olgusieniunieczka 12.01.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Witam , wprowadzamy do swojej oferty panele z grafiką lub bez z podświetleniem LED . Panele wykonuje się na wymiar a grafikę można dostarczyć osobiście lub poszukać na różnych stronach internetowych . A tak dla informacji kuchnia wykonana z nowego forniru oraz z białymi połyskami . Blat z kwarcogranitu . Pozdrawiam , Piotr [ATTACH=CONFIG]160243[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160244[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160245[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160246[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160248[/ATTACH] Sam panel wygląda bardzo efektownie, ale w tek kuchni nie chciałabym gotować nawet gdyby mi zapłacono. Zlew tuż przy wysokiej ściance, żeby zajrzeć do piekarnika to się chyba trzeba położyć na podłodze. Rozumiem, że właściciele sporadycznie będą z niej korzystać i dlatego zdecydowali się na tak niepraktyczny układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepi75 12.01.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Witajcie. A ja proponuje coś takiego: Jestem ciekaw opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 12.01.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Nataly . Mam nadzieje że się nie pogniewasz że wklejam Twoją kuchnię Była jakiś czas temu na tym forum , ale nie umiem znależć i wkleiłam z Twojej strony Czy pamiętasz może jaka jest wysokość szafek górnych.Jaka jest odległość dolnych od górnych. Mam sufit obniżony do 250 cm i chciałabym szafki własnie takie jak na Twoim zdjęciu. Poradź w końcu ty tu jesteś Ekspertem.Zresztą zdjęcie powyżej też masz szafki zabudowane pod sam sufit. Czy 2,5 będzie dobrze przy tej wysokości do sufitu przy szafkach jednodrzwiowych Edytowane 12 Stycznia 2013 przez nowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 12.01.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Nataly za te nie wyregulowane drzwiczki przy piekarniku masz ode mnie po łapach.Mam nadzieje że nie zostawiłeś tego bo rzuca sie w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 12.01.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 bg155 zrób tak, jak czujesz i jak Ci się będzie podobało - to Twoja kuchnia Patrząc na zdjęcie, odniosłam wrażenie, że przydałoby się trochę mocnego koloru - dodałby życia, charakteru Ale można też zachowawczo i na spokojnie - jak kto lubi. Zboża? Hmmm... wydaję mi się, że nie są zbyt kolorowe więc nie spełnią swojej ożywczej roli dla pomieszczenia. A jeśli chodzi o zmianę koloru na ścianie, to przecież równie łatwo zmienisz tapetę spod szyby Tapetę z dowolnie wybranym motywem i o dowolnych wymiarach zamówić możesz za normalne pieniądze przez internet. Szybę mocuje się na dystansach - można ją zdejmować w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 12.01.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Sam panel wygląda bardzo efektownie, ale w tek kuchni nie chciałabym gotować nawet gdyby mi zapłacono. Zlew tuż przy wysokiej ściance, żeby zajrzeć do piekarnika to się chyba trzeba położyć na podłodze. Rozumiem, że właściciele sporadycznie będą z niej korzystać i dlatego zdecydowali się na tak niepraktyczny układ? Eee, nie przesadzaj - mówisz tak, jakby od zawsze montowano piekarniki na wysokości oczu Kiedyś były nisko i teraz też się zdarzają Fakt, zmieniają się standardy, ale jeśli ktoś używa piekarnika dwa razy do roku, to takie usytuowanie nie stanowi wielkiego problemu. Zresztą - do wszystkiego można się przyzwyczaić, nawet do gotowania na fajerkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 13.01.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Słuchajcie po raz pierwszy jestem na tym forum i potrzebuję pomocy doświadczonych forumowiczów. Poradźcie jaki kolor szkła między szafkami pasowałby do tej kuchni. Zastanawiam się nad szarym tylko nie wiem czy będzie pasował. Nie umiem sobie pomalować zdjęcia tak żeby zobaczyć jak to wygląda. Poradźcie coś. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez margaret2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.01.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam , wprowadzamy do swojej oferty panele z grafiką lub bez z podświetleniem LED . Panele wykonuje się na wymiar a grafikę można dostarczyć osobiście lub poszukać na różnych stronach internetowych . A tak dla informacji kuchnia wykonana z nowego forniru oraz z białymi połyskami . Blat z kwarcogranitu . Pozdrawiam , Piotr [ATTACH=CONFIG]160243[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160244[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160245[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160246[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]160248[/ATTACH] Wykonanie kuchni jak zwykle świetne, lecz ona sama niestety zupełnie mi się nie podoba Te panele w moim prywatnym odczuciu są strasznie kiczowate. Zwłaszcza z motywem wieżowców, oklepanym jak tryptyki z orchideą albo napisy po angielsku, brrr. Wyeksponowanie tego brzydactwa zmusiło do wyrzucenia zlewu na margines, przez co stała się niepraktyczna. Piekarnik tak nisko to kolejne nieporozumienie. Sama mam w jednej z kuchni piekarnik pod blatem, celowo, ale nie jest on aż tak nisko, by trzeba było siadać na podłodze. Zaczynam zauważać tutaj dziwny kuchenny trend, w którym funkcjonalność spada na drugie miejsce, bo liczy się przede wszystkim efekt wizualny . Zupełnie tego nie rozumiem, przecież kuchnia to jakby nie było pomieszczenie robocze. Chyba że są to kuchnie dla osób, które obiady jadają poza domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.01.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Sam panel wygląda bardzo efektownie, ale w tek kuchni nie chciałabym gotować nawet gdyby mi zapłacono. Zlew tuż przy wysokiej ściance, żeby zajrzeć do piekarnika to się chyba trzeba położyć na podłodze. Rozumiem, że właściciele sporadycznie będą z niej korzystać i dlatego zdecydowali się na tak niepraktyczny układ? Witam , troszkę wytłumaczę sytuację ,,, Klientka przyszła z gotowym projektem od architekta z którym się pożegnała ... niemożliwym do wykonania , ilość sprzętu była też przez nią "narzucona" i musiałem to w jakiś sposób w tej kuchni poukładać a nie było łatwo ponieważ jest tam lodówka i zamrażarka do zabudowy , zmywarka , kawiarka , piekarnik parowy i zwykły oraz mikrofala .. sam nie projektowałej jeszcze kuchni która miała tyle sprzętu na takiej małej powierzchni .. A w pierwszym zamyśle była jeszcze lodówka side by side ... Oczywiście podłączenie wody już było zrobione i Klintce zależało na całym blacie bez komory na głównej ścianie .. Ergonomia i kolejność AGD jest zachowana ale oczywiście każdy może mieć swoje odczucia . Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.01.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No dobra. Zapytam inaczej. Ile kosztuje ten panel w tej kuchni co pokazałeś? Witam , długość tego panela ponad 3 m i wysokość 60 cm , szkło specjalnie zamawiane w hucie ponieważ w standardzie takie nie występuje , koszt z transportem około 300 km i montażem to ok. 4.000 zł . Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.01.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]160606[/ATTACH]Nataly . Mam nadzieje że się nie pogniewasz że wklejam Twoją kuchnię Była jakiś czas temu na tym forum , ale nie umiem znależć i wkleiłam z Twojej strony Czy pamiętasz może jaka jest wysokość szafek górnych.Jaka jest odległość dolnych od górnych. Mam sufit obniżony do 250 cm i chciałabym szafki własnie takie jak na Twoim zdjęciu. Poradź w końcu ty tu jesteś Ekspertem.Zresztą zdjęcie powyżej też masz szafki zabudowane pod sam sufit. Czy 2,5 będzie dobrze przy tej wysokości do sufitu przy szafkach jednodrzwiowych Witam , nie pogniewam się .. W tej kuchni szafki górne mają około 80 cm i nad nimi jeszcze jest listwa fornirowana 10 cm , odległość pomiędzy szakami to 60 cm , spokojnie ta wysokość 250 cm wystarcza i można zrobić szafki 100 cm z jednym drzwiczkami lub podzielić tą wysokość na dwie szafki , na mojej stronie jest kilka takich kuchni . Pozdrawoam , piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.01.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nataly za te nie wyregulowane drzwiczki przy piekarniku masz ode mnie po łapach. Mam nadzieje że nie zostawiłeś tego bo rzuca sie w oczy. Witam Xisio , proszę powiedz gdzie widzisz tą "wadę" bo ja jakoś nie mogę ,, a ręce muszę mieć bardzo sprawne Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 13.01.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nataly, pytanie z innej beczki troche. Jak zazwyczaj rozwiazujesz uszczelnienie blatu na styku z panelem szklanym? Listwa, sylikon? W prezentowanej kuchni wybrany zostal bardzo ladny fornir. Mam wrazenie, ze jasne forniry robia sie coraz bardziej "w modzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 13.01.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]160726[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]160727[/ATTACH]Słuchajcie po raz pierwszy jestem na tym forum i potrzebuję pomocy doświadczonych forumowiczów. Poradźcie jaki kolor szkła między szafkami pasowałby do tej kuchni. Zastanawiam się nad szarym tylko nie wiem czy będzie pasował. Nie umiem sobie pomalować zdjęcia tak żeby zobaczyć jak to wygląda. Poradźcie coś. Dobrze kombinujesz z szarym, jedynie zasugerowałabym kolor szaro - błękitny Będzie się ładnie komponował z podłogą . Ogólnie do wanilii pasują też odcienie fioletu, ale to chyba nie tym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 13.01.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kamila_len jesteś pewna że szaro-niebieski będzie się komponował z podłogą? Jak Ty to robisz że sobie wklejasz kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 13.01.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kamila_len jesteś pewna że szaro-niebieski będzie się komponował z podłogą? Jak Ty to robisz że sobie wklejasz kolory? Nie, pewna nie jestem - tak mi się tylko wydaje Zobacz na poprzedniej stronie w moim poście jest wklejona fota próbnika lacobeli. Twój kolor kuchni to drugi od lewej w pierwszym rzędzie. A teraz rzuć okiem na resztę - co pasuje? Pasują stonowane szarości wpadające w błękit Musisz to przetrawić w spokoju Kolory nanoszę w programie graficznym, mało to fachowe, ale daje daje jakiś ogląd sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.01.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 A ja się nie zgodzę Moim zdaniem ciepły odcień bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 13.01.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam , nie pogniewam się .. W tej kuchni szafki górne mają około 80 cm i nad nimi jeszcze jest listwa fornirowana 10 cm , odległość pomiędzy szakami to 60 cm , spokojnie ta wysokość 250 cm wystarcza i można zrobić szafki 100 cm z jednym drzwiczkami lub podzielić tą wysokość na dwie szafki , na mojej stronie jest kilka takich kuchni . Pozdrawoam , piotr Dzięki za odpowiedź. Na Twojej stronie jest mnóstwo przepięknych kuchni tylko jak tu zgadnąć wysokość szafek górnych .Czy mógłbyś wkleić tutaj zdjęcie choć jednej takiej w której górne szafki są pojedyńcze i maja własnie 100 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 13.01.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) A ja się nie zgodzę Moim zdaniem ciepły odcień bieli. Zależy czym się kierujesz przy doborze kolorów Każdy ma inny gust. Ja najczęściej stosuję zasadę harmonii trójkątnej, która opiera się na zastosowaniu trzech barw znajdujących się na szczytach trójkąta równobocznego wpisanego w koło barw. Przykładem jest połączenie koloru turkusowego z pomarańczowym i fioletowym. Przyjmując, że kolor mebli to wanilia, czyli coś co, powstało z rozbielonej żółci z domieszkami - po przeciwnych stronach mamy odcienie amarantu i błękitu Stąd wyciągnęłam wniosek, że fajnie będzie wyglądało szkło w kolorze gołębim To tyle naukowych wywodów Otaczać się należy takimi kolorami, jakie lubimy - ostateczny wybór zawsze jest decyzją użytkownika Przy pisaniu tego postu posiłkowałam się artykułem Muratora http://muratordom.pl/wnetrza/wykonczenie-scian/kolo-barw-niezbedne-wybieranie-laczanie-kolorow-scian,124_8159.html?&page=0 Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Kamila_len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.01.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kamilko ja się kieruję tylko wyczuciem, więc oczywiście mogę się mylić, zwłaszcza, że nie widzę tej kuchni i barw na żywo może pomogą trochę zdjęcia... tu mi się nie podoba: http://www.zaboklicki.com.pl/realizacje/kuchnia_kremowa_1.jpg a tutaj już dla mnie jest OK: http://www.archtrend.pl/img/kuchnie/kicheconcept.lu/kicheconcept_lu_projekt_kuchni_3.jpg http://forum.muratordom.pl/showthread.php?68958-WANILIOWE-KUCHNIE-zdj%C4%99cia-realizacje-inspiracje-opinie&highlight=waniliowa+kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts