Nataly Design 11.02.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 JA też najczęściej w tym miejscu robię szafkę otwieraną , kiedyś robiłem żaluzję ale Klienci wolą mieć jeden materiał w jednej płaszczyźnie . Pozdrawiam , nataly-design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 11.02.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 A jak masz rozwiązaną tę szafkę nablatową przy oknie? Czy w środku są półki czy front wyjeżdża jak szuflada? Mam identyczną w projekcie i nie wiem jak z jej funkcjonalnością :-/ Witam , oprócz półek można zrobić wyjeżdżające szuflady albo przynajmniej jedną zaraz nad blatem , tylko od strony ściany trzeba zrobić dystans żeby wyjechała ta szuflada . JA na tym zdjęciu widzę baterię i pytanie czy ona nie przeszkadza w pełnym otwarciu drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 11.02.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Witam mam pytanie do tych którzy już maja wykonane kuchnie. W swojej chcę dać uchwyty wpuszczane ukw5 ale zupelnie nie wiem jaki do cargo i szafek wiszacych aby pasował. Może jest ktoś kto ma te uchwyty i mógłby pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako0911 11.02.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Witam , oprócz półek można zrobić wyjeżdżające szuflady albo przynajmniej jedną zaraz nad blatem , tylko od strony ściany trzeba zrobić dystans żeby wyjechała ta szuflada . JA na tym zdjęciu widzę baterię i pytanie czy ona nie przeszkadza w pełnym otwarciu drzwi ? Też zauważyłam, że jest tam zlewozmywak, i jestem ciekawa jak zostało to rozwiązane. pilkarzyk66 czy możesz wkleić zdjęcia z otwartą szafką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 12.02.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Witam , kolejna inspiracja połączenia forniru z lakierem w połysku . Dolne szafki i jeden słupek z forniru , górne szafki i dwa słupki we wnęce w lakierze . Blat z białego kwarcogranitu , pomiędzy szafkami lacobel . Miłego , Piotr [ATTACH=CONFIG]287924[/ATTACH] Co tam 'leży' na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.02.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Co tam 'leży' na podłodze? Witam , szczerze mówiąc nie pamiętam ale jakaś gładka płytka .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.02.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Witam mam pytanie do tych którzy już maja wykonane kuchnie. W swojej chcę dać uchwyty wpuszczane ukw5 ale zupelnie nie wiem jaki do cargo i szafek wiszacych aby pasował. Może jest ktoś kto ma te uchwyty i mógłby pomóc? Witam , a na pewno takie uchwyty ? Myślę że lepiej zrobić frezowane jeżeli fronty mają być lakierowane a w górnych taki uchwyt aluminiowy wg mnie nie będzie dobrze wyglądał ;-( .. ale to moje zdanie , ja najczęściej w górnych szafkach w ogóle nie robię uchwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_1 12.02.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 witam ja będę miała takie uchwyty w swojej kuchni, ale tylko w szafkach dolnych, górne będą otwierane na "klik", fronty będą akrylowe i dlatego takie uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.02.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 witam ja będę miała takie uchwyty w swojej kuchni, ale tylko w szafkach dolnych, górne będą otwierane na "klik", fronty będą akrylowe i dlatego takie uchwyty A to nie da się zrobić w akrylach frezowanych uchwytów ;-( Na górze można zrobić tipony albo fajne podchwyty które montuje się za frontami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 12.02.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Takie wydają mi się praktyczniejsze. Lakier chyba może się wycierać? Witam , a na pewno takie uchwyty ? Myślę że lepiej zrobić frezowane jeżeli fronty mają być lakierowane a w górnych taki uchwyt aluminiowy wg mnie nie będzie dobrze wyglądał ;-( .. ale to moje zdanie , ja najczęściej w górnych szafkach w ogóle nie robię uchwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 12.02.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mam kuchnię jak na zdjęciu. Chciałbym ją trochę odświeżyć. Jak sądzicie czy warto to obłożyć nowymi kaflami czy raczej wywalić wszystko w kosmos i przejść na kuchenkę gazową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubecek 12.02.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 A powiedz mi jeszcze proszę jaki masz okap i jak się sprawuje? Właśnie szukam okapu takiego typu i wybór jest bardzo mizerny... Mamy Akpo WK-6 Neva 60 póki co sprawuje się dobrze, hałasuje, ale chyba jak każdy okap, mimo że w aneksie nie jest to mega uciążliwe. Najważniejsze jest, że naprawdę dobrze wyciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.02.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Takie wydają mi się praktyczniejsze. Lakier chyba może się wycierać? To zależy jaka firma lakieruje bo musi być to odpowiedniej jakości . Nie słyszałem żeby u moich Klientów coś się wycierało a robię takie uchwyty frezowane w większości moich zleceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcudia 13.02.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Czy warto sobie zrobić szufladę pod zlewem z servo drivem ( otwierane kolanem) ?Ma ktoś , polecacie ? Jaki pochłaniacz teleskopowy jest najcichszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.02.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Czy warto sobie zrobić szufladę pod zlewem z servo drivem ( otwierane kolanem) ? Ma ktoś , polecacie ? Jaki pochłaniacz teleskopowy jest najcichszy? o jakim koszcie Ci mowi stolarz takiej szuflady ? nie tak dawno chciałem miec kosz pod zlewem z servo i pamietam cene cos około 500 zł i jakąs przeróbkę w stosunku do standardu okazuje sie ze daję radę bez servo aczkolwiek jak wyciągam cos ze zlewu to nie zaprzecze ze nie poleci na front Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcudia 13.02.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 f.5 koszt tego ustrojstwa to dodatkowo coś około kwoty o której piszesz:yes: Pomimo to wydaje mi się że byłoby to bardzo wygodne i byłabym skłonna "zaszaleć " Wolałabym jednak poznać opinię jakiegoś użytkownika Lubię się opierać o szafki przy zlewie i nie wiem czy mnie nie będzie wkurzać otwierająca się szuflada( cały front) . Poza tym tracę dostęp do szafki narożnej pod zlewem a z drugiej strony dojścia nie będzie bo będą szuflady . Tak że sama nie wiem na co się zdecydować . Czy warto walczyć o ten dostęp do narożnika pod zlewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 13.02.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 f.5 koszt tego ustrojstwa to dodatkowo coś około kwoty o której piszesz:yes: Pomimo to wydaje mi się że byłoby to bardzo wygodne i byłabym skłonna "zaszaleć " Wolałabym jednak poznać opinię jakiegoś użytkownika Lubię się opierać o szafki przy zlewie i nie wiem czy mnie nie będzie wkurzać otwierająca się szuflada( cały front) . Poza tym tracę dostęp do szafki narożnej pod zlewem a z drugiej strony dojścia nie będzie bo będą szuflady . Tak że sama nie wiem na co się zdecydować . Czy warto walczyć o ten dostęp do narożnika pod zlewem Zależy jak duża jest twoja kuchnia i czy wystarczy Ci miejsca na "gary". Co do servo, faktycznie, nieumyślne otwieranie szafki może wkurzać. Nie raz spotkałem się z taką opinią. Ale po paru latach na pewno się przyzwyczaisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.02.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Czy warto sobie zrobić szufladę pod zlewem z servo drivem ( otwierane kolanem) ? Ma ktoś , polecacie ? Witam , nie mówię tego jako producent mebli ale jako użytkownik takiej szuflady pod zlewem i bardzo to polecam . Nie jest to duży koszt a ogromna wygoda . Jak są mokre ręce albo mamy coś do wrzucenia do kosza to wystarczy nacisnąć front i kosz mamy już przed szafkami . Polecam to każdemu Klientowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.02.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 (edytowane) Też mam servo i również polecam. U mnie jest jedna szuflada pod zlewem i bez servo myślę, że front długo by nie wytrzymał. Często otwieramy kolanem, ale czasami normalnie i servo działa jak wspomaganie otwierania. Co do przypadkowego otwierania, na początku zdarzało się dość często, teraz żadko. A widok mojaj 2-letniej córki podchodzącej do szyflady i otwierającej ją kolankiem - bezcenny Edytowane 13 Lutego 2015 przez aga2183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 13.02.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 ja mam takie coś z ikea , taki mechanizmi pod zlewem na otwieranie szuflady kolanem , chyba 350 to kosztuje , i chyba to blum robi dla ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts