Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie do wszystkich posiadaczy kuchni na wysoki połysk.

FOLIA czy LAKIER?

Nie wiem na co się zdecydować? Jaka równica i co jest lepsze? Proszę poradźcie, bo do tej pory każdy mi mówi coś innego :(

Witam , było kilka dyskusji na ten temat . Ale jak zwykle są plusy i minusy każdego z tych materiałów .

Plusem folii jest cena ponieważ jest zdecydowanie tańsza od lakieru , minusem mały wybór kolorystyczny , jakość powłoki połyskowej , wymiary formatek - tylko do długości prasy oraz grubość foliowanego elementu . NO i to tak po krótce ... Pozdrawiam

Inne w grę właściwie nie wchodziły, bo część z nich to "60" a część "30". Musiałam zrobić taki podział, bo inaczej miałabym płytę przy samej ścianie, a tak będzie odsunięta 35 cm.

Poza tym... poziome szafki do mnie nie przemawiają.

W kuchni stoi już lodówka, zamontowany jest piekarnik i okap. Jutro przyjeżdża blat, będę go olejować, więc do końca tygodnia będzie zamontowany. Do tego płyta, zmywarka i zlewozmywak. O ile nie urodzę do tego czasu ;)

I będzie można mieszkać na całego, bo póki co bawimy się w dom, chociaż mieszkamy od tygodnia...

ALUTKA W, aleś wypatrzyła:D

julianna, stanęło na szarości. W wolnej chwili obfocę łazienki (uprzednio muszę uprzątnąć to co zgromadziliśmy tam przez tydzień:eek:).

Jest Signum SG 12 i 13. Ale brakuje nam jeszcze drzwi prysznicowych i mebli... Czekamy ;)

Venus_m, nie na rękę mi teraz, ale cóż poradzić... :D Dzięki :)

pixon, chodzi Ci o parkiet? Bo w kuchni konkretnie to leżą kartony na czas montażu:lol2:

A parkiet to dąb olejowany, trzeci gatunek. ;)

IMG_6550a.jpgIMG_6549a.jpgIMG_6546.jpgIMG_6547.jpgIMG_6529a.jpg

hehe, tak tak mam na mysli parkiet, a nie karton :)

i wow... zwykly dab? Pewnie ten trzeci gatunek sprawia, ze podloga jest taka ciekawa i "zyje"?

A podasz zrodlo, skad ten parkiet zakupiony? :)

Czy ten 3-ci gatunek przekladal sie jakos na ukladanie, byly jakies problemy? Np. wypaczone klepki, seki, roznice w wymiarach itd. ?

Dzieki za informacje i szczegolnie za dodatkowe zdjecia!