Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nareszcie się przypałętałaś!

Jaskółki mówiły, że u Ciebie pada. U nas piękne słoneczko od wczoraj. I cieplutko! Sniegu już ani śladu.

Emi wczoraj przeżyła sterylkę. Leży biedna i dochodzi do siebie. Tzn. chodzi już i na pole wyszła, coby załatwić piln sprawy. Jutro kontrola. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Wygląda na to, że nic złego się nie dzieje, ale bidulka jest. Za to nie będzie faszerowana hormonami co pół roku i nie dostanie ropomacicza. Coś za coś...

Oooo, biedna Emcia...

Całe szczęście, że to dla jej dobra.

Na pewno lepiej, że miała sterylkę, niż te hormony, które najczęściej powodują u suń raka, jak u naszej Abruni... :(

Proszę za uszkiem pomiziać od ciotki i przytulić bidulkę!

Odebrałam, odpisałam. :D

(Zaraz się będą tu zastanawiać, co knujemy. :lol: )

... to ja może wyjaśnię ... potrzebuję korekty do pewnej pracy ...

... Zaraz się będą tu zastanawiać, co to za praca ... :lol:

To ja wyjaśnię - to jest praca na temat zdrowia psychicznego korektorek.

Emi już dzisiaj biegała na spacerze. Oczywiście nie pozwolę jej bawić się z koleżanką, ale normalnie podbiegła na łąkę do sikania i na drugą do kupkania (bo to są odrębne łąki). Nie rozwijała normalnych prędkości, ale wyraźnie lepiej się czuje. Dzisiaj Andrzej pojedzie z nią do kontroli.

No to bardzo się cieszę, że już lepiej jest. :D

Kurczę, żeby nie było tak daleko, to przyjechałabym do Was - wzięłabym blachę ciasta, jakiegoś baaaardzo dobrego, żeby Andrzej na ten taboret w wiatrołapie wlazł... :lol:

No bo fajne fotki byłyby... :lol:

Muszę mu opowiedzieć, jakim powodzeniem się cieszy na forum! :lol:

Jutro zaczną nam robić taras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.obrazki.info/miniatury/SugarwareZ-191.gif

Emi już po kontroli. Wszystko OK, mamy pilnować, coby nie lizała (ma gustowne ubranko) i nie szalała. Ranę trzeba oglądać, za tydzień jechać na zdjęcie szwów. Nie pojedziemy, bo samochód będzie u lakiernika. Pójdę do tutejszego weta - ze zdjęciem szwów sobie poradzi.

Chlebek zaczęłam robić z mniejszej ilości mąki, bo kiedy daję proporcjonalnie więcej żytniej, rośnie tak, że kapie z foremek. Właśnie się piecze i pachnie.