Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ,

już odpowiedziałem na priva bo rzeczywiście stosuję te okapy bardzo często . Trzeba zachować odpowiednią wysokość pomiędzy płytą grzewczą a okapem . Nie polecam tez przy tym rozwiązaniu wątpliwej jakości mdfu foliowanego ponieważ może zacząć się odklejać i nie wróci już do swojej pierwszej postaci ..;-)

Pozdrawiam , Piotr

Nic się nie dzieje z tym meblowym frontem po paru latach ? Bo to jednak jest narażone na wysoką temperaturę ??? Pytam z ciekawości, też mi się podoba takie rozwiązanie.

Witam ,

już odpowiedziałem na priva bo rzeczywiście stosuję te okapy bardzo często . Trzeba zachować odpowiednią wysokość pomiędzy płytą grzewczą a okapem . Nie polecam tez przy tym rozwiązaniu wątpliwej jakości mdfu foliowanego ponieważ może zacząć się odklejać i nie wróci już do swojej pierwszej postaci ..;-)

Pozdrawiam , Piotr

Ano właśnie, miałam kiedyś pochłaniacz pod białą szafką - folia na mdf i nie dosyć, że zżółkła, to jeszcze zaczęła się odklejać. Może na litym drewnie by się sprawdziło. Przy lakierze chyba bym się już obawiała.

więc nieśmiało i w ogromnym strachu pokazuję swoją kuchnie:

http://img3.imageshack.us/img3/5118/p1280752.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/2245/p1280753.jpg

Dekor wygląda dziwacznie, ponieważ jest tylko delikatnie wstawiony, ponieważ cały czas sie zastanawiamy czy tam zostanie. na zdjęciu wygląda to dziwacznie, ale na zywo fajnie pasuje :)

Edytowane przez amazonka22

amazonka, jest spokojnie, z umiarem i przyjemnie :) Na pewno nie jest to kuchnia z tych, które wywołują powszechne "wow" , ale jest nieprzekombinowana i ogólnie miła :)

Wydaje mi się, ze brakuje czegoś na oknie - czegoś co, ze tak powiem, zamknie kompozycję. Ogólnie przeważaja podziały i linie poziome i to pionowe, dzielone okno trochę się odcina. Żeby uspokoić ten wyraźny podział - szafki wiszące i okno - dałabym roletę rzymską. Wydaje mi się, że złamana biel by tu pasowała (bardziej wpadająca w szarość niż w krem). Coś takiego:

p1280753.jpg

Jak sie przyjrzysz to zobaczysz , że ja mam pod szafkami dwa punkty świetlne. i one wystarczają. Halogeny mam wstawione nad kuchnią, tam zamaskowaną wentylacje do komina wiec dodatkowo wstawiliśmy dwa halogeny.

Kuchnia jest spokojna i taką chciałam , Jestem szczęśliwa bo jest moja :) Teraz przez 6 lat mieszkałam z rodzicami w bloku w kuchni 2x2 dosłownie. i tam wsyztsko jest zagracone , wszędzie ciasno i wszystkiego pełno. Moja miała być trochę taka właśnie pusta, nieprzekombinowana.

Ciesze się ze nie spadła na mnie jakaś lawina krytyki

Asizo myślę też właśnie nad czymś okno. Ale to dopiero bliżej świąt na razie musi byc jak jest. myślę ze z czasem użytkowania, będę wiedziała bardziej co gdzie i jak .)

amazonka, wiem, ze wszystko z czasem. Przecież Wy dopiero się wprowadziliście :) My już 3,5 roku mieszkamy, a wiele rzeczy jeszcze nie zrobionych.

Zazdroszczę Ci tego uczucia wprowadzenia się do nowego domu :)

I co, wkleicie ten dekor? Moim zdaniem on tam nawet pasuje, a na pewno najbardziej z tych wszystkich, które pokazałaś. Wklejajcie i będzie jeden problem z głowy :)

Moja kuchnia jest w sumie podobna do Twojej - te same uchwyty, dolne szafki fornir pasiaty, jak u Ciebie, tyle, ze ciemniejszy, a górne białe w połysku. Rozplanowanie sprzętów, zlewu - też w zasadzie takie same. Okno w tym samym miejscu. Drugie też chyba tam, gdzie u Ciebie - chyba jest na lewo od lodówki, tak? :)

Góra jest w kolorze vanilii tez mi sie wydaje ze ten dekor trochę koloru wprowadzi.

Asizo tak mam tam okno, które załuje ze nie jest o 23 cm przesunięte bo lodówka była by w innym miejscu zupełnie i miała bym więcej szafek na dole

Marynata- bałam sie szalej w połysku bez uchwytów. Tak po prostu :)

My się jutro wprowadzamy :)

amazonka bardzo podoba mi się pomysł górnych szafek w bieli, tak jak ściany. Nie zagracają optycznie i choć jestem zdecydowanie rustykalnie nastawiona to rozważę z pewnością takie kolorystyczne zestawienie :yes:

to dodam że ściany sa pomalowane nobilesem w kolorze jesien lniana :) a szafki to taka biel a nie biel. wpada w vanilię :)

Bardzo miło czytac takie słowa.

Asizo dziękujemy

Edytowane przez amazonka22

amazonka

Czy mogłabyś zrobić zdjęcie na wprost części kuchni z dekorem? Bo tak patrzę i patrzę i sama nie wiem... :)

Gratuluję ukończenia domku !! Kuchnia będzie na pewno bardzo praktyczna :)

p.s jedno bym tu na pewno zmieniła - jak się roleta podniszczy, wymieniłabym ją ja kremowo białą, w kolorze górnych szafek, by nie tworzył się w tym miejscu optyczny podział.

p1280753.jpg

Edytowane przez piu

Witajcie,

To teraz moja kolej.. :) Mimo, że wątek podczytuję i podglądam od dawna to długo zastanawiałam się czy wrzucić tu zdjęcia swojej kuchni.. ale co tam- raz kozie śmierć :)

Kuchnia dla wielu oklepana, bo biała.. :) Ale mi się od zawsze taka marzyła, więc wiedziałam, że w nowym domu to takie moje 'must have'. Drugi kolor, czyli szary dostosowany do reszty pomieszczeń.

Brakuje jeszcze kilku rzeczy m.in okapu, 'czegoś' na ścianie przy indukcji (w planie lacobel, tylko nie wiem jaki kolor, wzór etc.) i 'czegoś' w oknie.

20121101_153936.jpg

20121101_153957.jpg

Komentarze i podpowiedzi co by tu jeszcze dołożyć mile widziane :)

Pozdrawiam,

A.