Beasza 10.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Beasza Łazienka nie zając . Pochwal się choć małą . Co do kuchni, to kolor "dodatków" zależy od Twoich preferencji i tego co się dzieje w reszcie domu. Jeśli dobrze kojarzę masz kuchnię zamkniętą (?), ale nie przeszkadza to, żeby w niej umieścić element kolorystyczny z salonu jeśli występuje tam jakiś szczególny. To się zazwyczaj sprawdza i daje poczucie harmonii. Kuchnia póki co jest otwarta, ale w przyszłości będzie mogła być i otwarta i zamknięta dzięki suwanym drzwiom. Ściany w salonie utrzymane są w takiej samej tonacji jak kuchnia - spokojnej śmietankowo-białej. Nie ma tak odważnego akcentu kolorystycznego - mam zamiar zagrać dodatkami w kolorze typu poduchy, serwety, ... Lacobel zrobiłabym raczej spokojny, albo w kolorze frontów, albo blatu, choć z tym drugim może być kłopot, bo nie jest jednorodny. Ładny efekt można też uzyskać dając czystą szybę, a za nią coś ozdobnego. Myślałam o lacobelu w delikatnej szarości, albo rzeczywiście jakieś fajnej tapecie - ale nie znalazłam póki co czegoś co odpowiadałoby mi do końca. Pierwsza Twoja propozycja całkiem ciekawa, druga podoba mi się, ale chyba nie w mojej kuchni. Wspomniałaś o kolorowych hokerach, masz jakiś konkretny kolor na myśli? Co będzie na ścianie obok okna (nad półwyspem)? To fajne miejsce na zegar, tablicę, chyba, że planujesz tam TV? Do okien znajdziesz z pewnością ładne rolety rzymskie (może pasujące małym elementem kolorystycznym do hokerów) . Myślałam po cichu o limonce, albo fiolecie, ale też do końca nie jestem przekonana, że to fantastyczny wybór. Bezpieczny kolor pewnie byłby ecru albo czarny, szary? I taki to ze mną problem - chce, ale się boi Rzymska roleta to na pewno coś co będzie na pewno - już zaczynam poszukiwania. Nie mam pomysłu na ścianę nad półwyspem - pewnie wyląduje tam jakiś fajny zegar, albo ulubione zdjęcie z Dubrownika w sephi. Duże pole do popisu widzę na największej dostępnej ścianie . Tam zrobiłabym coś ożywiającego kuchnię - może fototapetę (niekoniecznie kolorową), albo galerię z ulubionymi przepisami w ramkach, albo literki (mnie nadal niezmiennie zachwycają)? Literki podobają mi się bardzo , ale przepisy w ramkach to dopiero super pomysł. Widziałaś może u kogoś takie rozwiązanie? Muszę odszukać jeszcze fototapetę, którą kiedyś znalazłam i chyba fajnie wpasowałaby się w klimat kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 11.09.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam Jestem tu dość nowym Moja narzeczona zaprojektowała nam taka kuchnie ( 1 raz robiła w programie ) Podoba sie ? jakieś błędy ? sugestie ? Myślimy żeby lodówkę jednak po lewej stronie a piekarnik po prawej ? bardziej praktycznie.... [ATTACH=CONFIG]135673[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]135674[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]135675[/ATTACH] hej, ja osobiscie zamiast dwóch rzędów szafek wiszących dałbym (i dałem u siebie przy podobnym układzie) szafki pionowe, wówczas najlepiej bez uchwytów (mam i chwalę) uważam że tak będzie i ładniej i wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 11.09.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Beasza - ładna kuchnia. U mnie będzie taki sam blat a do tego będą cegiełki. Jakiej firmy masz uchwyty? Kurczę, nie mam bladego pojęcia. Postaram się dowiedzieć od mojego fachowca od kuchni, ale przyznam się, że marzyłam o innych z Zobala. Niestety cena mnie przerosła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.09.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Jedyne co mi się nie podoba to ten piekarnik po prawej w rogu, jak sterylizator w pokoju zabiegowym w przychodni. dobre:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 11.09.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Drodzy Forumowicze Zbudowałem już dwa domy i nie jestem tu nowy . Znam zasady i wiem, że to reklama, ale uznałem, że warto promować dobrych fachowców! Ostatnio miałem "przygodę" z generalnym remontem mieszkania mojej siostry i w fazie wykończeniówki trafiłem na Fachowca przez duże F! Stolarz z zawodu i zamiłowania - p. Robert Błoński już znany tu na forum jako ROBINSON p. Robert wykonał nam bardzo fajną zabudowę aneksu kuchennego oraz kilka szaf wnękowych i wolnostojących. Chwalę się (nie)swoją kuchnią Przepraszam za bajzel poprzeprowadzkowy. Fronty są z lakierowanego MDF-u (kolor wg. palety NCS - identyczny jak drzwi wewnętrznych) z frezowaniem zamiast standardowych uchwytów. Boki i blat wykonane są z klejonego jesionu - elegancko złożone pod kątem 45 stopni. Osprzęt meblowy najwyższej jakości - carga, zawiasy i szuflady firmy Blum (oczywiście ze spowalnianiem). Zlew podwieszany. W wykonaniu p. Roberta wszystko dokładnie spasowane - meble wykonane z dużą starannością i bardzo dobrym detalem! Podłączenie AGD w cenie. Jestem trudnym klientem i nie łatwo mnie zadowolić, ale p. Robert naprawdę mi zaimponował Na ogłoszenie zamieszczone w jednym z portali otrzymałem od p. Roberta odpowiedź na e-mail z wizualizacją mebli, zwymiarowanymi rysunkami i ceną. Na pierwsze spotkanie Pan Robert przyjechał dobrze przygotowany - z wzornikami oraz laptopem. Na bieżąco nanosił w programie do projektowania mebli wszelkie uzgadniane zmiany i pokazywał na wizualizacjach, jak będzie wyglądał dany mebel po zmianach - rewelacja! Profesjonalne podejście do pracy i obsługi klienta oraz umiarkowane ceny, to bez wątpienia duża zaleta tego Fachowca. Po tym, co widziałem sądzę, że p. Robert jest w stanie wykonać niemalże każdą kuchnię, szafę czy zabudowę, którą wypatrzycie sobie w drogim studio kuchennym lub necie. Przecież te drogie studia kuchenne do produkcji mebli i montażu u klienta wykorzystują (dosłownie) takie małe firmy podwykonawcze, jak firma p. Roberta, więc po co przepłacać Polecam korzystać z usług tego Fachowca - naprawdę warto! Robert Błoński - firma Darkam Meble, tel. 505 140 880, e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.09.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Cegła fajna, efekt serwtki na szkle ma jaksie w salonie, to piaskowane szkoło czy jakoś tak. Jedyne co mi się nie podoba to ten piekarnik po prawej w rogu, jak sterylizator w pokoju zabiegowym w przychodni. Żonko miejskiego jakiś rok temu pomyślałabym zapewne podobnie, ale teraz qurcze podoba mi się ten sterylizator . Wiecie gdzie można taki dostać? (Tylko nie piszcie, że w sklepie z wyposażeniem medycznym ) Nie ma tak odważnego akcentu kolorystycznego - mam zamiar zagrać dodatkami w kolorze typu poduchy, serwety, ... O to mi właśnie chodziło . Te akcenty kolorystyczne z salonu można powtórzyć w innych miejscach - w tym w kuchni. Myślałam po cichu o limonce, albo fiolecie, ale też do końca nie jestem przekonana, że to fantastyczny wybór. Bezpieczny kolor pewnie byłby ecru albo czarny, szary? I taki to ze mną problem - chce, ale się boi Eee... nie bój się . Twoja kuchnia prosi o troszkę... Literki podobają mi się bardzo , ale przepisy w ramkach to dopiero super pomysł. Widziałaś może u kogoś takie rozwiązanie? Muszę odszukać jeszcze fototapetę, którą kiedyś znalazłam i chyba fajnie wpasowałaby się w klimat kuchni. Gdzieś widziałam jeden przepis namalowany farbą na ścianie (raczej nie była to naklejka). Był na całą ścianę. Takie przepisy mogłabyś napisać odręcznie, albo wydrukować fajną czcionką Chwalę się (nie)swoją kuchnią Przepraszam za bajzel poprzeprowadzkowy. Bardzo mi się podoba Twoja kuchnia . Moje ulubione kolory . Jest taka... hmmm... "lekka" . Gratuluję kuchni i zadowolenia z współpracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.09.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Zbych,bardzo mi się podoba!! A gdzie macie jakąś płytę do gotowania czy cuś,bo chyba ślepa jestem Edytowane 12 Września 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 12.09.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Zbych, kuchnia siostry bardzo przyjemna wizualnie. Zastanawiam się tylko jak się będzie sprawował jesionowy blat w połączeniu zze zlewem podwieszanym - przed oczami mam wizję rozpulchnionego i wypaczonego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.09.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 zbych, świetna kuchnia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza74 12.09.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 mamik kuchnia 3 x 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 13.09.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) Dziękuję Wam - cieszę się, że się kuchnia podoba. Zbych,bardzo mi się podoba!! A gdzie macie jakąś płytę do gotowania czy cuś,bo chyba ślepa jestem Nic podobnego, z Twoim wzrokiem wszystko w porządku Na zdjęciu jeszcze nie było płyty, bo sklep internetowy megamedia.pl (NIE POLECAM!) zwodził nas ponad trzy tygodnie, aż w końcu kupiliśmy w topmarket.pl Oto zdjęcie kuchni z płytą @ rania Blat jest dobrze zabezpieczony, a poza tym w końcu to drewno, więc jeśli woda dostanie się pod lakier, to raczej nie spęcznieje jak płyta paździerzowa, tylko sciemnieje. Edytowane 13 Września 2012 przez _ZBYCH_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontystolica 13.09.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 To moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 13.09.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Cegła fajna, efekt serwtki na szkle ma jaksie w salonie, to piaskowane szkoło czy jakoś tak. Jedyne co mi się nie podoba to ten piekarnik po prawej w rogu, jak sterylizator w pokoju zabiegowym w przychodni. najtrafniejsze określenie jakiem mnie również się nasunęło w pierwszej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 13.09.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 [ATTACH=CONFIG]136593[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136594[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136595[/ATTACH] To moja Fajna, z klimatem. Na tą ławę aż się proszą fajne poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.09.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 nooo, tylko zegar mi się w niej nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 13.09.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) Fajna, z klimatem. Na tą ławę aż się proszą fajne poduchy A wierzycie , że to naprawdę jego kuchnia? wcześniej ktoś reklamował tego pana To znaczy na pewno tego pana, ale nie wiadomo czy w jego domu czy klienta Edytowane 13 Września 2012 przez mycha.:) dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 no nie! Bleeee, znowu biała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.09.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Faktycznie obrzydlistwo Śliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.09.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ola, bardzo ładnie. Podoba mi się pomysł z czarną zabudową słupkową Jakie szprosy? Nic nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.09.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Jakie szprosy? Nic nie widzę ja tez coś oślepłam....ale na jedno oko bo widze kabelki zamiast jednej lampki w suficie P.S uwielbiam Twoją kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts