Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja może nie znam się na aranżacjach wnętrz, jestem prostą babką, mnie kuchnia się podoba, szafka narożna też. Mieszkałam całe życie w bloku, nie miałam szafek narożnych a teraz w nowej kuchni, którą będę mieć za jakiś czas bardzo bym chciała. Nie lubię natomiast zlewów pod oknem. Każdy ma swój gust i swoje wymagania. Najważniejsze jest funkcjonalne rozmieszczenie szafek i sprzętów dla osoby, która będzie w tej kuchni przebywać najczęściej.

a ja teraz mam właśnie zlew pod oknem i jestem bardzo zadowolona:D to był świetny pomysł! mam zlew jednokomorowy z ociekaczem i w zasadzie większość prac wykonuję na ociekaczu, bo światło dzienne tam jest najlepsze. teraz to bym chciała nawet wiesze to okno zrobić i tylko tam bym wszystko robiła. a zlew pod oknem to jak dla mnie najlepsze rozwiązanie :)

Witam was wszystkich i mam do was ogromna prosbe. Wpazdzierniku bede miala montowana kuchnie ale nie mam pojecia co wybrac pomiedzy blatem a szafkami gornymi. Bardzo was prosze o pomoc.Kuchnia bedzie wygladala tak.

http://images46.fotosik.pl/1686/f8c3b3b84af4931e.jpg

http://images45.fotosik.pl/1470/265d9d03069ea0cd.jpg

Witam was wszystkich i mam do was ogromna prosbe. Wpazdzierniku bede miala montowana kuchnie ale nie mam pojecia co wybrac pomiedzy blatem a szafkami gornymi. Bardzo was prosze o pomoc.Kuchnia bedzie wygladala tak.

http://images46.fotosik.pl/1686/f8c3b3b84af4931e.jpg

http://images45.fotosik.pl/1470/265d9d03069ea0cd.jpg

Ja bym wybrała to co jest tu na zdjeciach. Ładnie się to w całości prezentuje.

Witam,

Oto moja pierwsza WŁASNA kuchnia, jak Wam się podoba? Oceńcie proszę. Nigdy bym się nie spodziewał, że widok mebli mnie wzruszy :) Nareszcie coś własnego :)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

a wrzuć więcej zdjęć i może jakieś w świetle dziennym i z innej perspektywy? zapowiada się świetnie, ale mało widać na tej jednej fotce :p

wizualnie bardzo ładnie, tylko (wybacz czepialstwo) jest dla mnie zupełnie niezrozumiałym czemu mając takie przestrzenie do dyspozycji płyta jest wciśnięta w jedyny ciasny kąt.

Witam, nasza kuchnia nie jest naprawdę tak duża. Razem z jadalnią ma około 18m2. Płyta jest w rogu, ponieważ taka była nasza koncepcja od samego początku - to kwestia gustu i pewnych kompromisów - jak to przy budowie. Źle by było gdyby wszyscy mieli taki sam gust - wtedy byłoby poprostu nudno i monotonnie. Co do białych okien - też przemyślana decyzja - według nas, pod okna w jakimkolwiek kolorze trzeba urządzać całe wnętrza. Może się mylimy, ale tak nam się wydaje. Poza tym kuchnia nie jest do końca urządzona, więc wszystko (również okno) nabierze jeszcze (mamy nadzieję :) ) uroku. Jak tylko będzie skończona, wrzucimy kilka fotek. Wielkie dzięki za wszystkie wasze opinie i sugestie.

Co do samej kuchni, to jeszcze raz powtórzę ogólnie już znaną dla forumowiczów opinię - szukajcie i jeszcze raz szukajcie wykonawców - różnice w wycenach są masakryczne!!! Można zaoszczędzić naprawdę sporą sumkę :) ale oczywiście zależy wszystko od tego, kto czego oczekuje od kuchni - ma być użytkowa, praktyczna i solidna czy na pokaz jako mebel wystawowy. My wybraliśmy to pierwsze.

Pozdrawiamy :)

Co do samej kuchni, to jeszcze raz powtórzę ogólnie już znaną dla forumowiczów opinię - szukajcie i jeszcze raz szukajcie wykonawców - różnice w wycenach są masakryczne!!! Można zaoszczędzić naprawdę sporą sumkę ale oczywiście zależy wszystko od tego, kto czego oczekuje od kuchni - ma być użytkowa, praktyczna i solidna czy na pokaz jako mebel wystawowy. My wybraliśmy to pierwsze.

nie kumam o co ci chodzi, że użytkowa, praktyczna i solidna to taniej niż kuchnia na pokaz??????????czy może drożej???????

moim zdaniem kuchnia ładna, elegancka ale układ dziwny, zastanawiam się co można robić przy tym drugim blacie, moim zdaniem większość prac będzie się robić tam gdzie płyta i zlew, hmm no można rozpakowywać zakupy naprzykład:), mnie się układ nie podoba ale nie jam tam będę gotować, kuchnia niewątpliwie robi wrażenie, tylko okno jakieś za krótkie, lepiej by się prezentowało gdyby było do blatu.

nie kumam o co ci chodzi, że użytkowa, praktyczna i solidna to taniej niż kuchnia na pokaz??????????czy może drożej???????

moim zdaniem kuchnia ładna, elegancka ale układ dziwny, zastanawiam się co można robić przy tym drugim blacie, moim zdaniem większość prac będzie się robić tam gdzie płyta i zlew, hmm no można rozpakowywać zakupy naprzykład:), mnie się układ nie podoba ale nie jam tam będę gotować, kuchnia niewątpliwie robi wrażenie, tylko okno jakieś za krótkie, lepiej by się prezentowało gdyby było do blatu.

Jeżeli chodzi o ten drugi blat to jest jadalnia (brakuje jeszcze stołu i krzeseł) - część "kuchenna" jest pod oknem i tam będzie oczywiście wykonywana większość prac. Co do okna, to zapewniam kwestia tej perspektywy na zdjęciu. Okno jest zaledwie 28cm nad blatem, celowo umieszczone wyżej niż zlew (lepiej zetrzeć płytkę niż szorować okno :) )

Co do użytkowości, praktyczności i solidności kuchni - to zapomnijmy o moim komentarzu - pozostawmy to gustom i zasobności kieszeni inwestorów.