kwiatuszek__29 04.06.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Układ kuchni przemyślany, funkcjonalny, ładnie wykonany. Lubię białe szafki, wspaniale komponują się z każdym kolorem. Jednakże jak dla mnie, za dużo w Twojej kuchni kolorów. channel8 wstawiłabyś zdjęcia swojej kuchni???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.06.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Oraz filmik z okapem w roli głównej około 2m:10sek, w rzeczywistości nie jest głośny tak jak na tym filmie Okap może tez działać po wsunięciu co widać na 2m:35sek. http://www.youtube.com/watch?v=olgWIcV8jCc Ale fajnie, że jest filmik. Ułatwienia naprawdę robią wrażenie . Okap jest super . Nie mogę się powstrzymać by nie zadać pytania i z góry przepraszam za niewiedzę, ale co to jest, co na pierwszy rzut oka wydaje się TV. Klimatyzator? channel8 wstawiłabyś zdjęcia swojej kuchni???? Chanel8 nową kuchnię dopiero będzie miała. Zajrzyj do Jej wątku to zobaczysz wizualizacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 04.06.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ale fajnie, że jest filmik. Ułatwienia naprawdę robią wrażenie . Okap jest super . Nie mogę się powstrzymać by nie zadać pytania i z góry przepraszam za niewiedzę, ale co to jest, co na pierwszy rzut oka wydaje się TV. Klimatyzator? Tak, klimatyzator LG A12AW1 Dziękuje za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.06.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Wybaczcie ,ja może zboczę trochę z tematu,mam małą zagwozdkę, może mi doradzicie.Otóż mam projekt kuchni,który właściwie już zaakceptowałam,ale martwi mnie jedna kwesta - uchwytów,a właściwie ich brak... Jak to jest- lepiej je mieć dla własnej wygody czy postawić na ładny design :/ To jest mój projekt (kolorystyka będzie ciut inna,tzn.dół będzie jaśniejszy) Opinie o projekcie również mile widziane Ja się zastanawiam czy nie zamienić miejscami wysokie cargo z lodówką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.06.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Iza30 a powiedz jaki system bezuchwytowy chcesz mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 05.06.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 IZA -ja nie posiadam zadnych-i przysiegam,jeszcze nie pomyslalam odkad uzytkuje kuchnie ze jest mi ich brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 05.06.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 praktyczniej było by zapewne, gdyby lodówka rzeczywiście stała z drugiej strony. ale ładniej wygląda takie ustawienie, jak na projekcie w ogóle projekt wygląda bardzo fajnie....no może oprócz tego pomarańczowego "nawisu", który jest bardzo przytłaczający i zdecydowanie za ciężki przy takiej minimalistycznej zabudowie. zdominował całkowicie pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.06.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 praktyczniej było by zapewne, gdyby lodówka rzeczywiście stała z drugiej strony. ale ładniej wygląda takie ustawienie, jak na projekcie w ogóle projekt wygląda bardzo fajnie....no może oprócz tego pomarańczowego "nawisu", który jest bardzo przytłaczający i zdecydowanie za ciężki przy takiej minimalistycznej zabudowie. zdominował całkowicie pomieszczenie Spokojnie, nie będzie takiej kolorystki,chodzi tylko o układ szafek No i właśnie co z tą nieszczęsna lodówką...wiem, że lepiej wygląda tak jak jest,ale nie za daleko będzie wówczas stała ? Kolorystycznie zainspirowałam się przepiękną kuchnią Nataleg'o (mam nadzieję,że nie nie udusi )O tą : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 05.06.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 ...Wygląda na to, że faktycznie przesadziłam z kolorystyką IZA30. Ze względu na sposób otwierania, ja bym tą lodówkę jednak przestawiła:yes: Co do uchwytów, to to sa takie PRAWIE niewidoczne nakładane na drzwiczki na całej ich szer. W twojej kuchni ładnie by wyglądały. Możesz też zastosować ten "dociskowy" system bezuchwytowy. Mam to w 2 szafeczkach...i nie jestem zbyt zadowolona. Chociaz to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Chodzi oto, że przygotowując coś przy takiej szafce nie należy się o nią opierać, co ja robię nagminnie chociażby kolanem, gdyż trzeba je wówczas ciągle domykać. Nie jest to oczywiście bardzo uciążliwe, ale mam wrażenie, że juz teraz zbyt często traktuję te szafki kopniakami:p Powiedz jeszcze co to za wąziutkie szafeczki masz po obu stronach piekarnika? ile one mają szer? Sama tak chciałaś? I te dolne fronty w ciągu szafek pod oknem faktycznie mają różne wysokości, czy to tylko tak na wizualizacji wyszło? ...parapetu pewnie już nie możesz mieć wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.06.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 praktyczniej było by zapewne, gdyby lodówka rzeczywiście stała z drugiej strony. ale ładniej wygląda takie ustawienie, jak na projekcie w ogóle projekt wygląda bardzo fajnie....no może oprócz tego pomarańczowego "nawisu", który jest bardzo przytłaczający i zdecydowanie za ciężki przy takiej minimalistycznej zabudowie. zdominował całkowicie pomieszczenie Iza30 a powiedz jaki system bezuchwytowy chcesz mieć? Generalnie najbardziej podobają mi się czyste,błyszczące i gładkie powierzchnie,czyli w grę wchodziłby system tip on (mam nadzieję,że dobrze piszę,bo za bardzo się na tym nie znam) ale tu boję się trochę awaryjności takiego rozwiązania. Ładnie wyglądają też te aluminiowe wpuszczane,ale mam wrażenie,że są niezbyt wygodne ... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 05.06.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 uffff!!! to mogę spać spokojnie co do lodówki, to tragicznie za daleko na pewno nie będzie. a nie rozważałaś może lodówki w zabudowie? mogłaby być od lewej i nadal byłoby ładnie ja mam "otwieranie na dotyk" w łazience i powiem, że czasami żałuję, ze nie zrobiłam ich w kuchni...ale nigdy nie rozważałam możliwości przypadkowego ich otwierania... obecnie mam frezowane uchwyty ( jeszcze stare zdjęcie) z mniej widocznych, moze być jeszcze coś takiego: http://m.wm.pl/2012/03/n/2-frez-na-froncie-33-96599.jpg http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrtiAWb3_eJnsMBpmoYvLGA8WAvo_CjWy1A-i_munwIKyW0CF2lg http://www.meblobud.pl/fotoblog/zdjecia/167_6714.JPG i rzeczywiście lepiej będzie, kiedy zrobisz szuflady równej głębokości na każdym poziomie. al.g, zawsze łatwo możesz to naprawić, przy następnym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.06.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) ...Wygląda na to, że faktycznie przesadziłam z kolorystyką IZA30. Ze względu na sposób otwierania, ja bym tą lodówkę jednak przestawiła:yes: Co do uchwytów, to to sa takie PRAWIE niewidoczne nakładane na drzwiczki na całej ich szer. W twojej kuchni ładnie by wyglądały. Możesz też zastosować ten "dociskowy" system bezuchwytowy. Mam to w 2 szafeczkach...i nie jestem zbyt zadowolona. Chociaz to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Chodzi oto, że przygotowując coś przy takiej szafce nie należy się o nią opierać, co ja robię nagminnie chociażby kolanem, gdyż trzeba je wówczas ciągle domykać. Nie jest to oczywiście bardzo uciążliwe, ale mam wrażenie, że juz teraz zbyt często traktuję te szafki kopniakami:p Powiedz jeszcze co to za wąziutkie szafeczki masz po obu stronach piekarnika? ile one mają szer? Sama tak chciałaś? I te dolne fronty w ciągu szafek pod oknem faktycznie mają różne wysokości, czy to tylko tak na wizualizacji wyszło? ...parapetu pewnie już nie możesz mieć wyżej? Tych szafek (małe carga )obok piekarnika ja nie planowałam tak wyszło ;)Te szuflady pod oknem mają rożne wysokości ,ale tak chciałam, na różne wielkości np.garnki A lepiej byłoby gdyby były równe?Może macie rację jak sie temu przyjrzeć :/ aricia mam nową lodówkę i niestety muszę ja wykorzystać,też wolałabym do zabudowy ... Edytowane 5 Czerwca 2012 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.06.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Iza30 tip on Bluma nadaje się wyłącznie do drzwiczek otwieranych na bok nigdy do szuflad, cargo itp. Frezy są wygodne w użytkowaniu, gdybym robiła jeszcze raz to miałabym frezy, albo rączki nakładane na górze jak ma Aricia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.06.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Iza30 tip on Bluma nadaje się wyłącznie do drzwiczek otwieranych na bok nigdy do szuflad, cargo itp. Frezy są wygodne w użytkowaniu, gdybym robiła jeszcze raz to miałabym frezy, albo rączki nakładane na górze jak ma Aricia. No widzisz jak ja się znam Muszę gdzieś "pomacać" te frezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 05.06.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 http://www.meblobud.pl/fotoblog/zdjecia/167_6714.JPG arcia wiesz może czyja to kuchnia albo pamiętasz skąd ją masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 05.06.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 to była pierwsza z brzegu wygooglowana fotka, dla zilustrowania frezowanych frontów.jest stąd http://www.meblobud.pl/fotoblog/post15_kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamac 05.06.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Czy ktoś z Was ma zdjęcia kuchni z frontami z czarnego szkła?wiem, że ramki mogą byc w kolorze aluminium albo czarnym, ale nie mogę nigdzie znaleźc przykładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 05.06.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) al.g- fajna kuchnia, ale ten turkus?! serio - mysle ze duzo urody zabiera tej kuchni, obejrzalam galerie i ten turkus fajnie wyglada tylko w lazience. wydaje mi sie ze to malo wdzieczny kolor do aranzacji z innymi kolorami. ten Twoj turkus wydaje sie taki lekko zarowiasty. rozumiem ze mebli nie zmienisz, ale moze zastanwo sie nad zmiana koloru scian na bialy ? [podejrzewam ze z tym blekitem bedzie przeswitywalo i nei bedzie to latwe zamalowac] Czy ktoś z Was ma zdjęcia kuchni z frontami z czarnego szkła? wiem, że ramki mogą byc w kolorze aluminium albo czarnym, ale nie mogę nigdzie znaleźc przykładu czesc szafek gornych mam z czarnym lacobelem -> u mnie w galerii Edytowane 6 Czerwca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.06.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 ja mam "otwieranie na dotyk" w łazience i powiem, że czasami żałuję, ze nie zrobiłam ich w kuchni...ale nigdy nie rozważałam możliwości przypadkowego ich otwierania... obecnie mam frezowane uchwyty ( jeszcze stare zdjęcie) Jak się użytkuje takie uchwyty jak na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.06.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 a mi sie ten turkus chyba podoba - oryginalny i odważny. u siebie bym nie go nie zrobiła, ale w nowoczesnym domu nad morzem... tylko pod warunkiem, ze pojawiłby sie rownież w kolejnych pomieszczeniach, bo jeśli salon czy jadalnia są z innej parafii, to rzeczywiście jak pięść do oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts