krystynajoanna 13.12.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Witam!Nic nie jest za blisko - to tylko złudzenie:rolleyes: ... a tak poważnie próbowałam wszelkich opcji - ze zlewem pod oknem : nie miałabym blatu roboczego , okno by się nie otwierało i to nie przez baterie ale już przez sam zlew - próbowałam ze zlewem jak najdalej z lewej strony : kompletne porażka - tak musi być inaczej po prostu byłoby gorzej - a tak jest OK - mało tego ...jest bardzo OK -od płyty( a zachciało mi się z 5 palnikami - z WOK-iem) mam 20 cm na dole i 50cm u góry do komory zlewu . Tak - okno nie otwiera się na oścież ale tak na 3/4 - do umycia i wywietrzenia starczy ( a otwiera się jeszcze od góry) a drugie okno otwiera się " całkowicie". Próbowałam wybierać najlepsze warianty rozwiązań - mam nadzieję że mając problemy ze wszystkimi rurami - to kuchnia w bloku - udało mi się wybrać wariant najlepszy w danej sytuacji...Mam chociaż kawałek blatu roboczego i ....krojąc i siekając mogę "wyglądać" przez okno...Blat - to JUTA BEŻOWA D7708 SM a fronty to PALISANDER modyfikowany z Wiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 13.12.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 oglądam, oglądam i oglądam i zazdroszcze tych pieknych kuchni, bo moja bedzie dopiero w przyszłym roku, ale wszytkim gratuluje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 13.12.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Bardzo dziękuję Wszystkim za miłe słowa Morlena, Katrinn, Pola front to orzech amerykański ( zmienia kolor, z czasem ciemnieje) okleina naturalna blaty to Corian, kolor raffia Farmi trzecie zdjęcie to słupek w kolorze kości słoniowej, sprzęty (wedle uznania) ja mam ustawione kolejno; -lodówka-parowar- kawiarka-piekarnik z funkcją mikrofali ( rewelacja !) Okno- jedna połowa otwiera się w całości,druga do połowy, ale to zupełnie mi nie przeszkadza i tak myję szyby z zewnątrz domu Opis rozmieszczenia kuchni jest we wcześniejszym moim poście ze zdjęciami. Dla mnie jest ono bardzo dobrym rozwiązaniem i jestem bardzo zadowolona Bardziej szczegółowo można pisać na priv Edytowane 13 Grudnia 2010 przez mirka23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 13.12.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 mirka coś mi ta kuchnia przypomina Co takiego ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marmichkon 14.12.2010 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Mirka! Wspaniała kuchnia! Takie kolorki lubię. Bardzo Cię proszę napisz co to za krzesła, jaki kolor obić, producent. A stół? Pomocy! Proszę o radę dotyczącą moich projektów kuchni. Co poprawić? Mam niewiele czasu. Kuchnia jest otwarta na salon, jest też jadalnia w wykuszu obok kuchni (po prawej). Fronty na dole to ma być orzech amerykański (nie tak jak na tym projekcie). Jakie dać płytki na podłogę i nad blaty kuchenne? Szafki u góry to lakierowany MDF jasny kremowy kolorek. Pozdrawiam DUŚ, JAKSIE, EFILO i inne wspaniałe forumowiczki, które doradzały mi w sprawie łazienki. ODEZWIJCIE SIĘ TAKŻE W TEMACIE MOJEJ KUCHNI. Z GÓRY DZIĘKUJĘ. POZDRAWIAM. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez Marmichkon brak fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 14.12.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Jeśli byłaby to moja kuchnia, to na pewno "odsłoniłabym" ścianę z oknem i przeniosła wysoką zabudowę na ścianę lewą. Zlew byłby nadal w narożniku, ale zamontowany na ścianie z oknem. I wtedy byłoby miejsce na płytę. Czy blat będzie jasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilutek 14.12.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 AniutaJ - spóźniona odpowiedź, mam nadzieję że się przyda. Tak jak mówiłaś - szafka narożna 60x120, z panelem maskującym, koło szuflad nie ma już panela, grubość tego jednego daje malutki dystansik pozwalający na bezkolizyjne otwarcie szuflad. http://img580.imageshack.us/img580/3407/dsc00870c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 14.12.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Mirka 23 , Ja mam pytanie do Ciebie.Jak sprawdza się piekarnik z mikrofalą? czy jest to funkcjonalne?Napisałaś w nawiasie REWELACJAJakiej firmy masz to urządzenie? Ktoś kiedyś napisał, ze podgrzanie kakao w w takim urzadzeniu jest wręcz niemożliwe bo napój pachnie zapiekanką robioną chwilę wczesniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 14.12.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Podpinam sie do pytania Agi75 Jak sprawdza się piekarnik z mikrofalą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 14.12.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Morlena, Katrinn, Pola front to orzech amerykański Tak myślałam, że nie jest to palisander... Cieszę się niezmiernie, bo właśnie orzech amerykański zamówiłam do swojej To jednak dobry wybór był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 14.12.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Hej Malkul! Widzę, że będziesz miał domek bardzo pokrewny z moim...tzn. wygląd zewnętrzny Mirka a czy nie myślałaś , żeby ten czarny pas z piekarnikiem kawiarką itp. przeciągnąć jeszcze na bok szafki , do samej ściany?Efekt wbicia czarnego prostopadłościanu w białą bryłę.... Edytowane 22 Grudnia 2010 przez joliska Scalenie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 14.12.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=33267&d=1291726901 annNS2 Jestem bardzo ciekawa, co to za płytki na podłodze? Wyglądają super, sama szukam coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 14.12.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 krystyna joanna - moj uklad kuchni - tylko tych dodatkowych 30 cm po prawej od okna zazdraszczam jak nie wiem bo u mnie wlasnie tej szafki brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 14.12.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Lilutek, Dokladnie o takie zdjecie mi chodzilo, dziekuje. Zadalam ci jeszcze jedno pytanie na priv Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 14.12.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 aniamar - to PANELE plytki 'drewnopodobne' mam w lazience, ale w innym odcieniu (http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100130-%C5%81AZIENKI-NASZE-!!!!!!/page269) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 15.12.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 aniamar - to PANELE plytki 'drewnopodobne' mam w lazience, ale w innym odcieniu (http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100130-%C5%81AZIENKI-NASZE-!!!!!!/page269) Dzięki za odpowiedź. :lol2::lol2: Ja właśnie szukam płytek w takim odcieniu, bo nie chcę mieć w salonie z kuchnią jasnej terakoty. Odnośnie paneli nie boisz się, że woda Ci je zniszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 15.12.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 aniamar jakos specjalnie sie nie przejmuje po pierwsze - panele sa wymienialne po drugie - w poprzednim mieszkaniu tez mialam panele i nigdy nie udalo mi sie tak zalac kuchni, zeby sie zniszczyly kapieli w zlewie nie zazywam a co do gresu - z tego co pamietam to z tej serii co mam w lazience byl tez ciemniejszy oddcien, a juz na pewno grespania escandinavia, np. http://www.e-plytki24.pl/index.php?products=product&prod_id=933 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 15.12.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Zgadzam się z annNs2 odnośnie paneli - ja tez planuję w kuchni panele bo płytek mam już dość. Założyliśmy dość jasne z jasną fugą, którą w zasadzie chyba powinnam szorować szczoteczką do zębów, bo, jak to w kuchni, ciągle coś w nią włazi i przez to podłoga wygląda na niedomytą.U mnie w pracy w 2 galeriach wystawienniczych są od 7 lat panele i bardzo dobrze się sprawdzają - przeżyły nawet wystawę florystyczną z cieknącą wodą. Trzeba po prostu wybrać panele dobrej jakości (najlepiej typu AC4). Generalnie poza wiatrołapem, kotłownią i łazienkami płytkom mówię zdecydowanie nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 15.12.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Z-35 a co z ogrzewaniem podłogowym?????? Panele się nie nadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 15.12.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Nadaj się, nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts