Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za wszystkie życzenia! Tak kolorowo się tu zrobiło i wiosennie... Oby pogoda wzięła z tych obrazków przykład!

Wyjątkowo w tym roku się przygotowuję do świąt. Dekoracja jest - głównie dla kotów, które ją z upodobaniem rozbierają, babki były upieczone (poszły do szkół, reszta zjedzona już), a teraz... piekę baranki. Poszłam do sklepu po jakieś babeczki do koszyczków i to, co zobaczyłam odebrało mi apetyt. W przypływnie bezrozumnego optymizmu postanowiłam, że upiekę ładniejsze. Poszłam szukać foremek na małe babeczki znalazłam foremkę na baranka. Nadal wiedziona niezrozumiałym entuzjazmem nabyłam tę foremkę, a teraz nie mam już wyjścia - pierwszy baranek się upiekł, drugi się upiecze... Dobrze, że pierworodna już wyrosła z posiadania własnego koszyczka. Jeszcze spakować się trzeba. Jak ja nie lubię się pakować! Znaczy nawet nie się, bo się to ja pakuję w 10 minut, ale jeszcze dziecka trza spakować i psa.

No tośmy zaczęli świętowanie. Koszyczki poświęcone, zajączek prezenty podłożył, można odpoczywać... Prawie... Właśnie doszłam do wniosku, że gdybyśmy mieszkali z dzieckami w dwupokojowym mieszkaniu w bloku, to bym oszalała. Doszłam do tego wniosku po kilku godzinach!!! Jak dobrze, że mamy domek!!! A już poza wszystkim, gdyby nie domek, to bym nie wiedziała o istnieniu foruma! Ze wszech miar dobrze, że mamy domek!!!

Andrzej dostał służbowy internet, który właśnie wykorzystuję całkiem prywatnie.

Ja bym zagryzła własne dzieci! Zamknięte w małym pomieszczeniu szybko stają się toksyczne!

Sam blok mnie nie przeraża, jeżeli sąsiedzi są normalni.

Emi po raz kolejny zaprezentowała się w programie "zazdrośćcie moim właścicielom takiego wspaniałego psa". W bloku nie reagowała kompletnie na ludzi chodzących za drzwiami, na ulicy olewała doskonale ujadające zza płotów psy, wyraźnie zdezorientowana wprawdzie, ale w gościnie grzecznie siedziała w wyznaczonym miejscu, pozwalała się głaskać pokazując, że jest grzecznym, ślicznym, wielkim i łagodnym psem i gdyby nie zwaliła ogonem doniczki z parapetu na korytarzu, kidey wychodziliśmy z torbami przez wyjazdem w powrotną drogę, byłoby idealnie.

gdyby nie zwaliła ogonem doniczki z parapetu na korytarzu, kiedy wychodziliśmy z torbami przez wyjazdem w powrotną drogę, byłoby idealnie.

nikt nie jest doskonały :)

ale jeżeli pozwalała się głaskać i siedziała w wyznaczonym miejscu, to bym jej nawet dwie doniczki darowała...

Ja miałam wczoraj psa w gościnie i okazało się, ze moja psuka nagle dorosła! Dotychczas znosiła wyjadanie z miski, zajmowanie własnego posłania itd, wczoraj nagle okazała się asertywna. Z miski wyjadła pierwsza do czysta a potem usiadła w koszu i pokazywała zęby ilekroć intruz chciał się wmontować na legowisko. Nagle po 6 latach zauważyła, że ma zęby! Jestem w szoku ;)

Emi jest pod tym względem strasznie dziwna. Na ogół łagodna i przyjacielska w stosunku do psów i psuk, czasem potrafi się zrobić agresywna. Kiedyś wypadła na psa przechodzącego obok domu z zamiarem mordu. W obronie terytorium? To dlaczego bez przeszkód zaakceptowała psa naszych przyszłych sąsiadów? Obszczekała go bez większego przekonania przez płot, a znalazłszy się za płotem, obwąchała go przyjaźnie. Z labradorką bawiła się kilka razy, a ostatnio podbiegła do niej i zamiast się bawić, zaczęła grozić zębami, przewróciła ją i przycisnęła do ziemi. Za to yorka mojej koleżanki zapraszała do zabawy tuż przy furtce, czyli na swoim terenie. Zapłotowe szczekacze ignoruje, no chyba, że któryś jest wyjątkowo rozjuszony, a Emi idzie przy samym płocie - wtedy może się wnerwić.

Zmachana jestem jak koń po westernie. Zasuwałam w ogródku, dużo zrobiłam, ale chciałam więcej. Ciekawe, czy jutro wstanę z łóżka.

Wusia, a jak z posłuszeństwem Uzuri? Emi i Hera są posłuszne inaczej. Spec od szkolenia psów na wieść, że ma uczuć leosia zamilkł i po chwili wahania rzekł: ciężko będzie... I takie są - niby wiedzą, o co nam chodzi, ale dłuuugo zastanawiają się, czy aby na pewno muszą posłuchać. Emi odsyłana na miejsce niby tam idzie, ale tylko po to, żeby zawrócić i wystawić pysk z pytającą miną albo po prostu wyjść. Nieraz tak się bawimy - miejsce - wejście - wyjście - miejsce - wejście - wyjście...