Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Potrzebuje pomocy odnośnie odległości okapu kominowego (skośnego:)) od płyty gazowej.

Ze wszystkich informacji które zebrałam wychodzi że powinien on wisieć co najmniej 75 cm od płyty, ale mam wrażenie że w waszych kuchniach wiszą one niżej. Nawet Nataly wkleił ostatnio takie zdjęcie. A dylemat mam dlatego ze po obu stronach okapu maja wisieć szafki z takim łamanym otwieraniem i chciałam, żeby zaczynały sie w jednej lini ale przecież szafek nie powieszę tak wysoko.:( Czy mozecie podać jakie są te odległości u Was?

z góry dziekuję za odzew.

Edytowane przez zuza74

Dziewczyny, kojarzycie która z forumek miała na ścianie blat egger jasny beton? Cała kuchnia była biała w połysku, blat roboczy czarny ale na ścianie zamiast kafli/szkła był własnie wspomniany blat. Szukam od 2 godzin i jak na złość znaleźć nie potrafię :/

Alana ja mam i blat i ścianę jasny beton, egger'a tyle że z listwami na złączeniach. Moim zdaniem fajny efekt za dobrą cenę

mam pytanie, czy ma ktoś kuchnie w której jest różnica wysokości mebli, chodzi mi o rozwiązanie ciągu kuchennego. U mnie będzie L-ka a w rogu łączenie. jedna strona chcę wysokość 90 cm (z blatem) a pod oknem będzie niżej (za nisko okno:bash:). Wymyśliłam sobie że pujdzie blat na blat (jeśli wyjdzie różnica wys. blatu) lub jakieś łamanie. Jeżeli posiada ktoś jakieś ciekawe pomysły lub fotki to bardzo proszę.

Witam

Potrzebuje pomocy odnośnie odległości okapu kominowego (skośnego:)) od płyty gazowej.

Ze wszystkich informacji które zebrałam wychodzi że powinien on wisieć co najmniej 75 cm od płyty, ale mam wrażenie że w waszych kuchniach wiszą one niżej. Nawet Nataly wkleił ostatnio takie zdjęcie. A dylemat mam dlatego ze po obu stronach okapu maja wisieć szafki z takim łamanym otwieraniem i chciałam, żeby zaczynały sie w jednej lini ale przecież szafek nie powieszę tak wysoko.:( Czy mozecie podać jakie są te odległości u Was?

z góry dziekuję za odzew.

Witam , każdy producent "zastrzega"w swojej książce gwarancyjnej wysokość okapu od płyty gazowej . Generalnie jest to pomiędzy 65 a 75 cm ... Jeśli chodzi o okap skośny to można go powiesić niżej ponieważ jego wlot znajduje się w środkowej części okapu , dla przykładu zdjęcie :

http://www.nataly.pl/podstrony/img/1921.jpg

Pozdrawiam

mam pytanie, czy ma ktoś kuchnie w której jest różnica wysokości mebli, chodzi mi o rozwiązanie ciągu kuchennego. U mnie będzie L-ka a w rogu łączenie. jedna strona chcę wysokość 90 cm (z blatem) a pod oknem będzie niżej (za nisko okno:bash:). Wymyśliłam sobie że pujdzie blat na blat (jeśli wyjdzie różnica wys. blatu) lub jakieś łamanie. Jeżeli posiada ktoś jakieś ciekawe pomysły lub fotki to bardzo proszę.

Witam , najlepiej zgłosić się do kogoś kto projektuje meble i na pewno coś zaproponuje . My też mieliśmy kilka takich realizacji ale zdarza się to naprawdę rzadko ..

Pozdrawiam

pumpaluna no właśnie, gdzie można zobaczyć Twoją kuchnię? Ja już blat zamówiłam i teraz się zastanawiam czy na ścianę zamówić szybę czy "pociągnąć" blat jak u ragazzy...i u Ciebie :)

arcia u mnie będzie na maxa podobnie jak u Ciebie, szare kafle, szafki dolne w podobnym odcieniu, bała góra no i ten blat - jasny beton... :)

Nataly oglądałam Twoje piękne realizacje, masz może jakąś fotkę takiej z różnicą poziomów? dla zwizualizowania

Wątki dla Ciebie - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?151257-Problem-z-blatem-kuchennym

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177588-okno-w-kuchni-jeden-wielki-problem-(((