mineralka 18.06.2013 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 proszę o radę - pisałam w białych kuchniach ale życia jakoś tam nie ma więc piszę znowu tutaj - chcę białą kuchnię:kształt litera L fronty białe połysk blat zebrano afrykańskie, cokoły zebrano - w krótszej części nad szafkami stojącymi będą szafki wiszące - między nimi chciałam szybę z fototapetą (bambusy prawdopodobnie albo jakieś inne trawy) - w dłuższej części po kolei jest zlew 40 cm blatu i płyta indukcyjna i 40 cm blatu , nad zlewem jest okno a nad płytą okap więc ściany raczej mało i tutaj moje pytanie czy jest sens układać płytki nad dłuższym blatem (kolor kremowy) czy nie będą się gryzły ze szkłem ? czy ułożyć je tylko za płytą ? (podłoga będzie z tego samego koloru płytek + małe ciemne wstawki)moje drugie pytanie: jaki kolor zlewy 1,5 komory + ociekacz wybrać do zebrano ? lodówka będzie inox płyta czarna i okap albo czarny albo inox z czarnym - pozostałe sprzęty też inox - więc zlew czarny czy inox ? a może jakoś go zgubić beżami ? proszę was o szybką o odpowiedź bo dzisiaj jadę po płytki i nie wiem ile ich kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 18.06.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 proszę o radę - pisałam w białych kuchniach ale życia jakoś tam nie ma więc piszę znowu tutaj - chcę białą kuchnię: kształt litera L fronty białe połysk blat zebrano afrykańskie, cokoły zebrano - w krótszej części nad szafkami stojącymi będą szafki wiszące - między nimi chciałam szybę z fototapetą (bambusy prawdopodobnie albo jakieś inne trawy) - w dłuższej części po kolei jest zlew 40 cm blatu i płyta indukcyjna i 40 cm blatu , nad zlewem jest okno a nad płytą okap więc ściany raczej mało i tutaj moje pytanie czy jest sens układać płytki nad dłuższym blatem (kolor kremowy) czy nie będą się gryzły ze szkłem ? czy ułożyć je tylko za płytą ? (podłoga będzie z tego samego koloru płytek + małe ciemne wstawki) moje drugie pytanie: jaki kolor zlewy 1,5 komory + ociekacz wybrać do zebrano ? lodówka będzie inox płyta czarna i okap albo czarny albo inox z czarnym - pozostałe sprzęty też inox - więc zlew czarny czy inox ? a może jakoś go zgubić beżami ? proszę was o szybką o odpowiedź bo dzisiaj jadę po płytki i nie wiem ile ich kupić Moim zdaniem im mniej kombinacji kolorystycznych tym lepiej - jeśli płyta ma być obok zlewu to proponuję zlew czarny (zobacz w mojej kuchni, polecam bo to bardzo praktyczny i ładny zlew), ja inoxu na pewno bym tam nie wstawiła o beżu zapomnij!! też miała dylemat (wybierałam pomiędzy białym a czarnym) ale wiedziałam, że na pewno zlew i płyta w jednym kolorze!! - na pewno nie wciskaj na tę dłuższą ścianę żadnych płytek, daj po całości na tej ścianie szybę najlepiej w jednym kolorze -zastanowiłabym się jeszcze nad tą lodówką inox, dlaczego taka, czy to ma być side by side, że nie do zabudowy? pamiętaj też że kuchnia musi współgrać z innymi pomieszczeniami, zarówno kolorystycznie jak i stylistycznie nie wiem jaki masz układ domu i jaki styl chcesz w nim wprowadzić ale całość musi być harmonijna sądząc po kuchni jaką wybrałaś preferujesz nowoczesny, prosty styl co wiąże się z zasadą im mniej "urozmaiceń" tym lepiej moje pytanie czy to zebrano będzie jeszcze gdzieś się powtarzało w domu? takie jest moje zdanie, możesz się oczywiście z nim nie zgadzać, możemy mieć po prostu odmienne upodobania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 18.06.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 mirkapki - cenię sobie wszystkie rady więc dziękuję bardzo - lodówki nie chcę zabudowanej bo do zabudowy mają tylko małe tzn one są płytkie jak dla mnie i wiem że w przypadku naszej rodziny to się nie sprawdzi - pozostaje więc duża lodówka która będzie obudowana dookoła i wkomponowana w całość zabudowy (która będzie się znajdowała naprzeciwko dłuższej ściany) - w tej zabudowie będą 3 słupy z piekarnikiem z mikrofalą i własnie lodówką, frony biały połysk więc chciałam trochę urozmaicić tą dużą białą ścianę lodówką w kolorze inox jak na moje oko to zlew beżowy też totalnie nie pasuje, ale białego nie chcę więc pozostaje tylko czarny faktycznie - z tymi płytkami mam teraz mały problem i muszę to przemyśleć zebrano będzie tylko w kuchni: blat i może stół ale jeszcze nie wiem - a dom trudno powiedzieć w jakim stylu narazie będzie biało + wszędzie parkiety dębowe w naturalnym kolorze - więc narazie powiedziałabym że minimalistycznie a jak już tam zamieszkam to będę myślała o kolorach i dodatkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 18.06.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 w tej zabudowie będą 3 słupy z piekarnikiem z mikrofalą i własnie lodówką, frony biały połysk więc chciałam trochę urozmaicić tą dużą białą ścianę lodówką w kolorze inox Rozumiem wybór lodówki wolno stojącej z uwagi na gabaryty. Zabudowa w formie 3 słupków to fajny pomysł, jak rozumiem mikrofalówka, piekarnik i lodówka będą współgrały kolorystycznie, wydaje mi się, że dobrze by było aby szerokości tych słupków były symetryczne. Nie jestem jednak pewna, czy urozmaicenie "tej białej ściany" lodówką inox będzie fajnie wyglądało, jak dla mnie za dużo się będzie działo, dałabym białą lodówkę. Ale to tylko moje skromne zdanie. A i myślę, że powinnaś zapomnieć o tych kafelkach na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.06.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 A i myślę, że powinnaś zapomnieć o tych kafelkach na ścianie No właśnie, bo ja z tymi kafelkami mam problem. Mineralka - pytasz czy do szyby na ścianie dołożyć kafle, a tymczasem za płytą i tak już zdecydowałaś, że będą... A mi się wydaje, że biały + zebrano + srebrny + kafle + pstrokaty wzór na szkle to za dużo I ja bym powiedziała może inaczej - nie rezygnuj z kafli (może dasz je białe, zamiast beżowe), a zrezygnuj z tej trawy na szkle... Poza tym może uda Ci się wrzucić jakieś zdjęcie projektu? Bo tak trochę palcem po mapie teraz jeździmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 18.06.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 no właśnie, może lepiej same kafle, zamiast tego szkła, np. porcelanosa glass blanco z minimalną fugą http://www.cs1.ru/files/categories/1872.jpg http://www.bostondesign.com/images/u/m_glass_blanco_LG.jpg http://www.aquasaniter.hu/galeria/porcelanosa/02_fali/porcelanosa_glass_blanco.jpg Można by w projekcie wykorzystać jeden z profili, by nawiązać do stali sprzętów : http://2.bp.blogspot.com/-PGmystjozXs/UQgN4XNIcUI/AAAAAAAAHhQ/PwpSoP88OxI/s640/Porcelanosa-Grupo_Butech_Elegance_detalle_SWglass.jpg http://3.bp.blogspot.com/-5T1gqPWho-I/UQgN798yPyI/AAAAAAAAHhg/uPG-7OCr-1I/s640/Porcelanosa-Grupo_Butech_Elegance_pro-part+chromed+brass+SW+Glass.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 18.06.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 tutaj jest przykład kuchni biały lakier plus zebrano - może coś pomoże http://www.zabudowa-kuchni.pl/pl/o/55,Fornir-zebrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti70 18.06.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 mirkapki - wnętrza super...fajne, wszędzie harmonia, ład i porządek - brawo!!! a mogę zapytać skąd to wielkie białe lustro w przedpokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 19.06.2013 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 mirkapi - dokładnie tak - zgadzam się z beti70 - ale dla mnie to cel nie osiągalny przy moim mężu i dwójce dzieci na ład nie ma szansy, porządek jak się postaramy będzie - ale pięknie jest u Ciebie zastanawiam się czy wstawiać projekt kuchni bo sama go robiłam w plener ikea i ani blatu ani płytek nie ma - a może są ale ja nie potrafię tego obsługiwać no i szuflady nie takie jakbym chciała i zabudowa nie taka - ot plan dla samej siebie zrobiony mam po to żeby wiedzieć czy się wszystko zmieści co bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.06.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 mineralka - nasze komentarze i tak przepuścisz przez swoje filtry praktyczności A może uda się Tobie coś jeszcze podpowiedzić, zanim kuchnia ruszy na dobre... Sama zdecyduj. Jak zapadła decyzja o kaflach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 19.06.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) beti70 dziękuję za komplementy lustro w przedpokoju to IKEA, taniocha robiąca dobre wrażenie-co przy wykańczaniu wnętrz przy minimalnym budżecie bardzo si sprawdza Edytowane 19 Czerwca 2013 przez mirkapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 19.06.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 mineralka U mnie też dwójka..aaa...trójka szkodników (mąż to też takie duże dziecko ) robią ciągle bajzel, więc postawiłam na minimalizm, im mniej przedmiotów stoi w domu tym wrażenie czystości i porządku jest większe, nawet jak coś porozrzucają to są szafy oczywiście zamykane - żadnych półek otwartych- i szybko można do nich wrzucić cały bałagan w razie potrzeby. Najważniejsze więc żeby Twoja kuchnia była praktyczna, bez zbędnych detali, bez dużej ilości wzorów co spowoduje, że zawsze będzie wyglądała schludnie i dobrze będzie Ci się w niej pichciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magik Cz-wa 19.06.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 mirkapki - wnętrza super...fajne, wszędzie harmonia, ład i porządek - brawo!!! a mogę zapytać skąd to wielkie białe lustro w przedpokoju? mirkapki powiem, że post beti skłonił mnie do zajrzenia na twój dzienniki i powiem wow jedno z ładniejszych wnętrz na tym forum zaraz chyba po reni Jedyne co mi sie srednio podoba to łazienka, dla mnie "zaczarno"v ale reszta bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 19.06.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Magik Cz-wa dziękuję bardzo naprawdę jestem zaskoczona tyloma pochwałami zwłaszcza, że wiele jest jeszcze do zrobienia, w jadalni i salonie są tzw "meble tymczasowe z poprzedniego mieszkania" co do czarnej łazienki to można się nią dopiero zachwycić na żywo, nie ma osoby, która by weszła do niej i nie padła z wrażenia, nie potrafię zrobić ładnego zdjęcia by wyglądała efektowniejeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 19.06.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 asiazett - narazie zakup płytek ściennych do kuchni odkładamy na póóóóóźźźźźniej (czyli jak zamówimy meble) podłoga jest teraz na topie ;D a projekt kuchni wstawię wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelioza 20.06.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Witam! Znalazłam w internecie pewne zdjęcie kuchni i mnie trochę wzieło. Może nie kształt, nie kolor, ale szafka... A mianowicie szafka narożna widoczna na zdjęciu. Nie spotkałam sie z takim pomysłem. Ciekawe moim zdaniem. Napewno jest pojemna. Co o tym sadzicie? Dodam,że szukam kuchni która będzie tak zrobiona,że pomieści wszystkie niezbędne w kuchni rzeczy. Moja kuchnia ma wymiary 3,10 x 2,90 i jest otwarta na salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 20.06.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Konfesjonal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 20.06.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Konfesjonal. kuchnia rzeczywiście tylko do "wyższych" celów, bo nawet kanapki nie ma gdzie zrobić. a szafka srrrasznie mi się nie podoba i w narożnej aż tak dużo się nie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.06.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 to raczej spiżarka narożna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 21.06.2013 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) to mój plan kuchni - jest jaki jest inaczej nie potrafię zrobić Cada nie mam na wprost jest wejście do salonu bez drzwi po lewej zabudowa 180 cm : piekarnik, mikrofala, lodówka na wprost szafki wiszące (to pod nimi chce wprowadzić jakiś kolor) a pod nimi (190 cm) szuflady i duża wysuwana szafka narożna - nie chce koła nie podoba mi się po prawej od końca: zmywarka 60 szafka pod zlew z koszami+ sam zlew, blat roboczy(45) i szuflady , płyta i szuflady.blat roboczy (45 cm) i szuflady, nad płytą czarny skośny okap projekt jest jaki jest poszaleć się nie da - ale kuchnia będzie robiona przez stolarza na wymiar dlatego pod płytą nie będzie aż 3 słópków szuflad tylko dwa łączące się pod płytą - ma to sens ? na samej zabudowie też nie będzie szuflad tylko do połowy cargo a wyżej zwykłe szafki tu gdzie kamera programu jest duże okno a pod nim niewielki stół - stół musi być - bez niego ani rusz - niestety kuchnię mam małą 3,30/3,30 ale za to mam obok sporą spiżarnię i w niej już 30 dżemów truskawkowych i 30 kompotów truskawkowych - kuchnia będzie intensywnie użytkowana - rodzina 2+2 - rozwojowa hehe w planie mamy jeszcze jedno dziecko 2 psy i kota - za domem wielki sad (musi urosnąć) jagodnik i warzywniak fronty lakierowane biały połysk, blat zebrano afrykańskie no to macie jakieś fajne pomysły na to pomieszczenie ? Edytowane 21 Czerwca 2013 przez mineralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts