar i wymóg jednoczesnej reakcji chyba rzeczywiście wiele rozwiązuje. Muszę jeszcze to przeanalizować, ale na pierwszy rzut oka CZAPKI Z GŁÓW. Żeby wzbudzić fałszywy alarm, musiałaby przylecieć cała chmara ptaków. Dlaczego dotąd żaden fachowiec tego nie podpowiedział? Czy daltego, że nie wpadł na to, czy ptaki własnie latają chmarami??? Todaks, cos mi się wydaje, że akurat Ty będziesz umiał na to pytanie odpowiedzieć.

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Todaks, Dlaczego dotąd żaden fachowiec tego nie podpowiedział? Czy daltego, że nie wpadł na to, czy ptaki własnie latają chmarami??? Todaks, cos mi się wydaje, że akurat Ty będziesz umiał na to pytanie odpowiedzieć.

Zdarza się że ptaki latają całymi chmarami ale takie zjawiska oglądamy w parkach bądź na polach ( szczególnie gdy coś pysznego rośnie ) . Nie jeden instalator na pewno wpadł na ten pomysł ale rzadko kiedy klient da się przekonać by zainstalować praktycznie dwa razy więcej czujników które do najtańszych nie należą . Jednak obecne systemy alarmowe ( ich funkcje logiczne) pozwalają na pewne oszczędności jeśli chodzi o liczbę czujników ale wymaga to dość elestycznego myślenia od instalatora .Można tworzyć różne rzeczy które pozwolą na znaczne zmniejszenie ryzyka powstawania fałszywek . Z racji tego że to forum ogólnodostępne nie podam Ci bardziej szczegółowych informacji na temat tych sposobów

• 5 months później...