Agduś 19.10.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Stały i tak musi być na całą szczękę chyba. Wiem, że kosztuje dwa tysiące na każdą szczękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.10.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 cen nie znam i czy na całą też nie wiem pójdziesz jutro to się dowiesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.10.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No właśnie.I tym optymistycznym akcentem zakończę dyskusję, coby jutro kontaktować choć trochę.Dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.10.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Moi mają krzywe zęby, bo nie było nas stać na aparaty. Nie są to jakoś tragicznie krzywe zęby, ale zawsze... Te "państwowe" mieli, ale to jak Wusia pisze - o kant doopy potłuc, efekty baaaardzo mizerne. Z galeriami ti ja mam tak, że świetne są jako przejścia poddachowe dokądś tam, poza tym - wolę nie. Chyba, że szukam czegoś konkretnego, ale ja na szczęście mieszkam przy małym miasteczku, w którym zazwyczaj sobie znajduję w zwykłych sklepach to, czego potrzebuję. Zresztą, sama widziałaś, sklepy z butami mamy tam całkiem niezłe, dla dziewczynek też buty nabyłaś. Muszę zaraz iść rozpalić w stodole, dosuszyć obciętą wczoraj natkę pietruszki i dać do słoiczków, muszę też dzisiaj upiec babkę na sobotnią imprezę Dziadków. Nie chce mi się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.10.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 spóźnione, ale dopiero kurier dojechał http://www.wioldar.com/sklep/222-615-home/odkurzacz-centralny-beam-bm-285-akcesoria-nexe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.10.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Jaaasssoooo, ale maszyna Ale za przeproszeniem, czy to w górze, pomiędzy tym czymś grubym po lewej a chudszym po prawej to jest kask jeździecki, czy jakowaś nakładka na cokolwiek ...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.10.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Kask!Jak się wsiada na maszynę, to bez kasku można się uszkodzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.10.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ja też muszę młodej aparaty założyć. Problem w tym, ze szczęka rośnie i nawet jeżeli się zalozy teraz, to za kilka lat wróci, co było. A jak się nie założy, to jej się zęby zepsują, bo ten krzywy za bardzo przylega do sąsiada i niedomywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2011 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) No to już wiem. Nie wiem tylko, z jakiej dokładnie kasy dzisiaj wyskoczyłam i boję się sprawdzać. Wizyty mamy za darmo (znaczy pani nie wołała o kasę, czyli nie trza płacić), aparat wyjmowany na górną szczękę (tylko tyle trza) będzie kosztował sześć stówek . Niby ciut mniej niż dwa tysiące za druty... Dzisiaj była zaliczka, po którą musiałam biegać do "najbliższego" bankomatu. Z kilometr biegłam! W centrum Nowej Huty! Nigdy nie miałam dobrego mniemania o NH, ale nie sądziłam, że to taka pustynia! Za tydzień odbiór - Młoda się cieszy, bo to oznacza kolejny wyjazd do Krakowa i dzień w szkole opuszczony. Pani rzekła "na razie sześć stówek", bo może się okazać, że aparat trza będzie "rozwijać" i "wzbogacać" o kolejne elementy. Sprawa jest więc rozwojowa... Mam nadzieję, że nie dobije do ceny stałego, no i że to już wyższa technika i jakoś pomoże. Młodszym własnoręcznie powybijam mleczaki, żeby się załapały na darmowe aparaty. A tego, co sobie myślę o zasadach, którymi kieruje się nasza służba zdrowia, nie napiszę. I tak każdy może sobie to sam dośpiewać i poczuć przy okazji lekką ulgę (na mnie tak to działa). Z Huty pojechałyśmy do galerii i tam właśnie pozbyłam się bliżej nieokreślonej kasy. No bo ostatnio kupiliśmy Weronice śliczny i nieprzyzwoicie drogi płaszczyk, więc zauważywszy ładne rzeczy dla młodszych, nie mogłam się oprzeć pokusie. Tym bardziej, że miałam wytłumaczenie w postaci konieczności zrekompensowania im tamtego wydatku. A przed nami jeszcze zakup łóżka dla pierworodnej. Lodówka majaczy mgliście w oddali... Ewa, a czemu problem musi wracać? Ja nie chcę! I jeszcze po co wyrównuje się za darmo młodszym dzieciom zęby, skoro im jeszcze bardziej szczęki rosną i już musowo trza potem jeszcze raz ustawiać je w porządku? Edytowane 20 Października 2011 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.10.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 musi wracać. Nawet u dorosłych wraca. Ale wolniej.Ja piszę tu o aparacie stałym, wyjmowane przerabiałyśmy, w zasadzie były bardziej wyjęte, niż włożone... A aparat wyjęty niestety nie działa. te stałe też nie kosztują tak drogo jednorazowo, bo płacisz sukcesywnie za dokładane elementy. Za obie szczęki u nas (w lodzi) dochodzi do 5 tyś, ale to się rozkłada na 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 2-3 lata? Koleżanka Wero miała stały przez rok. Podobno wystarczyło. Ale żeby tak wciąż od nowa? Do starości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.10.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 mojej siostrze tanio skorygowali zgryz;) wyrwali jej po prostu trójki albo czwórki już nie pamiętam które na górze i pięknie się wszystko rozłożyło i tylko dentysta wie co jest jak zęby policzy bo dwóch brakuje a dziur nie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Mnie wyrwali jedną czwórkę. Miałam mieć potem aparat, bo mi trójka wyrosła z boku dziąsła i nie było na nią miejsca w ogóle, ale jakoś nikt nie miał czasu tego załatwić. Siedząc nad książką masowałam zawsze dziąsło nad tą trójką i wlazła na miejsce wyrwanej czwórki. Też nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.10.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 2-3 lata? Koleżanka Wero miała stały przez rok. Podobno wystarczyło. Ale żeby tak wciąż od nowa? Do starości? do starości to chyba nie... potem dziąsła zanikają i w ogóle sprawa zaczyna być nieaktualna... z przyczyn naturalnych. Ale podobno co jakiś czas. jak byłam rok temu z młodą u ortodonty, to się wahał i odroczył. W tym roku już pewnie jej założę... znaczy w przyszłym, bo ten się zaraz kończy a ja teraz czasu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Aga, jak masz taką wprawę, to możesz i Wero trochę dziąsła pomasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.10.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Aga, zacznij rozwiązywać krzyżówki w tygodnikach dla pań, tam gdzie lodówki są do wygrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Nie wyda, ten Werowy już jest A tak w ogóle, to na dłużej wpadnę, jak dacie sobie spokój z tymi dentystami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Wiola, świetny pomysł, ale chyba prędzej kupię lodówkę, kiedy zacznę odkładać pieniądze niewydane na pisma kobiece. Ja mam takie szczęście w loteriach wszelakich, że nawet nagród wygranych ponoć w forumowych konkursach nie dostaję!Braza, pierwszego zdania nie pojęłam, drugie zrozumiałam dosłownie - wpadniesz do nas w realu, kiedy zrobię porządek z zębami. Ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.10.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 To rób szybko ten porządek z zębami, dobra? W końcu wiele do zrobienia nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Pierwsze było do tego, ale mój internet nie nadąża, Wiola mnie wyprzedziła Aga, jak masz taką wprawę, to możesz i Wero trochę dziąsła pomasować... Chyba pójdę popatrzeć na ogródek, podobno pańskie oko konia tuczy, może moje samo skopie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts