fajna kobieta 04.10.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Dokładnie! Zaczyna chłopca po podliczeniu czegokolwiek czy to ręce czy garnek czy jak coś zacznę płukać.Masakra z ta bateria.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekTyr. 04.10.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 (edytowane) No tak, dwie niebanalne kuchnie i trzecia... banalna, choć ładna. Fajnie obejrzeć kuchnie Maćka i Imindesigna, nie moje klimaty ale pomysły zapadające w pamięć. Problem może być w tym, że niebanalne rzeczy mogą się opatrzeć szybko, widziane pierwszy raz zapadają w pamięć a widziane 50 raz powszednieją..) dziękuję EZS Jest rozwiązanie - zapraszać wciąż kolejne osoby, by słyszeć kojące: "o niebanalna kuchnia!" - po 2, 5, 10... latach (oczywiście nie ominiemy problemu zużycia). Jeśli stawiamy dom - modernistyczną "kostkę" - mamy wieczną nowoczesność, ale jeśli ozdobimy ją tłuczoną porcelaną lub egzotycznym drewnem to dajemy pieczęć z datą produkcji. Jest też minus - zwie się "owoc pożądania" i podejście o którym mówię tegoż nigdy nie spełni. Chodzi o to, że potrzeby ludzkie podlegają stymulacji i mają swe apogeum w jakiejś jasno określonej (i zmiennej w czasie) realizacji/formie. Ludzie wiedzą co jest i czego z tej oferty pragną, a nie szukają odmiany. Edytowane 4 Października 2013 przez MaciekTyr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 04.10.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Mam taka sama i taki sam problem. A...to teraz mi to piszecie!!! Kurcze....pewnie tez bede zmieniać te baterie bo mnie wkurza to chlapanie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 04.10.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Mam taka sama i taki sam problem. Ja mam taką, Blanco: http://img1.reuter-shop.com/blanco-linus-s-single-lever-mixer-projection-219-mm-pullout-spout-chrome--p--blanco-512402_0.jpg Ale dzięki wyciąganej wylewce się nie chlapie, bo po prostu, jak trzeba, to puszczam wodę tuż nad zlewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 04.10.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 A u mnie taka całkiem podobna do Blanco powyżej, tylko moim zdaniem ładniejsza. No i tańsza wylewka też wyciągana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.10.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 O, to trochę mi lepiej. Myślałam, że tylko ze mnie taka sierota, bo chlapię dookoła. Ale dzięki wyciąganej wylewce się nie chlapie, bo po prostu, jak trzeba, to puszczam wodę tuż nad zlewem. Mnie w takim układzie brakuje jednej ręki Do umycia owoców czy warzyw potrzebuję obydwu rąk, więc jak wtedy trzymać wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 05.10.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 A nie probowałyście zastosować perlatora? Wydaje mi się, że gdyby strumień był bardziej napowietrzony, to będzie delikatniejszy i może nie będzie tak chlapac. Można też zastosować przedłużki, tylko nie wygląda to za ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.10.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 A co daje wyciagnięcie wylewki? Niestety niewiele bo nie da sie jedna ręka umyć dobrze czegokolwiek. Moja Bianco tez ma wyciągania wylewek i szczerze mówiąc używam jej sporadycznie.Chlapie jak cholera.W nowym domy mam zaplanowany zlew centralnie pod oknem a pomysłu na baterie kompletnie brak....Moze ktoś z użytkowników coś doradzi rozsądnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekTyr. 05.10.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) Postaram się. Jeśli chlapanie ma miejsce w kontakcie z naczyniem, to rozwiązaniem jest inna końcówka lub sitko wylewki, ale niestety, kosztem siły strumienia Natomiast jeśli chlapie o zlew, to sytuacja jest wygrana - proszę użyć dowolnej kratki na dnie. Na potrzeby zdjęć kratkę można usunąć Edytowane 5 Października 2013 przez MaciekTyr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 05.10.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 A co daje wyciagnięcie wylewki? Niestety niewiele bo nie da sie jedna ręka umyć dobrze czegokolwiek. Moja Bianco tez ma wyciągania wylewek i szczerze mówiąc używam jej sporadycznie.Chlapie jak cholera.W nowym domy mam zaplanowany zlew centralnie pod oknem a pomysłu na baterie kompletnie brak....Moze ktoś z użytkowników coś doradzi rozsądnego? Jak potrzebuję dwóch rąk (np. do umycia warzyw czy owoców) to wyciagam wylekę tylko troche (ok. 15 cm) i ona sobie tak zwisa. Nie chlapie. Ja uzywam wyciąganej wylewki kilka razy dziennie (m.in. do opłukania całego dna zlewu i jego ścianek) i nie wyobrażam sobie, zeby jej nie było. Acha, moja bateria ma wbudowany perlator. Chlapie (jak się wylewki nie wyciągnie), ale to tez kwestia ustawienia strumienia wody i chęci. Jak ja coś myję, nawet nie wyciągając wylewki, to chlapie tylko troszeczkę (mam parę kropel wokół zlewu), ale jak mąż - to... mała powódź. On odkręca wodę na full i myje tuż pod kranem - wtedy wszystko się rozpryskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RADIO 05.10.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 A oto moja kuchnia wykonana własnorecznie Ps mamy ten sam projekt domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 06.10.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 (edytowane) a co to? Edytowane 6 Października 2013 przez aniula_bl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 06.10.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 A co daje wyciagnięcie wylewki? Niestety niewiele bo nie da sie jedna ręka umyć dobrze czegokolwiek. Moja Bianco tez ma wyciągania wylewek i szczerze mówiąc używam jej sporadycznie.Chlapie jak cholera.W nowym domy mam zaplanowany zlew centralnie pod oknem a pomysłu na baterie kompletnie brak....Moze ktoś z użytkowników coś doradzi rozsądnego? Przy wyborze baterii powinniśmy się kierować zasadą, że odległość od wylewki do krawędzi zlewozmywaka powinna wynosić nie więcej niż 22cm moja ma tyle ile na załączonym zdjęciu i uważam, że jest IDEALNA ważna jest też, aby wlew był stosunkowo głęboki, a mój taki właśnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 06.10.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 RADIO piekna kuchenka wolnostojaca. Uwielbiam takie. Nie chce Cie urazic,ale troche szafki przekombinowane jak dla mnie. Za to kuchenka naprawde cud miod! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 07.10.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Przy wyborze baterii powinniśmy się kierować zasadą, że odległość od wylewki do krawędzi zlewozmywaka powinna wynosić nie więcej niż 22cm moja ma tyle ile na załączonym zdjęciu i uważam, że jest IDEALNA ważna jest też, aby wlew był stosunkowo głęboki, a mój taki właśnie jest O wlasnie!! Taka mysle powinnam nabyc, byloby lepiej. Dla mnie wyciągana wylewka nie pomaga, tzn. dużo częściej potrzebuje wody na chwile, przekrecam wajchę i sru.....mam wodę dookoła a co gorsza między zlewem a ściana za zlewem gdzie mam taka wąską szczelinkę i potem muszę to wycierać Zdecydowanie to mi w kuchni nie wyszło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 07.10.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 U mnie w tym miejscu o którym piszesz po zmyciu kilku naczyń płynie rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekTyr. 07.10.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Spróbujcie czegoś takiego: http://cdn3.asteroid.pl/c12/a.fotka.pl/088/974/88974011_800_s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.10.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 A fuj!Ile się w tym syfu zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 08.10.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Po paru dniach takie oslizgle sie robił.Bleeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.10.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 myślę, że Maciek sobie żartuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts