Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Julianna, Anula, bardzo dziękuję.

Gres to Nowa Gala CN 13 w półmacie (polecam zdecydowanie półmat, bo w górnej łazience mam poler i denerwują mnie zaschnięte krople wody, choć po umyciu jest pięęękna)

Co do blatu- zdecydowaliśmy o reklamowaniu go u producenta. Po miesiącu widać rysy- powstałe z przesuwania po nim przedmiotów ( typu wazon, kubek itp), mnie to razi, bo koło okna to widać, zresztą uważam że dom to nie muzeum i taka dzałalność nie powinna mieć najmniejszego wpływu na blat.. W poprzednim mieszkaniu mielismy blat za 300 zł i po 7 latach mieszkania wygląda super.

Tu nie wiem- czy firma jest kiepska (nataly, co sądzisz?) czy mam pecha ze wybrałam taki kolor ze wszystko na nim widac. Ogólnie to żartuję ze jak mi nie uznają reklamacji to wyszczotkuję regularnie blat i będe miała srebrny szczotkowany :)

malkul-SLICZNIE!!!:yes:Juz nie moge sie doczekac reszty!!!Czy bedzie galeria?Czy musze prosic na mail-a?:DBardzo,bardzo fajnie!!!!Czy ty masz ,czy zlikwidowalas antresole?Buzka wielka!!!Acha!!I jak sie czujesz i kiedy rozwiazanie:yes:

Gumisiowa góraleczko :) dziekuję za miłe słowa, pod moim wpisem są w sygnaturze odniensienia do moich wątków: jeden do ogrodu a drugi do domku i tam są fotki i plotki ::yes: Antresola jest, ma się rozumieć. Termin koniec listopada a czuję się róznie :( Ps. zajrzyj do moich rozterek może coś pomożesz:lol2: Buźka

julianna16 , klub AA - to miłe że ktoś docenił :) Czekam na moją resztę , bo u mnie "tzw. smaczki" będą grały piersze skrzypce :lol2: Zakupiłam już krzesłą do jadalni Eames EPC DSR Vitra , o takie o:

http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/98/33/58/2398335886

4 białe i dwa pomaranczowe :)

Edytowane przez joliska

Malkul,

To przynajmniej krzesla bedziemy mieli inne :)

Ja zamowilem krzesla wzorowane na Panton chair (oczywiscie biale):

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7455535bc310.jpg

zamontowali tez dzisiaj pierwsze lampy i baterie:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/362060b81aa1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6bfc7181da7.jpg

A&A

Witajcie

Nie wiem dlaczego ale mój post zniknął:((

Chciałabym Was prosić o radę, w związku z tym mam 3 pytania:

1. Jaka powinna być odległość pomiędzy płytą a zlewozmywakiem?

2. Jaką minimalną odległość pomiędzy piekarnikiem w zabudowie /słupkiem/ a płytą?

3. Jaki jest uzasadniony sens posiadania tak dużego zlewozmywaka : duża komora, mała komora, ociekacz, skoro posiadamy zmywarkę? Nie szkoda tracić miejsca dzięki któemu mielibyśmy dłuższy blat roboczy, a któego tak naprawdę nigdy za wiele?

Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i sugestie w tym temacie.

Dziękuję i pozdrawiam

lopezka czasami tak bywa z postami że znikają ;)

A to moje rady :

Ad.1. Ja mam 95 cm między płytą i zlewem i uważam że jest w sam raz. Nie za mało (swobodnie da się pracować) i nie za dużo (żebym nie musiała latać ze zlewu do płyty :))

Ad.2. Moim zdaniem powinnaś zostawić (w miarę możliwości) ok 60 cm. Tak żebyś gotując nie zawadzała o ściankę z piekarnikiem, żeby Ci też ie pryskało na tą ściankę ale jest dostatecznie blisko żeby przenieś np. garnek do zapiekania do piekarnika ;)

Ad.3. Też tak myślałam że nie ma sensu a teraz trochę żałuję. Na ociekaczu suszą się gary, duża komora powinna być zawsze do dyspozycji. A w małej możesz na sitku coś osączać, coś namaczać. No ale taki duży zlew bym wybrała jakbym mogła sobie pozwolić. Jeżeli masz mało, blatu to nie warto robić wielkiego zlewu ale jeśli da radę to czemu nie.

Oczywiście to moje zdanie po roku używania własnej kuchni. Nie wiem jakie są zasady ale takie są moje spostrzeżenia. Musisz wziąć pod uwagę co dla Ciebie będzie wygodne. Czy dużo gotujesz, czy często używasz piekarnika. Czy w ogóle często bywasz w kuchni czy raczej sporadycznie. Czasami warto coś zrobić wbrew ogólnie przyjętym zasadom a co dla nas będzie lepsze, wygodniejsze :)

Pzdr

dziewczynki ja mam pytanie do plytek w kuchni a dokladnie utrzymanie fug w czystosci

now kuchnia wyglada super ale pozniej..... ja wlasnie po pol roku pomieszkiwania zaliczylam szalnstwo ze szczoteczka do zebow :)

czy macie jakis sprawdzony specyfik do czyszczenia jasnych fug w czystosci w Waszych pieknych kuchniach?

Kasia_Artur wszystko zalezy od upodobań i charakteru całego domu dla mnie meble super, całość też - jest tylko jedna rzecz, która mi się gryzie to kolor płytek na ścianie z kolorem farby ale może to tak wyglada tylko na fotkach a w rzeczywistoąci się nie gryzą ?

może tylko na to zwracam uwagę bo obecnie szukam "idealnego" koloru do jadalni i części kuchni aby mi się nie gryzło z pozostałymi kolorami ......