Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale po bokach też daje się kliny stałe. To jak to ma być rozwiązane? Panowie liderzy: Test, Jareko napiszcie krok po kroku jak ma wyglądać prawidłowy montaż na tej taśmie. Na co zwrócić uwagę przed montażem napisał Test. A teraz jak kliny(jakie) po bokach i od dołu w stsunku do taśmy i jak zachować paroszczelność i paroprzepuszczalność dla montażu okna.

• Odpowiedzi 948
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Firewall wpadnij z projektem na Budmę, siądziemy, pogadamy, porysujemy. Trzeba będzie to się pójdzie gdzieś na stoisko, przymierzy, dobierze, rozbierze, rozważy warianty i takie tam inne. Takie pisanie na forum, to sensu nie ma, bo ktoś coś powie, Ty masz kolejne pytania i tak można książkę napisać, a potem się okaże, że ten co ma to robić i tak zrobi... po swojemu.

Witam, mam pytanie do znających się na rzeczy, mam zamontowane okno w łazience,ale trochę jest za wysoko i chcę je obniżyć o około 50 cm.Na dole w porothermie nie ma problemu wyciąć, ale czym zalepić to co zostanie mi po obniżeniu, można dać po prostu styrodur, jestem jeszcze pezed robieniem elewacji ,więc mogę jeszcze pokombinować,:)

szerokość okna ok.1 metr

Edytowane przez Barbara74

Test: na budmę może i udałoby mi się wpaść ale... tam jest ok.1400 wystawców. Więc Twoje stoisko to - .....?

Lubię jak mnie podziwiają, ale nie aż tak żeby się eksponować na Budmie :-). A tak na poważnie Firewall, to ja też zaliczam się do kategorii "zwiedzający" z tym, że jestem na targach codziennie przez cały okres ich trwania. Powiesz kiedy będziesz i dalej to już prościzna:-). Zdzwonimy się:-).

Lubię jak mnie podziwiają, ale nie aż tak żeby się eksponować na Budmie :-). A tak na poważnie Firewall, to ja też zaliczam się do kategorii "zwiedzający" z tym, że jestem na targach codziennie przez cały okres ich trwania. Powiesz kiedy będziesz i dalej to już prościzna:-). Zdzwonimy się:-).

Jeśli kolega Test przeszkód nie widzi też kilka zdań moglibyśmy zamienić.....

Nie ma chyba sensu zakładać tu nowego tematu, więc.. .też się dołączę. Myślę o Budmie, ale chyba w tym roku nie ma typowych targów okiennno-drzwiowych. Co będzie warte zobaczenia wg Was?

Mimo kiepskiej koniunktury w budownictwie Budma zawsze pozostanie Budmą. Głównym celem jaki przyświeca większości firm biorącym udział w Budmie jest nawiązanie kontaktów handlowych. Osobiście uważam, że targi są czymś więcej niż imprezą handlową gdyż firmy które biorą w nich udział kładą większy nacisk na budowę i umacniania swojego wizerunku. Warto również podkreślić, że nie bez znaczenia jest promocja marki i możliwość prezentacji nowości oraz bezpośredni kontakt z klientem.Myslę że będzie wiele nowości........

Firma, która pokazuje na targach nowości buduje w ten sposób swoja markę, a tym samym umacnia swoją pozycje na rynku.

Jareko,proszę o poradę. W wykuszu mam otwór 240x230 i żona mnie męczy. Dać 2x120 uchylno-przesuwne czy podzielić na 3(2 fixy i 1 uchylno przesuwne). Co się lepiej sprawdzi i który wariant jest tanszy?,pozdrawiam

A może na 3: fix+ruchomy słupek (o ile wymiar/kolor pozwoli bez poprzeczki poziomej) ? Moim zdaniem przesówki są fajne jak dają duże przeszklenia, tu masz max 120cm na jedno, bez szału (a 80 to już zupełnie).

Z dwojga Twoich opcji stawiam że 2x120 będzie lepsze w obu względach (cena, wygoda).

Ale, że tak zrymuję, do Jareko mi daleko :)

Edytowane przez grzeniu666

Nie ma chyba sensu zakładać tu nowego tematu, więc.. .też się dołączę. Myślę o Budmie, ale chyba w tym roku nie ma typowych targów okiennno-drzwiowych. Co będzie warte zobaczenia wg Was?

Coś się chyba powinno pojawić ciekawego i prawdopodobnie też się przejadę do Pyrlandii;)

otóż Jeszcze chciałbym usłyszeć coś o tych okanch z MS ,

otóż tak to wygląda:

Ona Super Termo

System TERMOMS

kolor orzech

uszczelka Szara /TYTANOWE

Rama HP102 68mm

Skrzydło HP192 80mm n.TYTANOWE

2 x 4T/14Ar/4/14Ar/4T u=0.6

lub w ofercie znajdują się także okna :

3T-16Ar-3-16Ar-3T U=0,5

wraz z roletami mam ofertę na 27 tys złotych .