Smakor 10.03.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Doradźcie: jutro zamawiam lacobel na ścianę i zastanawiam się czy dać tylko na tej głównej ścianie czy położyć jeszcze na tych zaznaczonych ? Ja mam na długiej i na średniej, na węgarku okna już nie dawałem, za to mam pod oknem (blat poniżej parapetu, a przed oknem zlew) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 10.03.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Ja mam na dużej, małej i oknie - bo się chlapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 10.03.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Właśnie powiem szczerze,ze mam ochotę zrobić tylko na tej głównej ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 10.03.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Właśnie powiem szczerze,ze mam ochotę zrobić tylko na tej głównej ścianie... Patrząc na sąsiedztwo zlewu... ale co komu pasuje to robi Czasem trzeba wybrać wygląd czy użyteczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.03.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Iza, zobacz na moją kuchnię. Zlew mam usytuowany jak ty.Nic się nie chlapie. Chyba, ze ktoś leje bez opamiętania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ankubek 10.03.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Doradźcie: jutro zamawiam lacobel na ścianę i zastanawiam się czy dać tylko na tej głównej ścianie czy położyć jeszcze na tych zaznaczonych ? Będę miała ten sam dylemat w najbliższym czasie, oglądałam sporo zdjęć i całkiem dobrze wyglądał lacobel również na tych ściankach przy oknie; na ten moment myślę, że dam zarówno na długiej jak i na krótkich. Ciekawa jestem jaką podejmiesz decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seaman 10.03.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Będę miała ten sam dylemat w najbliższym czasie, oglądałam sporo zdjęć i całkiem dobrze wyglądał lacobel również na tych ściankach przy oknie; na ten moment myślę, że dam zarówno na długiej jak i na krótkich. Ciekawa jestem jaką podejmiesz decyzję. Dobrze mówisz. Na bokach tez ładnie wygląda szczególnie jak lacobel znajduje się na całej wysokości okna na ścianach i bokach. Z początku pomalowaliśmy boki ale jak przyszedł szklarz i poradził zmieniliśmy zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.03.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Ja mam na dużej, małej i oknie - bo się chlapie. ktoś u Ciebie farbą chlapnął Ładnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 10.03.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 ktoś u Ciebie farbą chlapnął Ładnie!! Przeciez napisalam, że się chlapie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kameon 11.03.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 IZA30 na pewno praktyczniej byłoby położyć na jednej ze ścian( tej przylegającej do długiej) , bo mimo wszystko podczas zmywania woda chlapie na boki. Chyba ,że wszystkie garnki , duże miski myjesz w zmywarce. Zależy też jaką masz farbę na tych 2 ściankach. Jeśli jest dobrej jakości i można ją zmywać to niekoniecznie potrzebny tam lacobel. Wizualnie jak widać po realizacji innych może to ładnie wyglądać. Proponuję zrobić , ale bez wnęki okiennej chyba ,że z drugiej strony okna też zrobisz tak samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 11.03.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Czy ta lodówka Side by Side da się otworzyć? Bo na zdjęciu wygląda jakby było dosunięta do mebli a drzwi podczas otwierania przecież wychodzą na bok? Zwykle wystaje z ciągu mebli na grubość drzwi... nie musi wystawać, najwyraźniej zależy to od lodówki mam lodówkę SBS i mało, że nie wystaje, wręcz jest lekko wepchnięta do wnęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 11.03.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 nie musi wystawać, najwyraźniej zależy to od lodówki mam lodówkę SBS i mało, że nie wystaje, wręcz jest lekko wepchnięta do wnęki A jaki producent/model posiadasz? Wszystkie te które oglądałem (Samsung, Bosch, Siemens, Sharp, Beko) miały ten "problem", niektóre wymagały dodatkowo po 5-6 cm dla powietrza wokół lodówki - masakra, moja przynajmniej tego nie potrzebuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 11.03.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 lodówkę mam liebherra model CBN coś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 11.03.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 lodówkę mam liebherra model CBN coś tam Ta seria to chyba nie typowy SbS. Masz na górze 2x drzwi a na dole szuflady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 11.03.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 ale to nie ma znaczeniaw górnej części też są szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.03.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Smakor spieszę z wyjaśnieniem - trochę spóźnionym Lodówka nie jest wsunięta na potrzeby zdjęć, w przeciwieństwie do kilku wypowiadających się osób ja z kolei nie toleruję wysuniętych drzwi sbs lodówki poza linię zabudowy meblowej Lodówka to Electrolux i odstęp od mebli z każdej strony wynosi 4 cm - jednak jest to szerokość dopasowana do wybranego modelu tak aby można było swobodnie odchylić drzwi i wyjąć szufladę do mycia Piu raz na jakiś czas wysuwam lodówkę do przodu i myję, no ale....każdy ma swoje zboczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seaman 12.03.2014 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 (edytowane) Smakor spieszę z wyjaśnieniem - trochę spóźnionym Lodówka nie jest wsunięta na potrzeby zdjęć, w przeciwieństwie do kilku wypowiadających się osób ja z kolei nie toleruję wysuniętych drzwi sbs lodówki poza linię zabudowy meblowej Lodówka to Electrolux i odstęp od mebli z każdej strony wynosi 4 cm - jednak jest to szerokość dopasowana do wybranego modelu tak aby można było swobodnie odchylić drzwi i wyjąć szufladę do mycia Piu raz na jakiś czas wysuwam lodówkę do przodu i myję, no ale....każdy ma swoje zboczenie Hej A ja właśnie nie zniósłbym 4 cm szczelin, raziłoby mnie to po oczach. Chyba ze te szczeliny wypełnić fartuchem (rama która byłaby wsunięta na głębokość kilku cm tak żeby nie było widać te głębokiej szczeliny. ... każdy ma swoje zboczenie jak mówisz.... Edytowane 12 Marca 2014 przez seaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 12.03.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Witam No własnie tak to jest z tymi SBS. My tez nie myśleliśmy o tym w pierwszym momencie, aż do czasu montażu. Najbardziej obawiam się ze dzieci otworzą lodówkę w czasie kiedy piekarnik będzie miał uchylone drzwi...i nie zareagujemy w czas...oby to się nigdy nie stało bo szkoda lodówki a pokazywałaś gdzieś kiedyś swoją kuchnię? bo nie kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 12.03.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Aniula, Seaman jest mężczyzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts