joliska 09.07.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Zastępniki dla masakry - o rany - ojej - - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.07.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 śmichy śmichami a ja na serio. joliska.... ty jestes autorem tych pan z awatarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam, bardzo dziękuję Formalinie za pomoc. Niestety nie mam serca do nowego forum i nie umiem sobie z nim poradzic. Dodatkowo mam kiepskie łącze w domku i co chwila zrywa sygnal. Dziękuję za miłe słowa uznania. Moja kuchnia to moja perełka. Nie wszystko mogłam zrobic tak jak bym chciała, ale starałam się zachowac podstawy stylu kuchni angielskiej. Efilo pyta o baterię - niestety poszłam na kompromis, bo po pierwsze ta iryginalna za droga, po drugie mieszalnik bardziej praktyczny, a po trzecie mam nisko okno. A propos okna - czym wykończyć? Firanka gipiurowa na karniszu? Czy tylko zazdrostki? Czy rzymskie? Nie mam koncepcji i posze o pomoc. Ambroma, jak dla mnie do Twojej kuchni tylko zazdrostki. Takie trochę "dziergane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.07.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 śmichy śmichami a ja na serio. joliska.... ty jestes autorem tych pan z awatarka? Ja też na serio. Ad anielice z awataru: jestem szczęśliwą posiadaczką pokaźnej już grupy (vide link), ale niestety nie autorką - mogę Ją polecić z czystym sercem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.07.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 to polec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.07.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 no wlasnie masz tak hurtowe zdjecia ze myslalam ze sie chwalisz dzielami a nie zbiorem. dawaj namiar a propos zazdrostek... zapomniałam napisać że też jestem za a przede wszystkim że absolutnie jestem przeciwko rzymskim jako automatem kojarzącym się z nowoczesnym wystrojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Hehe, to dokładnie jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 09.07.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Aga, myslałam o zazdrostkach, ale jak to funkcjonuje przy oknie otwartym uchylnie? Nie wygląda głupio, tzn nie odstaje od okna?Czasami korzystam z okna w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Kurka, nie wiem, bo ja jeszcze ich nie mam. Ale i tak założę - choćby nie wiem co. Ale Przyjaciółka już ma - więc podpytam ją jak jest w tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 09.07.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 jak nie urazic własciciela jak przychodzi ci do głowy tylko słowo: masakra? Jest wiele określeń. Wystarczy powiedzieć, ze można to było zrobić w inny sposób..., lepiej by wyglądało gdyby... . A jeśli to rzeczywiście masakra, to lepiej przemilczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 09.07.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 czy orientuje sie ktos co to za tapeta Pisalam do rogalik2 ale nie dostalam odpowiedzi Z tego co pamietam to Rash. Można ją kupić od ręki w leroy i obi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieyo 09.07.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Jestem świadom istnienia wynalazku zwanego chłodziarką do wina (nawet dwustrefową). Zapytam więc - gdzie zaopatrujesz się w wino? W sklepie specjalistycznym? Supermarkecie, Makro? W sklepie internetowym? Zapewne zdajesz sobie sprawę, jak to wino jest przechowywane w samym sklepie, nie mówiąc już o magazynie, składzie celnym, czy innej hurtowni. Dlatego trochę śmieszne jest, gdy ktoś kupuje wino z półki sklepowej, a potem z namaszczeniem wkłada je do chłodziarki (żeby było jasne - nie twierdzę, że Ty tak czynisz ). Sama zauważyłaś, że 95% win dostępnych w Polsce nie nadaje się do leżakowania, więc co się może stać takiemu winu, które kilkanaście dni poleży na półeczce, a przed spożyciem zostanie doprowadzone do odpowiedniej temperatury? No, chyba, że ktoś kupuje same barolo, petrusy, czy ornelaie Czepnę się troszkę co by inne osoby które miałyby chętkę na takie rozwiązanie nie wpadły na ten pomysł. Półka w kuchni to nie jest dobre miejsce dla wina ani do leżakowania ani do 'szybkiego' spożycia cokolwiek by to nie miało oznaczać. (Leżakowanie jak ma wyglądać to każdy sobie zapewne potrafi wyobrazić. My np. mimo darzenia uczuciem tego trunku nie zamierzamy mieć aż tylu butelek żeby ich przechowywanie nazwać leżakowaniem. Nie mówiąc o tym że 95% win sprzedawanych w Polsce nie nadaje sie do leżakowania.) Co do szybkiego spożycia... Nie wiem ile win pijecie naraz i czy jesteście w stanie podczas jednej imprezy obalić 15 butelek (to żart oczywiscie ) ale na pewno wina przebywające w tej szafce nie będą się nadawać właśnie do spożycia ad hoc. Najcieplejsze wina typu porto czy bordo moga mieć max 18 stopni. najzimniejsze 5-7 stopni. Takiej temperatury nie da się uzyskać w temperaturze pokojowej a co dopiero 'kuchennej' Żal tego miejsca bo spokojnie dokładnie w miejsce tej szafki możnaby nabyć ładną dwustrefową lodówkę na wino za troszkę ponad 1000 zł. Dodam że do takiej szafki-lodówki może mieścić się około 50 butelek wina. http://image.ceneo.pl/data/products/2110019/product.jpg sieyo zaznaczam od razu że nie piszę tak naprawdę do Ciebie tylko dla potomnych wy już macie jak macie i tyle Ano mamy i wcale nie żałujemy; a chłodziarkę też mamy, tylko niekoniecznie wystawioną na widok publiczny Pozdrawiam miłośniczkę wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 10.07.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Może te zdjęcia wreszcie oddadzą prawdziwy kolor naszej kuchni!! http://lh4.ggpht.com/_XIcEIvQeRJg/TDiqMopJMhI/AAAAAAAAEvI/p9O_V4Vyv9g/s800/P1030699.JPG http://lh3.ggpht.com/_XIcEIvQeRJg/TDiqfwNHHiI/AAAAAAAAEvo/mtHTsk3oJjg/s800/P1030713.JPG http://lh3.ggpht.com/_XIcEIvQeRJg/TDiqhC1esfI/AAAAAAAAEvs/rZuCdDfxh9I/s800/P1030714.JPG http://lh3.ggpht.com/_XIcEIvQeRJg/TDiqi3NrONI/AAAAAAAAEvw/POBvzEJ1ik0/s800/P1030715.JPG http://lh5.ggpht.com/_XIcEIvQeRJg/TDiqj1OdcTI/AAAAAAAAEv0/YZ2_XJajWRs/s800/P1030717.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 10.07.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 i ja również mogę pokazac Wam moją kuchnie (brakuje jeszcze tylko stołu) http://images47.fotosik.pl/313/88d3251089a9f2e3m.jpg http://images38.fotosik.pl/309/8934e1794265ab0dm.jpg http://images38.fotosik.pl/309/b97979935013f4c3m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 13.07.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 to jesio tu wkleję naszą ikeo kuchnię Nexus brązowy: http://img413.imageshack.us/img413/642/ikeanexusbrzowy.th.jpg A czy mogę prosić o firmę i nazwę płytek ściennych - bardzo gustowne połączenie. Dziękuję za odpowiedź. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 16.07.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 (edytowane) MDF foliowany, lakierowany czy fornir?Oto jest pytanie... Co macie u siebie?Czy wiecie coś o blatach z tworzywa , które nazywa się Staron? Edytowane 16 Lipca 2010 przez mr6319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 16.07.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ja jeszcze nie mam, ale chwilowo mam wybrane fronty z folią akrylową (cokolwiek to jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.07.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Na fornir w kuchni bym się nie zdecydowała, zbyt delikatny, łatwo o ubicie, zarysowania itp. Ja mam MDF lakierowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.07.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 MDF foliowany, lakierowany czy fornir? Oto jest pytanie... Co macie u siebie? Czy wiecie coś o blatach z tworzywa , które nazywa się Staron? MDF lakierowany miałam i będę miała. Staron nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 16.07.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Staron to taki "udawany" kamień (konglomerat lub inny gad ) - całkiem fajny, ale drogi jak nieszczęście - mój blat wyceniono mi na ok 12 000 zł - 15 000 zł (rysunek kilka postów wyżej). Jak dla mnie cena zaporowa. Jest to materiał typu "solid surface". Poniżej cytat jednego z wykonawców blatów i innych rzeczy z tego typu materiałów: Surowce Materiały "solid surface" to mieszanina dwóch głównych składników polimetakrylanu metylu jako spoiwa, wodorotlenku aluminium w bardzo czystej postaci, jako wypełniacza oraz barwników. Polimetakrylan metylu zwany plexi lub żywicą akrylową to substancja bardzo odporna na czynniki zewnętrzne oraz mechaniczne (szyby samolotów). "Solid surface" posiada * wszystkie te cechy, z których najważniejsze to: • Termoformowanie, pozwalające uzyskiwać unikalne kształty ***np. umywalki, zlewy, zakrzywione powierzchnie lad recepcyjnych itp. • Odporność na zaplamienia i większość odczynników chemicznych • Łączenie bezspoinowe, pozwala na łączenie blatów i zlewów bez szczelin. *Uzyskujemy efekt monolitu. •Aseptyczność, materiał bez porów, nie wchłania płynów i brudu. Bakterie *zarazki oraz grzybnie nie mają gdzie się rozwijać. Uzyskujemy sterylną **czystość. • Odporny na temperatury do 100 stopni Celsjusza. Powyżej 140 stopni **zaczyna się termoformowalność. • Cieplejszy w dotyku niż kamień. Jest izolatorem termicznym, **nie odczuwamy więc chłodu. Idealny do łazienek i miejsc, gdzie mamy ***z nim bezpośredni kontakt. • Łatwe utrzymanie czystości bez konieczności używania specjalnych **środków. • Gwarancja długotrwałego użytkowania, dzięki możliwości naprawiania. **Zarysowania usuwalne są przez szlifowanie. Poważniejsze uszkodzenia ***przez wklejanie materiału i szlifowanie. Po pewnym czasie można też **regenerować powierzchnię szlifując ją. • Niepalność • Posiada atesty PZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.