malka 29.07.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 A ja mam prośbę laika Możecie mi łopatologicznie wytłumaczyć jak zabudowuje się lodówkę ? Zawsze miałam wolnostojącą,a teraz przyjdzie mi chyba zakupić taką do zabudowy (niestety, walnęliśmy się w obliczeniach i planowana, nie zmieści się na głębokość) Czy tego typu lodówki stawia się na jakiś mega wysokich nóżkach, by zagwarantować obieg powietrza ?? Czy robi jakąś konstrukcje w szafce? Niestety schematy od google niewiele mi mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcik25 29.07.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Oglądam Wasze kuchnie i niektóre są naprawdę zachwycające lea** przepiękną masz kuchnię, jak z katalogu. Strasznie to mój klimat Ja mam na razie dopiero wizualizację, ale będzie czarna na wysoki połysk łączona z fornirowanym palisandrem w połysku. Do tego jasne ściany i jasne płytki na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efbiaj77 30.07.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Bardzo ładna ta ostatnia. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 30.07.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam , dlatego że mamy sterowanie zaraz na krawędzi ,.. i po co robić większy front jak można podnieść zmywarkę do góry .. MIłego , Piotr Piotrze, no ale wtedy wyższy cokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.07.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 właśnie, jak podnieść zmywarkę ? Bo pewnie w ten sam sposób można podnieść lodówkę, a to trapiący mnie obecnie problem - jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.07.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 podnoszenie lodówki jest o tyle kłopotliwe, że czasami przydaje się ją wystawić (chociażby żeby odkurzyć z tyłu). A jak stoi na cokole to trudno to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.07.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Ale ja mówię o lodówce w zabudowie. Już oblukałam i wiem, ze mogę kupić tę co mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 31.07.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Proszę o poradę czy blat jak w wizual. da się zrobić z laminatu? Chodzi o to żeby miał proste krawędzie, rogi i ten opuszczony bok po prawej. Znajomy mówił mi, że laminowane blaty tylko z zaobleniami, a na prosto to będzie duży kłopot. Poza tym czy uchwyty frezowane da się zrobić w zwykłym froncie, nie fornirowanym? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 31.07.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 A ja mam prośbę laika Możecie mi łopatologicznie wytłumaczyć jak zabudowuje się lodówkę ? Zawsze miałam wolnostojącą,a teraz przyjdzie mi chyba zakupić taką do zabudowy (niestety, walnęliśmy się w obliczeniach i planowana, nie zmieści się na głębokość) Czy tego typu lodówki stawia się na jakiś mega wysokich nóżkach, by zagwarantować obieg powietrza ?? Czy robi jakąś konstrukcje w szafce? Niestety schematy od google niewiele mi mówią. Witam , lodówka do zabudowy mieści się w "szafie" która ma 60 cm szerokości , ma oczywiście system mocowania drzwi meblowych na drzwiach lodówki lub klasycznie do korpusu . Proszę też przyjąć około 60 cm głębokości . Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 31.07.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 właśnie, jak podnieść zmywarkę ? Bo pewnie w ten sam sposób można podnieść lodówkę, a to trapiący mnie obecnie problem - jak to zrobić... Zmywarka mimo że jest " do zabudowy " stoi na własnych regulowanych nóżkach , natomiast lodówkę wkłada się się do słupka .. Miłego . Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 31.07.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Proszę o poradę czy blat jak w wizual. da się zrobić z laminatu? Chodzi o to żeby miał proste krawędzie, rogi i ten opuszczony bok po prawej. Znajomy mówił mi, że laminowane blaty tylko z zaobleniami, a na prosto to będzie duży kłopot. Poza tym czy uchwyty frezowane da się zrobić w zwykłym froncie, nie fornirowanym? [ATTACH=CONFIG]203622[/ATTACH] Z góry dzięki za pomoc! Witam , my takie blaty wykonujemy na zamówienie i nie ma z tym żadnego problemu , znajomy ma rację że blaty fabryczne są z zaobleniami i nie da się zrobić z tego ładnej nogi . I jest jeszcze jeden problem że te blaty są zalaminowane jednostronnie czyli od strony szafki byłby inny materiał lub uszczelka silikonowa którą czasami stosują fabryki przy produkcji blatów . Uchwyty frezowane najczęściej robi się we frontach z mdfu lakierowanego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.07.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Piotrze -dziękuję za informacje Już pooglądałam jak to się robi. I powiem w czym był problem. Lodówka, która miała u mnie stać, została wycofana z produkcji (to tak jak się buduje srylion lat ), robią teraz (dla mnie za) głęboki model. W grę wchodzi jeszcze lodówka dwumodułowa do zabudowy, ta niestety okazała się ciut za szeroka, a w swobodnym staniu przeszkadza rurka od odkurzacza centralnego. Teraz już wiem, że da się wyprowadzić rurkę w cokole, jak w każdej innej szafce - właśnie dlatego,że lodówka nie stoi na nóżkach, lecz jest włożona do słupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 31.07.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Piotrze dzięki za wyjaśnienie:) czyli jest szansa, że kuchnia będzie taka jak sobie wymyśliłam;) Czy to jakoś przeszkadza, że ten laminat blatu będzie tylko z jednej strony? Uchwyty frezowane chciałam w tych dolnych szafkach, a te mają być matowe, jakaś płyta nie bardzo droga. Fornir mi się nie podoba, lakierowana będzie górna-biała część. To może takie metalowe/aluminiowe uchwyty jak na zdjęciach, które wstawiłeś. Czy da się takie uchwyty zrobić w typowej płycie/froncie kuchennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 31.07.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Mam jeszcze jedno pytanie natury technicznej;) Na ścianie chciałam lakobel, ale będzie płyta gazowa. Za płytę powinnam dać szkło hartowane czy da się to ładnie skomponować, zeby nie było widać różnicy? Czy powinnam dać na całą ścianę z płytą szkło, bo inaczej poszatkuje mi się ściana (będą odcięcia). Mam nadzieję, że jasno się wyraziłam. Piotrze co jest na ścianie na ostatnim zdjęciu,które wkleiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 31.07.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Nataly czy uważasz,że do białej, nowoczesnej matowej kuchni,ciemno szarego blatu będzie pasował lacobel jasno szary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 31.07.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Piotrze dzięki za wyjaśnienie:) czyli jest szansa, że kuchnia będzie taka jak sobie wymyśliłam;) Czy to jakoś przeszkadza, że ten laminat blatu będzie tylko z jednej strony? Uchwyty frezowane chciałam w tych dolnych szafkach, a te mają być matowe, jakaś płyta nie bardzo droga. Fornir mi się nie podoba, lakierowana będzie górna-biała część. To może takie metalowe/aluminiowe uchwyty jak na zdjęciach, które wstawiłeś. Czy da się takie uchwyty zrobić w typowej płycie/froncie kuchennym? Witam , przy standardowym blacie z zaobleniem noga nie będzie dobrze wyglądała ponieważ nie pokryje się z zaobleniem blatu który jest w poziomie.. Uchwyty frezowane można robić w mdfie i potem się go lakieruje na mat albo na połysk .. Metalowe uchwyty są dosyć wysokie ale można je zamontować w każdym materiale .. Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 31.07.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Mam jeszcze jedno pytanie natury technicznej;) Na ścianie chciałam lakobel, ale będzie płyta gazowa. Za płytę powinnam dać szkło hartowane czy da się to ładnie skomponować, zeby nie było widać różnicy? Czy powinnam dać na całą ścianę z płytą szkło, bo inaczej poszatkuje mi się ściana (będą odcięcia). Mam nadzieję, że jasno się wyraziłam. Piotrze co jest na ścianie na ostatnim zdjęciu,które wkleiłeś? Czasami na prośbę i odpowiedzialność Klienta stosuję lacobel przy płycie gazowej ale nie polecam tego ponieważ szkło zawsze może "strzelić" , Lacobel ma też swoją maksymalną długość 250 cm .. Można zrobić hartowane szkło i go polakierować ale to rozwiązanie jest droższe .. A na ostatnim zdjęciu jest właśnie lacobel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 31.07.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Nataly czy uważasz,że do białej, nowoczesnej matowej kuchni,ciemno szarego blatu będzie pasował lacobel jasno szary ? Iza myślę że do białej nowoczesnej matowej kuchni będzie posował lacobel jasno szary albo biały . jest też białe szkło matowe ;_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 31.07.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Piotrze a da się zdobić jedną ścianę ze szkła a resztę z lakobelu? Nie będzie widać rożnicy w materiale? Poniżej rys. kuchni-blatu oraz dodatkowe wiz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 01.08.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 witajcie od jakiegos czasu podgladam temat, glownie fotki z Waszymi pieknymi kuchniami niesmialo przygotowuje sie do rozbudowania naszej "starej" kuchni tzn wprowadzilismy sie do naszego domku 3 lata temu i wtedy kuchnie zamowilismy na nasze mozliwosci finansowe teraz myslimy o tym zeby "poprawic" nieprzemyslane bledy na dole domu m.in planujemy otorzyc kuchnie na salon ktora wczesniej zamknelismy zmieniajac projekt :-/ pozdrawiam J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts