Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdybym by? bogaty...

Smok

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej ! No co jest ? Nie wierzę że brakuje fantazji.

Ja mimo że bogaczem nie jestem to chcę mieć ogród zimowy (mały, ale zawsze ) No gdybym był bogaty to ho ho. Ogród zimowy byłby wielki, ogrzewany, z klimą i egzotycznymi roślinami. Siadałbym teraz i popijał drinki z papai. Ech if i were a rich man. :lol:

Odkąd zaczeliśmy budowę domu, to przyznam się szczerze, że coraz częściej przystaję na chwile i wyobrażam sobie co by było gdybm w totka wygrała.

Gdybym była bogata przed rozpoczęciem budowy domu, to bym zbudowała go w innym miejscu, możliwe, że byłby to ten sam dom, ale z przeróbkami. Wybudowałabym go w ciągu roku, bo byłoby mnie na to stać, nie musiałabym ciągle przeliczać, czy mogę sobie pozwolić na takie okna, czy nie, nie musiałabym się zastanawiać, czy mogę powiększyć rodzinę, czy bedzie nas stać na utrzymanie się itd.

Pierwszą rzeczą jaką bym zrobiła było by wykupienie cudownej wycieczki. Pojechałabym tam natychmiast z mężem, żeby odpocząć od wszystkiego.

A po powrocie urządziłabym cudowny ogród z kącikiem na grila, z miejscem w którym można książkę poczytać i z altanką, z oczkiem wodnym.

Ale to tylko piękne marzenia.

Gdybym była umiarkowanie bogata (czyli stać byłoby mnie na dużo, ale musiała bym pracować) to:

-wybudowała bym dom bliżej warszawy np a Konstancinie na ulicy "Od lasu",

-dom byłby z założenia podobny do tego który mam, choć pewnie zaprojektowany indywdualnie, czyli z większym rozmachem,

- wykonałabym wnętrza wg projektu projektanta,

-zamówiłabym założenie ogrodu przez firmę i zatrudniała bym ogrodnika do utrzymania go w pięknym stanie,

-miałabym swoją stajnię, kilka koni na których rodzinka mogła by jeździć do woli,

-miała bym basen kryty,

- kupiła bym dom "letni" w cieplejszym kraju,

Gdybym była super bogata, to miałabym posiadłość z lasem i łąkami, jeziorem, przystanią, oraz z tym co powyżej ale niekoniecznie blisko W-wy. Konie, basen i dom letni aktualny, ale do tego doszedł by jacht daleko-morski. Zapewne zajmowała bym się "zawodowo" hodowlą koni.

O Jezu...........

Alicja

Widzę, że wszystkie nasze marzenia są raczej ukierunkowane podobnie.http://www.afternight.com/smiles/wavey.gif

Ale gdybym nagle i "niespodziewanie" http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/mordki2/013.gifweszła w posiadanie wielkich pieniędzy to:

"po pierwsze primo" - wykończyłabym dom i go wynajęła,

"po drugie primo" - kupiłabym jakiś podupadły pałac położony na skarpie, z wielkim parkiem pełnym wiekowych drzew i pięknym stawem, po którym pływałyby łabędzie. Przy udziale własnym i wydatniej pomocy funduszy państwowych, doprowadziłabym posiadłość do rozkwitu. No i żyłabym sobie tak w tym obrzydliwym luksusie długo i szczęśliwie opływając we wszelkie dobra. http://www.afternight.com/smiles/angryfire.gif

Oczywiście na parapetówkę http://forum.gracz.net/Public/Images/Default/beer.gif wszystkich zapraszam.

Najpierw wypodróżowałabym się do woli a potem dom,budowany indywidualny projekt /dom z 400 m2/ działka z lasem i nad jeziorem itp.ale musiałabym widzieć postępy budowy i ewentualnie korygować niedociągnięcia.Koniki dla dzieci ale tylko ze 2 ,3

za to co niemiara psów różnych ras ,no i ludzi którzy by się tym wszystkim zajmowali :smile:

Wszystkie wymarzone roślinki do ogrodu mnóstwo czasu na uprawę tego ogrodu (samodzielnie nie rękami innych bo nic tak nie cieszy jak rezultaty własnej pracy!)I co najważniejsze możliwość spędzenia tegorocznej wigili z rodziną w moim własnym domku!!!!Napisałam tegorocznej a nie tej w dalekiej przyszłości:sad: Aż mi się przykro zrobiło:sad: