acca5 21.03.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 nie chce takiej trumny, wole tradycyjne poddasze- więżba, folie , wełna tez jest ciepelko. porownaj ceny jednego i drugiego rozwiazania. A moze jest to syndrom Chorzowa. popytaj inych architektow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.03.2006 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 We wsi Jerzmanowice na trasie Kraków - Olkusz, oraz 200 m od mojej działki stoi kilka nowych domów wybudowanych w tej technologii. Właściciele są zadowoleni. Ekipy które to robią są doświadczone, bo się w tym specjalizują. W miarę postępu projektu, konstrukcji i robót, będę informował o wszystkim. Fotek tych domów nie mam, ale może dziś pstryknę, bo będę w tamtych okolicach. Filigran ... taaak ... to jest pomysł do przemyślenia ... zamiast deskowania tnę filigran na wymiar podpieram na uproszczonej konstrukcji zbroję, zalewam ... Proszę zwrócić uwagę że mam mansardziaka. Skos ma 60 st. Górny dach to klasyczna więźba. Z zalet - przynajmniej dla mnie to jest też dodatkowa izolacja akustyczna. Kupując działkę 20 km od lotniska sprawdziłem trasy przelotu samolotów, ale nie przewidziałem wojska, które dokładnie nad moim domem zrobiło sobie korytarz treningowy - oczywiście tajny, nie uwzględniony na oficjalnych mapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.03.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ged - jak tak lepiej to lepiej a wykonczyc mozna tak ze nikt sie nie zorientuje przeciez co pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.03.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 podoba mi sie pomysł. Dopilnuj dobrej izolacji, bo beton też potrafi przeciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 21.03.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ... Filigran ... taaak ... to jest pomysł do przemyślenia ... zamiast deskowania tnę filigran na wymiar podpieram na uproszczonej konstrukcji zbroję, zalewam ... Po co ciąć płyty? Porządna firma zrobi Ci wszystko na wymiar. Tylko, czy te 60 stopni ich nie wystraszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 21.03.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 bravo ged tzak trzymaj ja tez zamierzam cos takiego wydlubac tylko znajde jakiegos cwaniaczka co sie podejmie zrobienia dokumentacji uwazam, ze nie ma nic lepszego GK to pomylka , polsrodek taki ersatz dla niewymagajacej klienteli jeszcze pare latek minie i sie wszystkim ten papierowy gips brzydnie i to o czym piszesz bedzie nalezalo do dobrego tonu a pudelka z GK beda wysmiewane jak dzisiejsze domy kostki no coz na wszystko trzeba czasu super pomysl i czekam na zdjecia i dalsze wiesci nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 21.03.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja od początku chciałem mieć skosy i tak też będę robił(żeby tylko ta wiosna już przyszła).Myślę, że powoli zmienia się świadomość inwestorów i coraz więcej ludzi decyduje się na takie rozwiązanie.Uważam tylko ged, że na skosy trzeba dać minimum 20 cm ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 21.03.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja od początku chciałem mieć skosy i tak też będę robił(żeby tylko ta wiosna już przyszła).Myślę, że powoli zmienia się świadomość inwestorów i coraz więcej ludzi decyduje się na takie rozwiązanie.Uważam tylko ged, że na skosy trzeba dać minimum 20 cm ocieplenia. a ocieplenie to inna sprawa.... oczywiscie minimum to 20 cm ja bym dal jakies 30 cm styropca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 21.03.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja ja tak mam od dawna i sobie chwalę: http://republika.pl/maszewo/images/P5240095C.jpg Więcej tu: http://www.republika.pl/maszewo/manuela.html Pozdrawiam PS. Nic nie peka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśny_ziutek 21.03.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ja bym dal jakies 30 cm styropca Czy na pewno styropian na dach? Też o tym myślałem, ale wszędzie słyszę, że za wysoka temperatura dla styropianu bezpośrenio pod pokryciem dachowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.03.2006 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Pod dachówką nie ma styropianu jest styrosuprema czyli 5 cm styropianu z przyklejonymi betonem wiórami. Na to się robi jeszcze szlichtę na gładko.Przed chwilą zrobiłem fotki kilku domków z zewnętrz i od środka zaraz je pokaże ale najpierw obiadek wtrząchnę. Cypek jakie warstwy są u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 21.03.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Dlaczego ja nie wiedziałam, że tak można Też mnie wkurza ta kartonowa "prowizorka" na poddaszu. A teraz to juz po ptakach, musztarda po obiedzie, pozamiatane, czyli ZA PÓŹNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.03.2006 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 bravo ged tylko znajde jakiegos cwaniaczka co sie podejmie zrobienia dokumentacji Pod koniec tygodnia mój powinien skończyć robotę - zobaczymy jak to będzie wyglądało na projekcie. Będzie OK, to go polecę i dam namiary. Może projekt w necie pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Rozwiązanie z tym stropem ze skosami jest bardzo dobre. Wiem, bo sami tak mamy. Na poddaszu bądź pięterku (a no właśnie - nad tym jeszcze ogromny strych, więc to piętro czy poddasze?) cicho i ciepło, żadnych spękań jakie towarzyszą płytom kartonowo-gipsowym. Wystarczy tylko położyć tynk, pomalować i można mieszkać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.03.2006 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Aniu nie mogła byś czasem podesłać listem ksera jakiegoś fragmentu dokumentacji? Tak dla nauki i porównania co wymodzi mój projektant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ged, jakiej dokumentacji . My w seryjnym projekcie też mieliśmy te tektury (a fuj!!!) nad głową. Za zgodą naszego kierownika budowy i adaptatora projektu w jednym, zrobiliśmy strop wylewany. U nas wszyscy takie robią, nikogo więc nie dziwi takie rozwiązanie. W Twoich stronach też dużo takich stropów, chociażby przy drodze głównej z Olkusza na Kraków. Ty pewnie gdzieś tam po drodze mieszkasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.03.2006 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Znaczy się ... na oko robili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 22.03.2006 00:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Obiecane fotki trumienki - kliknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 22.03.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Warstwy sa 2 12 cm lanego betonu z gruchy oczywiscie zbrojonego. 18 cm wełny na tym leży, na razie. Potem wełna pójdzie w krokwie i na górze pokoik powstanie, taki sobie 16 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 22.03.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Cypek - widzę że więźbę masz normalną. W moim przypadku, dachu mansardowego, dolna jego część będzie pełnić funkcje konstrukcyjne przenoszące obciążenia. Murłata będzie dopiero nad tą trumną. To tak jakby zrobić normalną kondygnację tyle, że z zewnętrznymi ścianami pochylonymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts