sheenaz1719505693 20.09.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Mam 2 pytania kuchenne. 1. Czy jesli na ścienie za blatem nie ma nic poza farbą (dpbrej jakości ale tylko farba), czy bardzo się brudzi krawędź między blatem a ścianą. Czy dodanie niskiego cokołu na blacie (wys. 3cm) jakoś to brudzenie zminimalizuje, czy nie ma znaczenia czy cokół jest czy go nie ma. Chodzi o blat kamienny. 2. Czy ociekacz przy zlewie lepiej gdy jest przy mniejszej komorze czy przy większej. Czy z praktycznego punktu widzenia ma znaczenie czy pod ociekaczem jest zmywarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 20.09.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Odpowiem na pierwsze pytanie. Sądzę, że cokół może być bardzo pomocny, np. gdy się coś rozleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 20.09.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Odpowiem na pierwsze pytanie. Sądzę, że cokół może być bardzo pomocny, np. gdy się coś rozleje. jaksie ma rację. W szafce gdzie mam śmietnik widać zacieki na ścianie. Mimo iż tylko ja to widzę bardzo mi to przeszkadza. Może zamiast cokołu zastosuj silikon w kolorze blatu Ja mam jedną komorę ale jakbym miała dwie to pewnie w większej bym zmywała a w mniejszej bym miała sitko nakładane nad zlew i tam wrzucała np sałate do odsączenia. Wygodniej więc żeby ociekacz był po stronie tej większej komory żeby mokrych rzeczy nie przenosić nad tą sałatą ale to takie moje rozumowanie niech się lepiej wypowiedzą użytkowniczki takich zlewów:) Ja mam zlew, z boku zmywarka i jest ok nie czuję braku ociekacza nad zmywarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 20.09.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 wykonawcy kuchni mi zalecał aby ociekacz był nad zmywarką jego argumentacja: wygodniej w użytkowaniu zmywarki, ja jeszcze nie użytkuję (może za miesiąc) ale znajoma też ma taki układ chwali brudy odkłada na ociekacz przed włożeniem do zmywarki a po wyłożeniu czasami też, ale czy gdyby było odwrotnie byłoby źle nie wiem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 20.09.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 U mnie suszarka nie służy do odkładania brudnych rzeczy a czystych, więc ten argument do mnie nie trafia. Zostawiam na razie tak jak jest czyli ociekacz po przeciwnej stronei niż zmywarka przy dużej komorze. Najwyżej bedę przeklinać Co do cokołu to wciaż się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimmyW 20.09.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 U mnie rowniez nie bedzie nad zmywarka. Radzili mi zeby tak zrobic ale to ze wzgledu na to iz jestem praworeczny i wygodniej mi bedzi na prawo odkladal naczynia. Mam nadzieje ze przyzyczaje si ejakos do lewostronnego ociekacza. Aktualny uklad pozwala na wiekszy ciag roboczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 21.09.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Jeśli istnieje możliwość tak zaaranżować kuchnię,żeby mieć ociekacz nad zmywarką - to czemu nie - wydaje mi się,że to wygodne i racjonalne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 21.09.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witam , przedstawiam pomysł na szufladki na przyprawy ... Stary patent ale bardzo przydatny i wygodny nad tym właśnie blatem . Informacyjnie - kuchnia wykonana w palisandrze w połysku z uchwytami w płaszczyźnie , niektóre drzwiczki otwierane na tipona . Górne klapy składane w całości do góry na systemie bluma HF .. Pogrubiany blat oraz ściana wykonana z kwarcogranitu . Zlew podwieszany i płyta na równo . Pozdrawiam , Piotr [ATTACH=CONFIG]137197[/ATTACH] kuchnia bardzo fajna, ale te półeczki/szufladki zupełnie nie fajne..... obrazka i figurki nei skomentuje bo już zupełnie inna parafia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albireo 22.09.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 kuchnia bardzo fajna, ale te półeczki/szufladki zupełnie nie fajne..... obrazka i figurki nei skomentuje bo już zupełnie inna parafia! A mi się półeczki podobają. Nie wiem, czy na pewno do tej kuchni, bo trochę są jednak inne stylistycznie, ale sam pomysł uważam za bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 22.09.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 [ATTACH=CONFIG]137194[/ATTACH] Zdradź, proszę choć w przybliżeniu, koszt takiej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 22.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Ola ja Cię grzecznie proszę, ty mi takiej kuchni nie pokazuj, bo "mnię" z zazdrości skręca .... Piękna ... mnię też bardzo się podoba,a tymi szprosami to bym się nie przejmowała a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.09.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Zdradź, proszę choć w przybliżeniu, koszt takiej kuchni Witam serdecznie , cała kuchnia kosztowała około 30 tys złotych , ale koszt blatu i ściany to prawie 12 tys . Do tego oczywiście jeden z najdroższych fornirów i to w połysku ... ... ale za to jaki efekt .. Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freno 24.09.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Jeszcze nie mogę pochwalić się moją kuchnią i mam prośbę. Czy możecie podesłać namiary na stolarza, który zrobił Wam kuchnię , z której jesteście zadowoleni?Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.09.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Freno - jest wątek o stolarzach podzielony na regiony kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Summmer 25.09.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Freno - jest wątek o stolarzach podzielony na regiony kraju. Czy mogę prosić o linka? Przeszukałam całe forum i nic nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 zaawansowane szukaniezakładka: wyszukiwanieszukaj na forum: Wnętrzasłowo: stolarzszukajhttp://forum.muratordom.pl/search.php?searchid=6322635 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Tomek 28.09.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Witam , Forum śledzę od kilku/kilkunastu dni. Dom się buduje a do urządzenia kuchni mam jeszcze daleko. Próbuję sobie w głowie poukładać co jak i gdzie. I tak gdyby nie to forum to pewnie nie wiedziałabym że między zlewem a kuchenką powinna być przestrzeń blatu roboczego, albo że najbardziej komfortowe ustawienie to lodówka - zlew- kuchenka, albo że dolny blat lekko wystający ułatwia usuwanie okruszków no niby logiczne ale nie wiem czy bym sama na to wpadła będąc pod swoją własną presją zrobienia czegoś dobrze. Na pewno popełnię sporo błędów (nie mam z tym problemu) ale im mniej tym lepiej, kuchnia będzie musiała mi służyć przez długi czas. Ta moja ma 9.3m wymiary 2.60 x3,80. + spiżarka 2m Przyznaję że nie przebrnęłam przez całe forum - właśnie wróciłam do pracy po macierzyński i jeszcze się ogarniam... psychicznie i fizycznie też. A teraz do sedna po postach widzę że niektóre Panie są z tym forum od początku stąd prośba o spisanie złotych rad dobrze zagospodarowanej kuchni. O czym warto pomyśleć urządzając małą kuchnię. Będę wdzięczna za każdą cenną uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.09.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Aniu, polecam wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje&p=5554960#post5554960 -masa doskonałych rad jak ugryźć kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Tomek 28.09.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Aniu, polecam wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje&p=5554960#post5554960 -masa doskonałych rad jak ugryźć kuchnię malka, dziękuję na pewno tam zajrzę. Po temacie widzę że dotyczy on projektów kuchni a mi zależy na uwagach praktycznych użytkowników kuchni już istniejąch... co się sprawdza a co nie... Ale może znajdę tam swoje odpowiedzi A tu poszukam sobie inspiracji. Już z resztą udało mi się wyszukać kilka kuchennych perełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majeczka777 28.09.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Oto moja kuchnia,zamawiałam z meblobuku.Jestem bardzo zadowolona z jakości wykonania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts