Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak! Musiałam się na drugiej stronie szukać!

Donoszę w skrócie:

- Pogoda oczywiście się skiepściła.

- Dwa dni na pobyt w Opolu i spotkanie się ze wszystkimi znajomymi, z którymi chciałoby się spotkać, oraz pooglądanie starych kątów to stanowczo za mało!

- Anię i Jej Rodzinkę poznaliśmy na jarmarku w skansenie. Nie było czasu ani warunków na dłuższą rozmowę, ale to nie znaczy, że się nie uda w przyszłości. Tym bardziej, że miło było się poznać!

- Do klubu jeździeckiego nie dotarliśmy, bo lalo jak z cebra, ale w skansenie były koniki, w tym jeden dwudziestodwuletni staruszek, którego znam i na którym jeździły już wszystkie moje dziecka. Starsze go pamiętały, a Małgo dzisiaj poznała.

- Jutro nie zabiorę się za ogródek, bo muszę autosa do lakiernika zawieźć, a potem do Krakowa jechać, bo zajączek się znów obija i na mnie zrzucił

obowiązek kupowania prezentów dla dziecków

- Pojutrze też, bo będę w jury konkursu tańca w przedszkolu.

A teraz idę odsypiać Opole.

Dziękuję za starania!

Pewnikiem znów będę się na odległych stronach szukała, bo jakoś z czasem cienko! Może chociaż przy śniadanku się uda wpadać. Teraz szukałam Bardzo Ważnych Informacji, a skoro już komputer włączony, to jakoś sam foruma wyświetlił.

Zaczęłam działać w ogrodzie, ale juz prawie ciemno było, więc niewiele zdążyłam zrobić.

Za to konstrukcja tarasu skończona! Zostało "tylko" deski zamówić, poprzykręcać, wyheblować (albo wycyklinować), konstrukcję dachu postawić, jakieś pokrycie wymyślić, kupić i przykręcić i taras będzie gotowy! A, zapomniałabym! Jeszcze trzeba folię rozłożyć pod spodem i kamieniami wysypać, coby nic nie rosło.

No właśnie, może ktoś mi podpowie, czym przykryć daszek, coby było przeźroczyste i nie wyglądało jak plastikowa blacha falista. I jeszcze żeby nas nie zrujnowało. I żeby wytrzymało kilka lat przynajmniej nie budząc odrazy.

Miałam ambitny plan, coby coś w domu i zagrodzie podziałać, ale wychodzi, że dopiero w czwartek zacznę - do środy mam zajęty czas.

Czy ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego dzieci komunijne mają zapraszać dyrekcję szkoły na I Komunię i wręczać im kwiaty w podzięce za to, że przyjdą???

A może ja się czepiam?

Lecę karteczki i zaproszenia na Komunię wypisywać.

PS Braza, czy spodnie pasują?

No właśnie, może ktoś mi podpowie, czym przykryć daszek, coby było przeźroczyste i nie wyglądało jak plastikowa blacha falista. I jeszcze żeby nas nie zrujnowało. I żeby wytrzymało kilka lat przynajmniej nie budząc odrazy.

szklo hartowane... pleksi... rozumiem, że robisz sobie szklarnio-saunę :roll:

a na drewniany taras to drwwniany gont.... A jak ma być tanio, to markizę.

Anię i Jej Rodzinkę poznaliśmy na jarmarku w skansenie. Nie było czasu ani warunków na dłuższą rozmowę, ale to nie znaczy, że się nie uda w przyszłości. Tym bardziej, że miło było się poznać!

Nam również było bardzo miło i mam nadzieję, że kiedyś uda nam się spędzić trochę więcej czasu razem :D

Szkoda tylko, że pogoda tak szybko nas ze skansenu wygoniła :roll:

Uprzejmie melduję, że kwiatuszki już znalazły swoje miejsce w ogrodzie - akurat zdążyłam posadzić je między jedną ulewą a drugą :D

Pasują ... Agduś, biję się w piersi ... w kwietniu wyślę!!

Te "dmuchawce"stoją cały czas, nie ruszone. Czy ja mogę te badyle np. uciąć, nic im się nie stanie? Chciałabym, żeby się utrzymały do Waszego przyjazdu. Aaaaa ... pasący się konik się odnalazł, na podwórku w trawie leżał, dobra robota, bo zima go nie naruszyła!!!

Aniu, Myślę, że jeszcze zdarzy się okazja!

Braza, cieszę się, że pasują. Ten konik to chyba Madzi - powiem jej, że się znalazł. Jakie "dmuchawce"?

EZS, nie robię szklarni ani sauny. Taras będzie duży. Gdybyśmy go zadaszyli gontem, to w kuchni zrobiłoby się ciemno. Dlatego rozważam dach przeźroczysty. Na razie rozważam, bo nie znalazłam niczego, co by ładnie wyglądało.

Wusia, dzięki za podpowiedź, kiedy znajdę czas, poszukam u Markotki

Leeeeeeecę dalej!

Czesc Agduś :lol:

Czy ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego dzieci komunijne mają zapraszać dyrekcję szkoły na I Komunię i wręczać im kwiaty w podzięce za to, że przyjdą???

A może ja się czepiam?

Nie czepiasz się, to chory poroniony pomysł. Kto to wogle wymyślił? Komunia to sprawa duchowa, co tu władza szkoły ma do tego?

Agduś, gdybym wiedziała, jak one się nazywają, to powiedziałabym prosto z mostu ... te długie, które rosną na tym pseudo skalniaku i przy drodze do lasu, latem chyba żółte były.

A konik na pewno Madzi, Karlita takiego nie miała.

Miłej nocy!!

Kurde, znalazłam!!! :D

Przywitać się zajrzałam. :D

Jakbyś w szoku straszliwym była z tym nowym forumem, jak my wszyscy na początku (ja wciąż jeszcze), to można też pogadać u mnie, tutaj albo i tutaj.

Co prawda nie ma emotek, ale i na forumie nie ma teraz tych fajnych... :???:

I w ogóle, ja rozumiem, że robota i te rzeczy, ale żeby nawet życzeń świątecznych nie złożyć?

Gdzieś Ty przepadła?