skunks 09.02.2002 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2002 Przykry zapach towarzyszy mi wszędzie, kąpiel też nie pomaga.Niemniej dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.02.2002 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2002 No to masz przes..ne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.02.2002 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Skunks - może ciągle nosisz tego samego pampersa? Wymień go!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 10.02.2002 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Aby nie dopuścić do wydobywania się gazów z kanalizacji, urządzenia sanitarne powinny być zaopatrzone w syfony. W syfonach powinna być woda. Słup wody tworzy w syfonie "zamknięcie wodne". Jeżeli nie używasz jakiegoś przyboru (np. kratka ściekowa) wodę należy uzupełniać okresowo, bo oparowuje. Może masz jakieś podejście wprowadzone do pionu bez syfonu (może od pralki). Przy niewłaściwym podłączeniu podejść (np. jeżeli przybory są zbyt odległe od pionu) woda z syfonu może być wysysana i zamknięcie wodne zerwane. Należy wtedy przy tym przyborze sanitarnym wykonać odpowietrzenie.Druga sprawa to odpowietrzenie pionu kanalizacyjnego. Pion powinien być wyprowadzony ponad dach i na zakończeniu pionu na dachu montuje się rurę wywiewną. Wprowadzanie części wentylacyjnej pionu do komina (nawet do odrębnego kanału) jest nieprawidłowe i kończy się łagodnie mówiąc brzydkim zapachem. Zamiast rur wywiewnych ponad dachem stosuje się obecnie zawory napowietrzające, ale one nie zawsze sa skuteczne. Powinno się praktykować, że instalacja jest wyposażona przynajmniej w jedną rurę wywiewną. Spróbój poza tym wyczyścić środkami chemicznymi odpływy od urządzeń sanitarnych. Kiedyś stosowało się "kreta", ale obecnie są podobno już lepsze środki, które usuną gnijące pozostałości w rurach i syfonach.Z życzeniami świerzego powietrza S-O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2002 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Sanipro, chyba ze względu na tak późną porę, nie załapałeś o co tu chodzi. Ale miejmy nadzieję,że Twoja wyczerpująca odpowiedź na problem Skunksa przyda się komuś innemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.02.2002 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Anonimowy nie bądź taki do przodu. Sanipro z pewnością załapał, a jego wywody NAPEWNO się komuś przydzadzą. Przypuszczam, że mogą być nawet osoby, które się boją zapytać, a innym takim jak ja jeszcze w trakcie budowy lub nawet przed (a takich jest tu chyba większość) pozwolą uniknąć błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2002 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Nie staraj się być jego adwokatem, Sanipro radził sobie doskonale, zanim się pojawiłeś na Forum Muratora, i nic nie wskazuje na to, aby nagle potrzebował czyjejś pomocy. A skoro nie masz poczucia humoru, to najlepiej zrobisz nie wtrącając się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skunks 10.02.2002 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Dzięki, przydadzą mi się wszystkie rady, ale najbardziej podoba mi się aby się dać odskunksić...Mała operacja plastyczna zrobi ze mnie coś w stylu świstaka...Zastanawiam się czy, wtedy nie nastąpi problem z gwizdem w domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 10.02.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2002 Istotnie. Wahałem się w jakej formie odpowiedzieć. Żartem, czy na serio. Ale Skunks przyjął już tyle ciosów, że pomyślałem. Nic się nie stanie jeśli odpowiem poważnie. Również świetnie się bawiłem czytając Wasze wypowiedzi i zapewniam Was, że mam poczucie humoru.Przyjemnych zapachów S-O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2002 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Faktycznie tu coś śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczepan 15.02.2002 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 sanipro - powinienes pisac podreczniki w stylu "Hydraulika nie tylko dla orłów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2002 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Ale jaja . Umiałem się do łez. Idę spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2002 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Jest suuuuuper!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2002 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Czytajšc to niezle się ubawiłem. ALE JAJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 16.02.2002 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Wiesz Szczepan, że zastanawiałem się nad tym, lecz stwierzdziłem, że nie jest to właściwy moment. Myślę, że najpierw pojawią się inne pozycje: "Smród jako gaz rozweselający - wyniki badań przeprowadzonych na forum MURATORA", "W jaki sposób SKUNKS zaznaczył swoje terytorium - czyli komu z uczestników FORUM przeszkadza nieprzyjemny zapach".P.S. Zdradzę Ci jeszce kilka sposobów na pozbycie się nieprzyjemnych zapachów w WC. 1) Kosz z na używany papier toaletowy musisz częściej opróżniać. Aby nie być posądzony o plagiat informuję, że ta informacja jest zacytowana z instrukcji obsługi WC zmieszczonej w pewnym hotelu (tłumaczenie własne).2) Druga sprawa, to nie wystarczy myć się codziennie. Musisz pamiętać o tym aby zmieniać wodę.3) Zastanów jakie znaczanie mają wypowiedziane do Ciebie słowa przez osobę znajdującą się w toalecie: SZCZEPANIE gdy ją pytasz "co robisz".Z życzeniami nowych ciekawych zapachów S-O. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: sanipro dnia 2002-05-08 22:02 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skunks 16.02.2002 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Dzięki za słuszne spostrzeżenie sanipro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 16.02.2002 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Mam nadzieję Skunks, że Szczepan znajdzie się w Twojej strefie. Inaczej byłoby mu pewnie przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skunks 16.02.2002 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2002 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Mylisz się sanipro, Szczepan znajduje się w strefie innych smrodów. Poza tym on je bardzo lubi. Smród smrodowi nie równy. Tu nie ma tego, aby każdy dostał po równo, ale kazdemu według potrzeb. Poza tym informuję, że zapotrzebowanie na smród mierzy się w skunksach w skali 1 do 10. Myślę, że Szczepan zasługuje na 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Chętnie skorzystam z zaproszenia Skunksa. Jednocześnie chcialbym zaprosić Skunksa i Sczepana na spotkanie w Wąchocku. Co dwa smrody, to nie jeden.Wasz sołtys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts