Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

No, udało mi się wszystkie wkleić po kilku próbach. Adresy nie chciały się kopiować i wklejałam kilka razy to samo zdjęcie.

Oczywiście jeszcze dużo tam brakuje - szafki pod umywalką, szafki obok z koszem na pranie, szafeczek na kosmetyki dla dziewczyn. Marzy mi się też blat nad pralką, ale najpierw musimy sprawdzić, czy da się odkręcić blat pralki, bo inaczej nie wejdzie na wysokość. No i jak gruba będzie podłoga, bo jeszcze nie zrobiona. Właśnie niemożność zrobienia mebli zanim poznamy grubość podłogi dopinguje nas do jej zrobienia. Jeżeli finanse pozwolą... Ta żywica droga jest... A pierworodnej obiecaliśmy nowe łóżko...

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

PS Ewa, ze schronu też można wziąć szczeniora, ale to oczywiście Twoja decyzja. Ja ze względu na małe dzieci nie odważyłam się brać psa po przejściach ani niewiadomego pochodzenia i charakteru szczeniaka (lubię duże psy, raz wzięty byłby już nasz bez względu na wszystko, a co, gdyby był niebezpieczny dla dzieci?), więc mamy rodowodową Emi.

A szczeniaków może lekką rączką być 10! Sprawdź, ile rodzi się w jednym miocie tych dwóch ras i wyciągnij średnią. Albo weź pod uwagę wyższą liczbę - w końcu mieszańce są silniejsze, to i dzieci może mają więcej. Moja pierwsza sunia rasy kundel podhalański (bardziej kundel niż podhalański) pochodziła z miotu liczącego 12 szczeniaczków.

Dzięki Wiola! Tę łazienkę potraktowaliśmy jak zabawę pomysłami. Realizujemy wszystkie, jakie wpadły do głowy.http://www.bandyci.org/img/smiglo.gif

Ja lubię niebieski. Kiedyś mialam całkiem niebieski pokój. Potem był chyba przesyt i teraz ostrożniej szafuję tym kolorem.

Super!!! Mnie się BAAAARDZO podoba!!!

Świetny pomysł i doskonałe wykonanie, fantastycznie!!! :D

Ewa - Agduś ma rację z tymi szczeniakami, Ty lepiej wyszkol sunię.

Sporo rzeczy można zrobić samemu, jeśli się obejrzy odpowiednio dużo i odpowiednio uważnie odcinki programu "Ja albo mój pies" na TVN Style. Tam treserka świetnie pokazuje, jak wyszkolić swojego psa metodą pozytywną, wzmacniając dobre odruchy u psa, potrafi cuda zdziałać bez żadnego stresowania psa. Bardzo polecam!

Dzięki za uznanie! Mam nadzieję, że uda nam się ją wykończyć zanim dzieci przestaną być dziećmi... Rrrrany, jakie one już są stare! Wero właśnie stuknęła czternastka - za cztery lata dostanie od nas zestaw pięknych walizek i... fru! Magda prawie 10 ma, a Małgo, nasze maleństwo, już 7 skończy!

Fajna łazienka, rozumiem, że plażę zrobiłaś ;)

A co pod nogami. Bo jak konsekwentnie, to piasek zatopiony w żywicy, tylko nie wiem, ile by to kosztowało...

Tent tynk to taki strukturalny, kamykowy? Zdaje mi się, że mamy taki w pracy na jednej ścianie, bardzo go oglądałam i podobał mi się. Choć na zdjęciach ja mam bardzo podobny efekt z korka.

Moje dziecko też ma 14 lat.... w tym roku.

Dziś właśnie została ochrzaniona za "niedostatek aktywności życiowej" Zuza jeżdzi konno. No, jesienią załatwiłam jej jazdy w AKJ, mąż ją woził, to jeździła. Umowa była, że do zimy, bo tam nie mają krytej ujeżdzalni ani żadnego miejsca do czekania, temu co jeździ to dobrze a ten co stoi (rodzic) marznie. Mąż jeździć nie chciał z nią, bo się okazało, że nie radzi sobie jeszcze do końca z ubraniem konia i trzeba jej pomóc więc stwierdził, że na przygotowanie 2 koni to on nie ma czasu. Nieważne. W każdym razie teraz ma przerwę. Dziś było ciepło, to zaproponowałam (ja, nie ona) że może gdzieś się przejedziemy. Miała sprawdzić stajnie - nic. Ja znalazłam. Nawet w necie nie poszukała żadnych informacji. Pojechaliśmy a się okazało, że tam już nie ma rekreacji. Miała mieć inne adresy - nie znalazła. No i się wkurzyłam. Straciłam czas niepotrzebnie, nic się nie dowiedziałam i nie pojeździłam. A niby ona chce jeździć. Ale czeka, aż będzie miała podstawione pod nos. Nic z tego. teraz to ona ma szukać informacji, adresów, zadzwonić, ustalić godziny a ja MOZE ją zawiozę ;)

A swoją drogą okazuje się, że nie tak łatwo pojeździć, jak się nie ma konia.... Stajnie jakoś tą rekreacjię niechętnie robią i o dzikich godzinach (AKJ w poniedziałki o 18!). Może ktoś wie, na czym polega jeżdzenie w klubie? Może tu jest droga do koni???

Noooo ... podoba mi się, chociaż ja do niebieskiego to ostrożnie podchodzę, ale podoba mi się!

Ewa - ściskam dłoń! Pasją mojej Młodej są podobno konie - hmmyyyy .... jakoś dziwnie tę pasję wyraża ... nawet do naszej księżniczki ostatnio mało jeździła będą w Kołobrzegu... Ciekawe, no nie ...

Miłego dzionka życzę!

He he, poczekajcie, mamuśki, poczekajcie... :evil:

Zobaczycie, co się będzie działo, jak będzie matura, potem wybór uczelni...

Nie wiem, może Wasze bardziej przedsiębiorcze, ale moi...

Pierwsza uczelnia jaka pod rękę sie nawinęła i koniec szukania. :mad:

Ile godzin w necie przesiedziałam, sprawdzając, które uczelnie mają dany kierunek, jakie przedmioty, jakie warunki nauki i zakwaterowania, jacy wykładowcy...

Powodzenia, kochaniutkie, powodzenia, he he... :cool: ;)