MechuM 26.03.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Witam Super połączenie dwóch materiałów w wysokich szafkach czy to jet standardowy wzór danego producenta czy jest możliwość innych konfiguracji ?Szukam nieszablonowych rozwiązań. Na ostatnim zdjęciu są dwie komory zlewozmywaka z jakiego materiału są wykonane i jak się sprawują. W większości "bazarowych" rozwiązań to zlewozmywaki metalowe nakładane na blat u Ciebie to profesjonalna "robota" Jeśli chodzi o farby to tylko satynowe jak dla mnie najlepiej gotowe !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 26.03.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 joliska, wydawało mi się, że jeśli tylko kolor jest z wzornika to komputer przecież dokładnie podaje jaka ilośc jakiego barwnika jest potrzebna do zrobienia danego odcienia. Poza tym paleta NCS + paleta RAL + paleta Tikkurili + paleta BM to dość duża baza kolorów, więc pewnie da się znależć coś wymarzonego. Tam gdzie ja kupowałam farby, mieli kilka różnych wzorników i jak chciałam Tikkurile opitme w jakimś odcieniu z BM to nie było żadnego problemu. oliwkawawa, u mnie "cała kuchnia" bo w zasadzie odkrytą ścianę mam tylko nad szafkami i zlewem - nie mam szkła ani płytek. Poza tym jakby to miało wyglądać - nad zlewem pol metra BM, a powyżej odcinam paskek i daję Dulux? w tej sytuacji oczywiście to ma sens. Ja myślałam (mój błąd, niedopatrzenie) że między szafkami jest coś (szkło, płytki, cokolwiek) a ściany pozostałe potraktowane szorowalną farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 26.03.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Witam Super połączenie dwóch materiałów w wysokich szafkach czy to jet standardowy wzór danego producenta czy jest możliwość innych konfiguracji ? Szukam nieszablonowych rozwiązań. Na ostatnim zdjęciu są dwie komory zlewozmywaka z jakiego materiału są wykonane i jak się sprawują. W większości "bazarowych" rozwiązań to zlewozmywaki metalowe nakładane na blat u Ciebie to profesjonalna "robota" Jeśli chodzi o farby to tylko satynowe jak dla mnie najlepiej gotowe !!!!!!!!!! z tą satyną to chyba co kto lubi. Ja na przykład wolę full mat. A jeszcze zależy jakie są ściany. Satyna uwidaczniać może nierówności ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebol123 26.03.2014 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Witam Super połączenie dwóch materiałów w wysokich szafkach czy to jet standardowy wzór danego producenta czy jest możliwość innych konfiguracji ? Szukam nieszablonowych rozwiązań. Na ostatnim zdjęciu są dwie komory zlewozmywaka z jakiego materiału są wykonane i jak się sprawują. W większości "bazarowych" rozwiązań to zlewozmywaki metalowe nakładane na blat u Ciebie to profesjonalna "robota" Jeśli chodzi o farby to tylko satynowe jak dla mnie najlepiej gotowe !!!!!!!!!! o tym zdjęciu piszesz http://imagizer.imageshack.us/a/img713/2161/5el8.jpg Ciekawe zlew zatopiony w rausolidzie, wstępnie szukając kuchni i producentów nikt nie zaproponował mi takiego rozwiązania, wybierając rausolid do kuchni może czas na rozważenie podobnego pomysłu, Tylko jak wygląda jakość wykonania takiego zestawienia, wydaje mi się że ten zlew jest jakoś podwieszony. wygląda to niesamowicie (okruszki bez problemu można zgarniać do zlewu ) MargaretK jak wygląda utrzymanie czystości nie odbijają się wszędzie "paluchy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.03.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 oliwkawawa, u mnie "cała kuchnia" bo w zasadzie odkrytą ścianę mam tylko nad szafkami i zlewem - nie mam szkła ani płytek. Poza tym jakby to miało wyglądać - nad zlewem pol metra BM, a powyżej odcinam paskek i daję Dulux? U mnie pomiędzy szafkami BM w ciemnoturkusowym kolorze, reszta biała, wiec nie ma problemu ze zmianą marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 27.03.2014 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) mam takie pytanko, co Wy robicie w kuchni że musicie mieć farbę szorowalną? Nie mówię o ścianie między szafkami (tam zwykle jest jakiś lacobel, ew. właśnie ceramiczna farba), tylko o pozostałych ścianach...u mnie np po 3 latach mieszkania sciany w salonie, holu i wiatrolapie do przemalowanie, wszedzie plamy od dzieciecych lapek dlatego teraz stawial na cos co mozna zmywac Witam się na forum jako debiutantka. Podczytuję kilka tematów i postanowiłam się dołączyć do Was. Na początek dla inspiracji zdjęcia mojej kuchni z otwieraniem na "klik", o którym była mowa i w kontrowersyjnych (tak myślę) kolorach] Ogolnie podoba mi sie ale po wytknieciu niektorych "wad" rzeczywiscie firanka i parapet mocno rzucaja sie w oczy Sama planuje takie biale fronty I sen z powiek lakier czy mat Edytowane 27 Marca 2014 przez zetka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 27.03.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 http://img818.imageshack.us/img818/134/96788008.jpg By izuniak at 2011-12-30 http://img444.imageshack.us/img444/7804/60335522.jpg 0wiecie moze co to za blat, wlasnie wpadlam na ta kuchnie podczas przegladania watku, odrazu wpadko mi w oko bo mam taki podobny kolor drewna stolarki okiennej i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 27.03.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam się na forum jako debiutantka. Podczytuję kilka tematów i postanowiłam się dołączyć do Was. Na początek dla inspiracji zdjęcia mojej kuchni z otwieraniem na "klik", o którym była mowa i w kontrowersyjnych (tak myślę) kolorach. [ATTACH=CONFIG]250919[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]250920[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]250921[/ATTACH] Wszystko fajnie oprócz firanki,widzę tu bardziej jasną roletę rzymska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 27.03.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 kontrowersyjnie to nie jest... raczej dość typowo wyszło ładnie choć jako właściciel czarno-drewnianej kuchni cieszę się, że nie zrobiłam czarno-białej, bo to jednak mocno kontrastowe połączenie i chyba preferuję łagodniejsze pary. ale aby tradycji stało się zadość - czepialstwo i ode mnie 5 minusów: szafka z roletą (nie-na-wi-dzę... uważam ją za paskudka), podświetlenie ledowe szafek (enterprise wchodzi na orbitę...), firanka (ni przypiał, ni przyłatał - kuchnia bardzo nowoczesna a tu jakieś sielskie szmatki w oknie), białe oprawki w narożniku i brązowy parapet (nawet gdybym miała jeden jedyny zrobić z czarnego granitu, to to byłyby właśnie ten) oraz okap (ten wygląda bardzo ciężko, jeszcze ciężej wobec braku wiszących szafek. przy takim projekcie zdecydowanie wybrałabym coś delikatniejszego). ogólnie jest ładnie, ale bez wow. jakoś tak zwyczajnie w sumie. jak dla mnie to ta cala czarna zabudowa jest przyciezka a jesli juz sie pojawila roleta to szkoda ze nie jest w kolorze zabudowy (np. szklana) - ten 'inox' tez zupelnie do niczego nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka1 27.03.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) A oto moja mała szara Chętnie posłucham opinii...czy waszym zdaniem wysoka zabudowa w takim szarym a nawet jasniejszym srebrnym kilorze w zestawieniu z bialym dolem i bialym blatem bedzie dobrze wygladala? Edytowane 27 Marca 2014 przez zetka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MargaretK 27.03.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Dziękuję wszystkim za wszelkie sugestie w temacie mojej kuchni, docelowo faktycznie ma zawisnąć roleta rzymska biała. Parapety dębowe są takie same w całym domu, który 9 lat temu budowaliśmy wspólnymi rodzinnymi siłami i braliśmy " co dają" i tak sentymentalnie sobie zostały...Zdaję sobie sprawę, że jest dużo rzeczy, które można udoskonalić ale tak sobie myślę, że nie samym "wyglądem" człowiek żyje i odpuszczam sobie pewne rzeczy:). I tak jest lepiej niż było.. .-kuchnia w czerwieni i "dębowe panele" (pod te parapety;) ale za to budowa całego domu kosztowała nas wtedy grosze - niecałe 100 tys - to tylko tak dla ciekawostki piszę. Jeżeli chodzi o kontrowersje to chodziło mi o kolor czarny kuchni, może tu na forum to normalka ale niektórzy z moich znajomych byli zdziwieni, że wybrałam taki kolor. Fronty czarne palcują się w miejscach dotyku aby otworzył się ten "klik" a na białych mało co widać, no ale raz dziennie ze szmatką trzeba "przelecieć" po tych miejscach. Miłego dnia wszystkim:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 27.03.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 u mnie np po 3 latach mieszkania sciany w salonie, holu i wiatrolapie do przemalowanie, wszedzie plamy od dzieciecych lapek dlatego teraz stawial na cos co mozna zmywac Z tego o wiem to teraz większość farb jest zmywalnych. Kupowałam do domu farby kilku firm, i zawsze od razu proponowano mi jako "standard" farby zmywalne. Przeciera się szmatką i ładnie schodzi. U nas w mieszkaniu malowane było ponad 5 lat temu, ściany są po prostu przykurzone, w miejscach najczęściej dotykanych (przy gniazdkach) są ciemniejsze ślady od rąk, w pokoju ew. były pomazane kredkami ale plam które trzebaby aż szorować nie odnotowałam, bo od czego te plamy? Od tłuszczu? Dzieci mam małe, jedno psoci za troje, ale nie biegają po domu z tłustymi czy brudnymi od jedzenia łapkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 27.03.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 czy waszym zdaniem wysoka zabudowa w takim szarym a nawet jasniejszym srebrnym kilorze w zestawieniu z bialym dolem i bialym blatem bedzie dobrze wygladala? zalezy od pozostalych kolorow. jesli podloga i sciany beda jasne (oby nie takie jak na twojej inspiracji) to fronty z jasniejszym szarym plus biale szafki beda wygladac mdło wg mnie taki zestaw kolorystyczny wyglada rewelacyjnie (no moze oprocz tej soczystej grafiki na szkle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 27.03.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 MargaretK piękną masz kuchnie,wszystko mi się podoba,zdradzisz jakie ma wymiary (dł/szer)..........?Mam taki sam układ i zastanawiam się nad barkiem ile u ciebie ma przejście i czy nie ma kolizji jak otwierasz lodówkę.......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldona.D 27.03.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 o tym zdjęciu piszesz http://imagizer.imageshack.us/a/img713/2161/5el8.jpg Ciekawe zlew zatopiony w rausolidzie, wstępnie szukając kuchni i producentów nikt nie zaproponował mi takiego rozwiązania, wybierając rausolid do kuchni może czas na rozważenie podobnego pomysłu, Tylko jak wygląda jakość wykonania takiego zestawienia, wydaje mi się że ten zlew jest jakoś podwieszony. wygląda to niesamowicie (okruszki bez problemu można zgarniać do zlewu ) MargaretK jak wygląda utrzymanie czystości nie odbijają się wszędzie "paluchy" MechuM Jeżeli chodzi o połączenie dwóch materiałów we frontach to wyniknęło to podczas projektowania kuchni. Nie sądzę, że jest to standardowy wzór producenta naszej kuchni, raczej wyniknęło to podczas tworzenia projektu. Odnośnie innych konfiguracji - sama nie wiem, należałoby zapytać producenta. Zlewozmywak mamy z granitu i jest rewelacyjny. Nie bardzo chciałam zlew ze stali nierdzewnej, ponieważ poprzedni zlewozmywak miałam właśnie taki i ciągle musiałam go 'pucować', żeby nie było widać zacieków. Ten natomiast jest szybko sam wysycha nie pozostawiając żadnych śladów. sebol123 Zlew jest rzeczywiście podwieszany. Jakościowo jest w porządku - blat i zlew łatwy i szybki do utrzymania czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MargaretK 27.03.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 kinka dzięki, fajnie, że Ci się podoba kuchnia. Długość tej wysokiej zabudowy to 360 cm, pod oknem 230 cm, pod okapem wraz z barkiem to 290 cm, między barkiem a lodówką jest 95 cm a jak drzwi lodówki są otwarte to przejście jest na 60 cm, nie zauważyliśmy utrudnień w przejściu a wręcz przeciwnie jesteśmy zadowoleni, ze lodówka jest blisko barku i stołu jadalnego, który znajduje się blisko tej czarnej zabudowy. Muszę powiedzieć, że bardzo poręczne jest sięganie po lód z lodówki i przygotowywanie drinków na barku (alkohole są w szafce wbudowanej w barek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 27.03.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 czy waszym zdaniem wysoka zabudowa w takim szarym a nawet jasniejszym srebrnym kilorze w zestawieniu z bialym dolem i bialym blatem bedzie dobrze wygladala? Ja chyba wolę jednak kontrasty albo kolory uzupełniające się, szary + szary lub + srebrny chyba nie bardzo... Grafit tak ale szary nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MargaretK 27.03.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 zalezy od pozostalych kolorow. jesli podloga i sciany beda jasne (oby nie takie jak na twojej inspiracji) to fronty z jasniejszym szarym plus biale szafki beda wygladac mdło wg mnie taki zestaw kolorystyczny wyglada rewelacyjnie (no moze oprocz tej soczystej grafiki na szkle) [ATTACH=CONFIG]251030[/ATTACH] Ta kuchnia w graficie bardzo mi się podoba. annNS2 ma rację, że jasny szary i biały nie wyjdzie ładnie, ja jestem zwolennikiem "mocnych" kolorów podobnie jak Smakor. Grafit z białym jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 27.03.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Bardzo dziękuję ci za odpowiedź,już zapisałam twoją kuchnie w moich inspiracjach.Bałam się właśnie o tą kolizje,u mnie też będzie jakieś 90-100cm.Świetna kuchnia,gratuluje http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/smile.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.03.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 BasiuKR zupełnie pominięto milczeniem filmik z Wami, nie wiedzieć czemu?!Gratuluję!!!!!!!!!!!!Kuchnia piekna, a wy bardzo sympatyczni!!!!!!!?Pozdrawiam Was!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts