Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Divide et impera. Czwór(?)podział władzy.

boguslaw

Recommended Posts

Dawka jadu, dawka trucizny została w nich dawno przekroczona.

Tez zauwazylam .

Jak spuszczaja ze smyczy swojego pitbula ,

to az sie ta trucizna gotuje.

Jak rozumiem im wolno.

Podobnie bylo w poprzednim socjalizmie .

Im tez bylo wolno .

Dodam jeszcze , ze przekraczana jest dawka glupoty.

Taki jeden ja przekroczyl ostatnio, mowiac o liscie gonczym.

Europejskim liscie gonczym , za dziennikarzem niemieckim.

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jednak musi powstać jakieś ogólnie usankcjonowane ograniczenie dla dziennikarzy. Inaczej będzie tylko jedna władza - władza mediów a klasa polityczna to będą tylko mało zabawne marionetki.

Czwarta władza nie jest niczym hamowana, a brak ograniczeń jest niebezpieczny wobec każdej formy władzy.

A jednak musi powstać jakieś ogólnie usankcjonowane ograniczenie dla dziennikarzy. Inaczej będzie tylko jedna władza - władza mediów a klasa polityczna to będą tylko mało zabawne marionetki.

Czwarta władza nie jest niczym hamowana, a brak ograniczeń jest niebezpieczny wobec każdej formy władzy.

Zgadzam sie z Toba Boguslawie.

Jestem pewna , ze jak juz odpadna po wyborach socjalisci i zacznie rzadzic prawica(CZY KTOKOLWIEK , BYLE NIE SOCJALISCI) to cos sie zmieni .

Politycy powinni tak czy inaczej robic tak , zeby nie dawac powodow swoja nieudolnoscia pismakom.

Wiadomo , ze krytyka boli , ale trzeba z niej wyciagac wnioski

A jednak musi powstać jakieś ogólnie usankcjonowane ograniczenie dla dziennikarzy. ...

już jest - Kodeks Cywilny

ponoc tylko w Polsce i Bialorusi )czy w Rosji nie wiem) od czasow komuny wladza specjalnie chroni imienia funkcjonariszy i sciga dziennikarzy - widac ze Kaczynscy czerpia pelnymi garściami z dokonań legislacyjnych towarzyszy

Mam na myśli ograniczenie konstytucyjne i to na poziomie ponadnarodowym.

Tak jak pisałem: ograniczenie ogólnie usankcjonowane.

Ale na to by trzeba chyba wojny.

W obecnych czasach to utopia.

I dlatego to jest, według mnie, takie niebezpieczne zjawisko.

Jest pole do stałego powiększania nierównowagi władzy na korzyść mediów i stałego deformowania się klasy politycznej. Sam fakt, że polityk, który by ten temat ruszył zostanie momentalnie przez media wykończony, świadczy o tym, że temat jest naprawdę poważny.

Każdy lek ma swój próg terapeutyczny, powyżej którego może zaszkodzić lub zabić.

Odrobina jadu może pomóc, natomiast jego nadmiar zabija.

Tak jest z dzisiejszymi "wolnymi" mediami.

Dawka jadu, dawka trucizny została w nich dawno przekroczona.

Ja póki co wierzę, ża L.K. działa dla dobra kraju.

Wolność słowa nie oznacza prawa mediów do kłamstwa i dla poniżania.

Prezydent zapewne leczy się u najlepszych....

to przesrane mają dziennikarze w krajach rzeczywiście demokratycznych :cry:

tam to już w ogóle nic nie wolno,:evil:

wolno za to, na Białorusi, :lol:

Mam na myśli ograniczenie konstytucyjne i to na poziomie ponadnarodowym.

Tak jak pisałem: ograniczenie ogólnie usankcjonowane.

Ale na to by trzeba chyba wojny.

W obecnych czasach to utopia.

I dlatego to jest, według mnie, takie niebezpieczne zjawisko.

Jest pole do stałego powiększania nierównowagi władzy na korzyść mediów i stałego deformowania się klasy politycznej. Sam fakt, że polityk, który by ten temat ruszył zostanie momentalnie przez media wykończony, świadczy o tym, że temat jest naprawdę poważny.

hehe. Ponadnarodowym, co? Może to zapisać w eurokonstytucji, że nie wolno źle pisać o polskiej (a w szczególności PiS-owskiej) władzy?

I pomyśleć, że Kaczyńscy walczyli z komuną, że walczyli o wolność prasy...

To jak Ty sobie to wyobrażasz? Media mogą mówić tylko to na co pozwoli im prasa?

Oczywiście chodzi Ci o artykuł w Tagu?

Tak bylo za naszej komuny. W dzienniku wszelkieplagi dotyczyły tylko wrogich krajów, a u nas nastepował wzrost produkcji lokomotyw :lol:

To jak Ty sobie to wyobrażasz? Media mogą mówić tylko to na co pozwoli im rząd (- o rząd oczywiście chodziło... poprawiam)?

Przestań mTom ściemniać.

Jest problem narastającej niebezpiecznej nierównowagi między władzą czwartą a pozostałymi . Ja to dostrzegam jużdziś a Ty to też kiedyś dostrzeżesz? Jak się zorientujesz (jeśli się zorientujesz), będziesz mógł ten fakt jedynie skonstatować. Na obronę będzie być może za późno.

O ile uprawnienia i ograniczenia każdej władzy są w jakiś sposób opisane, to władza czwarta nie podlega żadnym ograniczeniom.

A to jest w końcu też władza.

Ciągle nie potraficie się wychylić poza swoje opłotki. Szkoda :roll:

Sto razy pisałem, ze moim zdaniem jest to problem globalny.

Jak go rozwiązać nie mam pojęcia.

To, że nie ma sposobu na rozwiązanie problemu nie oznacza, że problem znika.

To jak Ty sobie to wyobrażasz? Media mogą mówić tylko to na co pozwoli im rząd (- o rząd oczywiście chodziło... poprawiam)?

Przestań mTom ściemniać.

Jest problem narastającej niebezpiecznej nierównowagi między władzą czwartą a pozostałymi . Ja to dostrzegam jużdziś a Ty to też kiedyś dostrzeżesz? Jak się zorientujesz (jeśli się zorientujesz), będziesz mógł ten fakt jedynie skonstatować. Na obronę będzie być może za późno.

O ile uprawnienia i ograniczenia każdej władzy są w jakiś sposób opisane, to władza czwarta nie podlega żadnym ograniczeniom.

A to jest w końcu też władza.

Zadałem konkretne pytanie. Otrzymałem ściemnianie wodolejstwo (nowej matury byś nie zdał :wink: ).

Pytam po raz wtóry, w jaki sposób media powinny być kontrolowane i przez kogo?

Opisz także na czym ten problem polega.

Fajny ten nasz Przemek. Pomylił sobie radio. A raniutko w TOKFM przepytali go dokładnie, jakie jeszcze dzisiaj radia ma odwiedzić i bez zająknięcia wszystkie wymienił. :D