Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aha, to super, czyli takie rozwiazanie z naroznym jest rozwniez czesto spotykane :) Czyli mialas ten model CALYPSO (fasolke?). ja wlasnie sie nad nim zastanawiam, ale chyba troszke plytki czy tylko tak mi sie wydaje, bo w sumie widzialam tylko na necie. Noi drugi do wyboru to tez FRANKE MILAN MIG, a moze ktos taki ma? jak sie sprawuje?

Ja miałam ten, ale model sprzed 12 lat, więc nie wiem czy identyczny.:)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQXyjxorFg7HAQFQ70kOJsuYLEQJ8Prdyv7qfBsMcuRFJGQuUmqgw&t=1

Franke Pamira PMX 654 E

Ja miałam ten, ale model sprzed 12 lat, więc nie wiem czy identyczny.:)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQXyjxorFg7HAQFQ70kOJsuYLEQJ8Prdyv7qfBsMcuRFJGQuUmqgw&t=1

Franke Pamira PMX 654 E

to właśnie ten zlew u mnie był przez 5 lat - byłam bardzo zadowolona :) nasi znajomi też taki mają (pewnie z 8 lat już będzie) i też go sobie chwalą;

nie jest zlewem z najniższej półki cenowej ale raczej wart swojej ceny;)

Matima powodzenia w wyborze zlewu

monikaa13 twoje okno jest niżej niż blat czy ja źle widzę?

Nie widzisz źle.

Mam niżej niż blat, bo w miejscu kuchni miała być sypialnia. Zresztą wysokość szafek z blatem jest wyższa niż standardowa, bo 90-91cm, a parapet na ok. 82cm.

Edytowane przez monikaa13

Mam pytanie do posiadaczek szuflad wewnętrznych Blum czy mieszą Wam się w nich jakieś organizery? Konkretnie mam płaską szufladę wewnętrzną i chciałam do niej dokupić wkład na sztućce, a nic nie pasuje! Moja szuflada ma 82 cz szerokości, a 41,5 głębokości i nic nie pasuje! Nie wiem czy stolarz coś schrzanił czy do tych szuflad mam szukać czegoś specjalnego czy też nic do nich nie dokupię?

Zosanka, a te wkłady które sprawdzałaś to Bluma czy jakieś inne? Bo wydaje mi się, że jeśli masz prowadnice Blum, to wkłady Orga-Line spokojnie powinnaś dopasować.

U mnie szuflada wewnętrzna ma tyle co u Ciebie, ale jest głębsza - jakieś 46cm, z tym że do wyboru masz wkłady do korpusów o głębokości od 45cm do 65cm.

Na razie sprawdziłam tylko z Ikei i nie pasują do żadnych szuflad. Zaczęłam szukać innych i po opisach nie pasują. Z tego co wyczytałam to te wkłady Bluma są na 50 cm głębokości, a ja mam 47 cm z bokami a wewnątrz 41,5 cm. Mówisz, że one będą pasować? To chyba muszę zaryzykować i jeden kupić na spróbowanie. Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Zosanka, wkłady Bluma są dostępne dla różnych głębokości korpusów. Nie ryzykuj i nie kupuj w ciemno, bo one tanie nie są, tylko sprawdź na jaką głębokość masz kupowane prowadnice Bluma i w katalogu dobierz odpowiednie wkłady. Nie wiem, czy na tym zdjęciu będzie coś widać, a jak nie to na stronie w katalogu poszukaj:

def02dc25f3a7ad969f561bcc505579a,10,19,0.jpg

http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

Mam pytanie do posiadaczek szuflad wewnętrznych Blum czy mieszą Wam się w nich jakieś organizery? Konkretnie mam płaską szufladę wewnętrzną i chciałam do niej dokupić wkład na sztućce, a nic nie pasuje! Moja szuflada ma 82 cz szerokości, a 41,5 głębokości i nic nie pasuje! Nie wiem czy stolarz coś schrzanił czy do tych szuflad mam szukać czegoś specjalnego czy też nic do nich nie dokupię?

Witam , wkłady bluma muszą pasować tylko trzeba je umiejętnie "ułożyć" , natomiast plastikowe wkłady zazwyczaj są większe i trzeba je 'dociąć' pod wymiar . Pozdrawiam

cena tych mebli jest adekwatna do jakości.

obecne BRW to już nie te co 10 lat temu, pracują na Blumach (tak widziałam w studiu kuchennym) i nie odbiegają przynajmniej wizualnie od tych w studiach (nie mówie tu o wyższej półce) a ich cena jest również porównywalna - wycena nie różni się od wycen zebranych w popularnych studiach mojego miasta dlatego sama sie do nich przymierzam - obecnie mam w mieszkaniu kuchnie BRW sprzed 8 lat kupioną za 1000zł, przeprowadzała sie z nami ...i kurcze nie chce sie zepsuc ani rozpaść dlatego zabuduję ją w piwnicy, niech służy dalej...

aaaa....jak byłam oglądać to pan powiedział że sprowadzą i zabudują mi każde AGD jakie sobie znajdę i to w cenie internetowej

obecne BRW to już nie te co 10 lat temu, pracują na Blumach (tak widziałam w studiu kuchennym) i nie odbiegają przynajmniej wizualnie od tych w studiach (nie mówie tu o wyższej półce) a ich cena jest również porównywalna - wycena nie różni się od wycen zebranych w popularnych studiach mojego miasta dlatego sama sie do nich przymierzam - obecnie mam w mieszkaniu kuchnie BRW sprzed 8 lat kupioną za 1000zł, przeprowadzała sie z nami ...i kurcze nie chce sie zepsuc ani rozpaść dlatego zabuduję ją w piwnicy, niech służy dalej...

aaaa....jak byłam oglądać to pan powiedział że sprowadzą i zabudują mi każde AGD jakie sobie znajdę i to w cenie internetowej

szanująca firma powinna mieć takie podejście , odnośnie sprzętu AGD ,ja bynajmniej uważam to za słuszne z dwóch powodów i to racjonalnych . Pierwszy na kliencie nie można zdzierać i zarabiać we wszystkim do czego , się człowiek zaangażuje

Druga prostsza sprawa , zbyteczny problem z serwisem , Jedno wymusza drugie

istotna sprawa pomoc w wybraniu sprzętu AGD jak i jego odpowiednie podłączenie