Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, hej!

jesteśmy na etapie tworzenia statutu stowarzyszenia. Może macie jakieś pomysły na ładną nazwę?

Kolejny krok to zebranie 15 deklaracji czlonkowskich i zarejestrowanie stowarzyszenia. POtem podpisanie umowy na prowadzenie tej konkretnej szkoły w nieistniejącym jeszcze budynku i kombinowanie, jak ominąć pewne warunki, które musimy przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza czyli z budynkiem.

Będziemy też myśleć, jak to zrobić, żeby ruszyć chociaż z kilkoma klasami już od września tego roku (budynek nie zdąży powstać).

Ha, wiedziałam, że dacie radę, jak już wpadliście na taki pomysł. 8)

Pomysłu na ładną nazwę stowarzyszenia nie mam, ale jak podrzucisz kilka wariantów, to pomyslę.

Bo nie wiem, co ma być ujęte w nazwie. :roll:

Nasza ma być podstawówka, a potem... kto wie?

Szkoła będzie przy samej puszczy. Zależy mi na promowaniu kreatywności (Odyseja umysłu lub inne tego typu zajęcia). Do tego języki (oczywiście), mnemotechniki i szybkie czytanie i dużo zajęć dodatkowych, żeby nie trzeba było jeździć popołudniami wożąc dziecka na to i owo, bo to męczące niemożebnie i dezorganizujące, zwłaszcza, gdy się ma tych dziecków więcej niż jedną sztukę.

Hmmm... Słowo "Odyseja" bardzo mi się podoba. Odyseja jako podróż - przez wiedzę, przez prodes edukacyjny i rozwojowy, aż do ukształtowania młodego umysłu jako dojrzałego i gotowego do odpowiedzialnego wejścia w społeczeństwo.

Kurna, od razu mi się belfer włączył! :o

Ale taka nazwa dla stowarzyszenia byłaby, moim zdaniem, ładna.

Kaganek?

Świetlik?

Belfer?

Razem?

Może jeszcze potem pomyśle.

Niektóre na pewno są głupie, ale przy takiej burzy mózgów warto niczego nie odrzucać z góry, bo może innym to podsunie pomysł na jakąś o wiele fajniejszą nazwę. :D

Na szczęście nad nazwą samej szkoły jeszcze się będziemy mogli zastanawiać. teraz część mniej artystyczna, czyli nazwa towarzystwa prowadzącego szkołę. Ale też chciałabym, żeby byla ładna i mówiła coś więcej niż tylko, że to "na rzecz budowy i rozwoju szkoły".

Za podpowiedzi dziękuję. Zapiszę je na czasy nazywania szkoły.

"Odyseja umysłu" to nazwa już istniejącej ogromnej organizacji. Pisałam o wprowadzeniu zajęć tego typu do szkoły, może też o prowadzeniu drużyn Odysei.