Agduś 17.02.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Pojechaliśmy mimo śnieżycy. Znaczy rano tylko trochę sypało, a później na stoku chwilami solidnie. Ledwie dzieci przekonaliśmy, że lepiej wziąć karnet czterogodzinny, bo koniecznie chciały sześć godzin jeździć. Szybko nam uwierzyły, bo nikt z obsługi wyciągu nie wpadł na pomysł, żeby podnosić siedziska wyciągu, kiedy krzesełka jechały puste na dół. W efekcie siadało się na śniegu. Najpierw było chłodno, później zimno, bardzo zimno, w końcu mokro. I tak za każdym razem, kiedy jechaliśmy na górę. Szybko mieliśmy portki nieprzyzwoicie przemoczone. Do imentu! Pod koniec przylazła taka mgła, że na górze nic nie było widać. Na szczęście Małgo zażyczyła sobie jazdy na krótkim talerzyku, a starszaki szybko do nas chciały dołączyć, ale okazało się, że czas minął. Wracaliśmy z lekkim niedosytem. Ledwie wyjechaliśmy z parkingu - tak dowaliło śniegu. A na drogach było w porządku. Ciekawą scenkę zauważyłam - cienias na poboczu zasypany po dach! Dobrze, że czerwony - białego można by nie zauważyć.A noga jakby się przyzwyczaiła i mniej nap..ła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 17.02.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 słowem kicha, znowu wszystko ja będę musiała robić. Oj, nie lubię, nie lubię!!! Mam to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.02.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Jakkolwiek by się nie przyczajała, to wiesz, że powinnaś iść. Całkiem jak ja z tym puchnięciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.02.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 wiesz, Agduś, jak sie coś robi jak mało boli, to można sobie podleczać i podleczać i długo jest OK. Jak się zaniedba całkiem, to potem czasami zostaje już tylko sztuczne biodro czy kolano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.02.2012 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Tu akurat nie chodzi o żaden staw tylko o ścięgna (chyba) albo mięśnie. Potrafią mi nieźle dać popalić od czasu do czasu. Nie lubią chyba zmian obuwia (wiosną i jesienią z lekkich na cięższe i wyższe oraz odwrotnie) i dużego obciążenia. W sumie nawet bym może poszła do lekarza, gdybym miała pewność, że coś się da z tym zrobić, bo potrafi tak napierniczać, że mi się chodzić odechciewa. Równie dobrze może być tak jak z tym zapaleniem ścięgien w stopie, kidey to męczyłam się dwa miesiące czekając aż samo przejdzie i w końcu przeszło - po zażyciu pierwszej tabletki przepisanej przez lekarkę rodzinną (czyli po jednej wizycie) Ale się sama z siebie śmiałam! Roztopy przyszły! Wczoraj sypało jak głupie, a dzisiaj już ziemia wygląda spod śniegu. Dziecka wreszcie bałwana mogły ulepić - wcześniej albo było za mało śniegu, albo całkiem sypki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.02.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Tak, ale bolące ścięgna powodują złe ustawienie stawu a potem zwyrodnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.02.2012 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 No pocieszaj mnie dalej, to może wreszcie pójdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.02.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ewa, wymyśl coś jeszcze, ale gorszego, bo inaczej Agduś nawet ogłusza nie da się do lekarza zaciągnąć!! U mnie też pada - deszcz - i tak sobie myślę, że lepszy on niż to białe g....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ja chyba wolę to białe gwno, bo jak deszcz to znowu powodzie sie zaczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 nie mam rzeki. Wolę deszcz A nalepiej wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.02.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Tak, ale bolące ścięgna powodują złe ustawienie stawu a potem zwyrodnienia... ... u mnie się "już zaczyna" ... żesz to "dziadostwo wef tym wieku" ... a do emerytury jeszce parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.02.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 nie mam rzeki. Wolę deszcz A nalepiej wiosnę Ja tez nie, ale w dole wioski mają, mam 3 dojazdy do miasta i wszystkie przez rzeki. Dwa lata temu przez 2 dni nie dało sie dojechać. U nas gorzej bo osuwiska są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.02.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Co Wy takie czarnowidztwo uprawiacie? U nas też leje, co mi się wcale nie podoba. Śnieg, jeżeli nie jest za ciepło, nie przemacza ubrań i nie trzeba chodzić pod parasolem. Deszcz wrecz przeciwnie, a ja nie lubię parasola nosić, więc wolę śnieg. Tego wyrodnienia to ja się tak prawdę mówiąc nie boję, bo mam od zawsze dziwne stopy i nie wiem, czy mogą bardziej zwyrodnieć. Natomiast wrażenia, że ktoś mi przeciągnął rozgrzane do czerwoności druty od kostki do kolana nie lubię i to bardzo! Gdyby tak było bez przerwy, dawno bym już poszła do lekarza, ale to boli tylko czasami i tylko kiedy szybko chodzę, a potem mija wraz z chęcią na szukanie pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.02.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Tiiaaaa, usprawiedliwiaj się dalej to Cię Ewa będzie on-line leczyła jak mnie Na deszcz i wiatr to ja mam kurtkę z kapturem! Kołobrzeg skutecznie wyleczył mnie z parasoli po 4 połamanym w ciągu 3 dni!! Też nie mam blisko wody więc wiadomo, że mi deszcz nie przeszkadza, ale faktycznie, co za dużo to gdzieś tam może okazać się niezdrowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.02.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Kompletnie nie mam pomysłu, co to może być. Gdybym miała, to bym sprawdziła, czy jest sens zawracać dupę lekarzom. Byliśmy dzisiaj na filmie Hugo i jego wynalazek. Fajny. A najbardziej podobało mi się, że już nie trzeba czytać filmów z napisami ŻADNEMU dziecku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Agduś nie tylko warto ale obowiązkowo trzeba zawrócić lekarzom dupę aż mnie łapy swędzą żeby Ci klapsa wydzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.02.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 To się będziem lać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 nerwoból jakiś. trzeba by pomacać, może być równie dobrze od kręgosłupa jak i od kolana. Ze wskazaniem na kręgosłup. jak jest od czasu do czasu, to nie ma paniki, jak zacznie być coraz bardziej (wzrost częstotliwości bądź nasilenia) to trzeba iść RTG / ortopeda żeby zobaczył, bo zwyrodnienia zwyrodnieniami a czasem różne świństwa innego rodzaju też bywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.02.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie mam pojęcia, co to może być. Mnie się wydaje, że boli mnie ścięgno, ale dlaczego? Jeżeli od czegoś, to raczej od stóp niż kolan, bo stopy mam dziwne i dziwnie chodzę (podobno). No ale w takim razie czemu tylko czasem boli? A z przyjemniejszych rzeczy, to mamy w ferie promocję dla dzieci na basenie - 5 zł bez ograniczenia czasu. Dzisiaj wykorzystałyśmy ten fakt i dziewczyny moczyły się ponad trzy godziny, ja godzinę krócej. Czuję się jak wymoczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.02.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie wiem, czy chciałąbym się moczyć 2 godziny bez przerwy, ale ja do wodnych stworzeń nie należę! Agduś, idź w końcu do lekarza .... to może i ja pójdę za Twoim przykładem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts