mkof 15.12.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 http://images49.fotosik.pl/467/c01d5095111891c6gen.jpgDziękuję za miłe słowa. Jeśli chodzi o ilość krzeseł to jak widać na nowo dołączonym zdjęciu nie są usytułowane blisko siebie a i przeznaczenie mają inne - te w kuchni służą do codziennego spożywania wspólnych posiłków . Często również podczas przygotowywania przeze mnie posiłków córka odrabia lekcje pod moim okiem albo mąż towarzyszy mi chociażby swoją obecnością.Jeśli chodzi o funkcjonalność to była gruntownie przemyślana. Na półwyspie mam szuflady, w których są sztućce, talerze, garnki , patelnie oraz cargo ze ścierkami więc wszystko mam pod ręką. W szafkach nad półwyspem są wszystkie przyprawy natomiast w wysokiej zabudowie mam wszyskie produkty tzw. suche- w wysuwanych sufladach więc łatwo po nie sięgnąć. W wiszących szafkach przy oknie są szklanki , kubki, filiżanki oraz kawa,herbata czy cukier co powoduje, że nie muszę chodzić po całej kuchni za poszczególnymi rzeczami.Co do utrzymania w czystości to wystarczy zarówno do frontów lakierowanych jak i blatu granitowego tylko mokra ircha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaandriu 15.12.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mkof piękna kuchnia ,ma w sobie to coś,a to jest rzadkością !!!Napisz z czego są blaty i fronty i jak z użytkowaniem .Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.12.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 moje meble! (w sensie te jadalniane hehe) ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 15.12.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 http://images49.fotosik.pl/467/c01d5095111891c6gen.jpg Dziękuję za miłe słowa. Jeśli chodzi o ilość krzeseł to jak widać na nowo dołączonym zdjęciu nie są usytułowane blisko siebie a i przeznaczenie mają inne - te w kuchni służą do codziennego spożywania wspólnych posiłków . Często również podczas przygotowywania przeze mnie posiłków córka odrabia lekcje pod moim okiem albo mąż towarzyszy mi chociażby swoją obecnością. Jeśli chodzi o funkcjonalność to była gruntownie przemyślana. Na półwyspie mam szuflady, w których są sztućce, talerze, garnki , patelnie oraz cargo ze ścierkami więc wszystko mam pod ręką. W szafkach nad półwyspem są wszystkie przyprawy natomiast w wysokiej zabudowie mam wszyskie produkty tzw. suche- w wysuwanych sufladach więc łatwo po nie sięgnąć. W wiszących szafkach przy oknie są szklanki , kubki, filiżanki oraz kawa,herbata czy cukier co powoduje, że nie muszę chodzić po całej kuchni za poszczególnymi rzeczami. Co do utrzymania w czystości to wystarczy zarówno do frontów lakierowanych jak i blatu granitowego tylko mokra ircha . Tak właśnie myślałam, że to wina zdjęcia.:yes: Ja sama przymierzam się do błyszczących frontów a co do blatów to jeszcze nie wiem. Znajomi mi odradzają, bo sami mają i ciągle ze ścierką tańcują. Znając mnie i tak postawię na swoim i wybiorę to, co mi pasuje.:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 15.12.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Dzięki za pochlebne słowa. Fronty to jabłoń indyjska lakierowana na wysoki połysk oraz czarny mdf również na wysoki połysk. Blaty to czarny granit w tzw. podklejce na 6 cm. Co do użytkowania to we wcześniejszym poście krótko o tym napisałam- nie jest to takie straszne na jakie wygląda.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.12.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mkof gratuluje pieknej kuchni.Powiedz prosze jakiej szerokosci masz blat na połwyspie i ile wynosi to wciecie na hokery?Czy na scianie przy polwyspie jest ten sam material z ktorego zrobiony jest blat i co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 15.12.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mkof gratuluje pieknej kuchni.Powiedz prosze jakiej szerokosci masz blat na połwyspie i ile wynosi to wciecie na hokery? Czy na scianie przy polwyspie jest ten sam material z ktorego zrobiony jest blat i co to takiego? dzięki Półwysep jest szeroki na 90 cm i długi na 2m. Wcięcie pod hokery ma ok 30cm. Płytki przy półwyspie są z kolekcji Macieja Zienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 15.12.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 (edytowane) MKOF GRATULACJE!!! I tak to jest człowiek latami obmyśla, kombinuje i dopasowuje a tu ktoś wkleja "twoje wnętrze" jako swoje u mnie tylko 2 różnice: fornir orzech i bufet mam taki stary art deco też orzech a tak wszystko identycznie!! Nawet kominek i ścianka tv. Jakbym znalazła swoja bliźniaczkę hihi!!! Wyszło super!!! a co masz na podłodze bo widzę, ze fajnie robi tło? o i widzę, ze macie już choinkę Edytowane 15 Grudnia 2010 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 15.12.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 MKOF GRATULACJE!!! I tak to jest człowiek latami obmyśla, kombinuje i dopasowuje a tu ktoś wkleja "twoje wnętrze" jako swoje u mnie tylko 2 różnice: fornir orzech i bufet mam taki stary art deco też orzech a tak wszystko identycznie!! Nawet kominek i ścianka tv. Jakbym znalazła swoja bliźniaczkę hihi!!! Wyszło super!!! a co masz na podłodze bo widzę, ze fajnie robi tło? o i widzę, ze macie już choinkę Dzięki Na podłodzie są płytki gresowe półpoler beż 60/60 a w przejściach gdzie jest dylatacja w betonie położona jest mozaika, którą specjalnie cieliśmy w fabryce z tych dużych tafli płytek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.12.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mkof wielkie dzieki czy ten czarny granit na bacie ejst jednolity czy ma jakies "nakrapiania"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 15.12.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 piękna kuchnia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 15.12.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 annNS2 PIEKNA PODŁOGA POWIEDZ PROSZE CO TO ZA PANELE ?? I jak wygladają w uzytkowaniu quick-step, a dokladnie QSM035 (a moze 38...?) jak do tej pory - w uzytkowaniu bezproblemowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 16.12.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 mkof fajna ta Twoja kuchnia.Taka kolorystyka była moją pierwszą koncepcją kuchenną ale poddałam się i będe miała blaty z szarego granitu. Chyba ciężko by mi było często biegać z tą szmatką a nie lubię odcisków palców na meblach. W ogóle wnętrze całe bardzo mi się podoba, zrezygnowałabym tylko z tych suszonych roślinek w kazdym kącie. Mam pytanie.A pamiętasz nazwę tych płytek na podłodze? Myślałam, że masz je na całości, również w salonie ale widzę tam przed kominkiem inną kolorystykę.To drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 16.12.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Dzięki.Jeśli chodzi o płytki to Paris White 60/60 natomiast w części wypoczynkowej jest parkiet teak . Lubię dodatki w postaci wazonów. Na zdjęciach może wyglądać ,że jest ich dużo koło siebie ale salon ma 40 m i są rozstawione w różnych częściach . Postaram się to pokazać na zdjęciach salonu w temacie salonów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 16.12.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Dzięki mkof.Szukam płytek na cały parter.Chce mieć jednolitą podłogę.Myślałam o grafitowych affronach ale obawiam się czy nie będzie "za zimno".A z drugiej strony do szarych granitowych blatów ciężko będzie mi coś dobrać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 16.12.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Z tej serii są szare. Ja też mam te płytki na całym parterze. Płytki są w półpolerze więc częściowo odbijają światło przez co wydają się jaśniejsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.12.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 mkof, kuchnia świetna! co to za okap i jaką ma szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.12.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 mkof, nie będę oryginalna, dołączę się do grona podziwiających Twoją piękną kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 16.12.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Dzięki za miłe słowa. Okap to Franke FDMO 607 szerokości 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.12.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Dzięki mkof właśnie poszukuję wyspowego okapu, dość szerokiego bo mam płytę 90cm/35cm, Twój jak na taki duży wygląda bardzo zgrabnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts