Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kasiakowalska22, a nie myślałaś o pomalowaniu mebli? Płytki też można odmienić w ten sam sposób :)

Malowac meble i płytki? Nie, nie przyszlo mi to do glowy, moze dlatego, ze te mebelki mam od wczoraj i jeszcze nie ogarnelam co mam dalej z tym wszystkim zrobic. Na razie nie mam zadnej koncepcji, dlatego przyszlam do Was poprosic o jakies inspiracje. Bede bardzo wdzieczna. Moge wrzucic zdjecia jak wglada efekt koncowy - kuchnia w calosci i posprzatana :)

Bardzo dziekuje, tylko nie wiem o co chodzi z tymi linkami :(

Pokazane jest połączenie drewna z bielą , czyli inspiracje jak by to mogło wyglądać u Ciebie ;)

Aha, tylko, ze te zdjecia nijak sie maja do mojej kuchni, to radyklana zmiana musialby byc...nie chce miec bieli..wiem, ze modna, ale zle sie czuje w takim wnetrzu, podobnie zreszta jak w tej olsze....zmieniam te kuchnie, tylko teraz zastnawiam sie jakie drewno zastosowac, mysle, ze to bedzie jakis jasny dab...to zawsze jest na topie i eleganckie, ponadczasowe, i moze faktycznie polacze go z bialymi scianami :)

Dzieki za pomoc.

kasiakowalska22 - ja mam od 4,5 roku dolne fronty w fornirze dąb bielony. Myślę, że skoro chcesz jasne drewno i współcześnie, to byłabyś z takich zadowolona. Tyle, że niestety fornir kosztuje więcej niż wszelkie laminaty. No i niestety trzeba dodać, że żółknie. Z bardzo jasnego, słomkowego zrobił się odcień żółtawy. Weź to po uwagę przy kolejnym wyborze, żebyś teraz była już zadowolona :)

kasiakowalska22 - ja mam od 4,5 roku dolne fronty w fornirze dąb bielony. Myślę, że skoro chcesz jasne drewno i współcześnie, to byłabyś z takich zadowolona. Tyle, że niestety fornir kosztuje więcej niż wszelkie laminaty. No i niestety trzeba dodać, że żółknie. Z bardzo jasnego, słomkowego zrobił się odcień żółtawy. Weź to po uwagę przy kolejnym wyborze, żebyś teraz była już zadowolona :)

Dziekuje :) Wrzucilabys fotke?

Czyli mam zmienić dokładnie wszystko! :)))

Niestety, ale muszę się zgodzić, no mnie też się bardzo nie podoba :(

Czy macie moze jakies pomysły na ladna i niedrogą kuchnię?

Dodam tylko, ze w salonie graniczącym z kuchnią mam wenge

Ojej, miało być tanio, a wpędzisz się w spore koszty, może jednak spróbuj najpierw ją odmienić :)

Szkoda, że nie dałaś na górę frontów waniliowych, bo zlewają się kolory frontów, blatu i płytek.

Pomalowałabym ściany na oliwkowy kolor .. Pozostałe na mleczną biel.

Na zdjęciach jest kolor Duluxa, a mleczną biel ma dekoral (sprawdziłam u siebie, jest śliczny).

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/tf/ej/bopu/87rNjIbHjYVVPRfxlB.jpg

http://czasnawnetrze.pl/i/dz01MDAmaD01MDA=/fcebb4c4/1288-turin.jpg

http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2012/07/impuls3.jpg

Na okno bym dała coś bardzo prostego, np. lnianą roletę. I nie dawałabym tych uchwytów, tylko jakieś ładne, może czarne ? I wtedy także czarny karnisz IKEA ?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=327678&d=1439618474

Największą zmianę na plus dałaby wymiana płytek na zielone, tylko że to już kolejny koszt, kłopot i bałagan.

Dla Kasikowalskiej:

Front - fornir dąb bielony - po lewej str. odcień na zewnątrz szafki po kilku latach użytkowania, po prawej - front sąsiedniej szafki od str. wewnętrznej (otworzyłam ją), mniej więcej taki odcień był na początku. Widać, że światło słoneczne znacznie zmieniło odcień frontów na zewnątrz :(

DSC06439.jpg

Ciekawa kuchnia. Co trzymasz w półkach po prawej stronie piekarnika i mikrofali?

Dziękuję :)

Półka drewniana jest dla ocielenia wnętrza, dodatkowo chciałam mieć miejsce na książki kucharskie oraz wino. Na zdjęciu tymczasowo (albo na stałe - to się okaże) jest waza na zupę + salaterki z serwisu obiadowego.

Witam:)

Moja kuchnia jeszcze nie dokończona, ale już użytkowana :)

Przy okazji proszę o radę jaki kolor rolety na okno - myślałam o białej bądź żółtej - w zygzaki, jak chodniczek.

Pozdrawiam:)

[ATTACH=CONFIG]328826[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]328823[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]328824[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]328825[/ATTACH]

Jak z komfortem otwierania zmywarki i lodówki?