agatah 15.10.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Jak z utrzymaniem czystości ścian nad blatem? Co to za farba? 60cm między zabudową dolną i górną to faktycznie sporo, można powiedzieć górna granica raczej zarezerwowana dla wysokich osób, na ogół robi się 50-55cm. Kuchnia lekka i funkcjonalna w miarę możliwości, jak miałbym się do czegoś przyczepić, to zostawiłbym samą komorę zlewu, niepotrzebnie zajmuje miejsce na blacie, którego jest niewiele. Nie zgodzę się z tą odległością między blatem a szafkami górnymi. Mam 164 cm, blat na 90 cm, a szafki wiszące 70 cm wyżej. Spokojnie sięgam do dwóch półek, a do trzeciej na palcach lub ze stołeczka. Gdybym miała 50-55 cm nad blatem, to kuchnia byłaby jakaś taka przytłoczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 15.10.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Nie zgodzę się z tą odległością między blatem a szafkami górnymi. Mam 164 cm, blat na 90 cm, a szafki wiszące 70 cm wyżej. Spokojnie sięgam do dwóch półek, a do trzeciej na palcach lub ze stołeczka. Gdybym miała 50-55 cm nad blatem, to kuchnia byłaby jakaś taka przytłoczona. Agatah, każdy robi jak uważa. Jeśli ktoś pisze, że ma szafki za wysoko, to widocznie tak jest. Ty napisałaś, że masz 70 cm, dla mnie to kosmos. Ja mam 167 cm wzrostu, blat też na 90 cm, ale odległość między szafkami to 50 cm i nie wyobrażam sobie mieć więcej. Górne szafki są płytsze niż te dolne, więc absolutnie nie ma wrażenia przytłoczenia. Dla mnie tak jest idealnie Tak więc każdemu wedle potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 15.10.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Nie zgodzę się z tą odległością między blatem a szafkami górnymi. Mam 164 cm, blat na 90 cm, a szafki wiszące 70 cm wyżej. Spokojnie sięgam do dwóch półek, a do trzeciej na palcach lub ze stołeczka. Gdybym miała 50-55 cm nad blatem, to kuchnia byłaby jakaś taka przytłoczona. Nie zgadzasz się z czym konkretnie? W większości kuchni jest taka odległość bo tak jest po prostu wygodniej. Jeśli przy 70cm dostajesz do 2 półek, przy 50 dostałabyś do 3. Strona wizualna to rzecz gustu. Ja z kolei uważam, że 70cm wygląda dziwnie, chyba, że szafki są bardzo niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 16.10.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 moja wczoraj zamontowana http://images67.fotosik.pl/1265/23f655d0943d0bb5med.jpg http://images70.fotosik.pl/1262/81c7a35927807377med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.10.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 moja wczoraj zamontowana kuchnia bardzo przyjemna, co planujesz na ścianę? Czy bateria nie blokuje otwierania okna? bardzo podobają mi się kafle na podłodze, czy możesz napisać co to za seria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 16.10.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 (edytowane) kuchnia bardzo przyjemna, co planujesz na ścianę? JESZCZE NIE wiem..chyba przezroczyste szkło..może jakieś kafle.. (ale tu może być kiepsko z ich przyklejeniem bo jest już pomalowana ściana) też mam takie odczucie...ze jest przyjemna..przytulna..delikatna, nie bardzo nowoczesna ale podoba mi się Czy bateria nie blokuje otwierania okna? tak, blokuje. okno otwiera się tylko do pewnego momentu. bardzo podobają mi się kafle na podłodze, czy możesz napisać co to za seria? miło. To NOWA GALA ORIENTALE OR 12 (JASNO SZARE) http://images70.fotosik.pl/1262/01cebb5d963bdf8fmed.jpg tu bez fugi więcej zdjęć wnętrz wkleiłam do wątku koleżanki..tutaj :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153748-Nasze-W%C5%82asne-Cztery-K%C4%85ty/page36 Edytowane 16 Października 2015 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.10.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Aniewa Ładna kuchnia , świetny widok za oknem i piękna, naturalna (prawda?) cegła Gładkie, jednobarwne szkło ładnie wkomponuje się w całość nie przytłaczając jej. Nieźle mogłyby wyglądać białe, płaskie cegiełki , ale piszę to dlatego, że sama mam takie i szalenie je lubię . Mamy identyczny układ kuchni Schody też są świetne . Napisz proszę co to za listwa przyścienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 18.10.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 (edytowane) Dziękuję! tak cegła jak najbardziej naturalna (ze starego komina:)) też zastanawiam się nad płytkami cegiełkami...ale nie wiem...wszystko zależy od ceny szkła ;/ ps. mogę prosić o namiar na Twoje cegiełki i cenę? listwy w salonie -to zwykły mdf lakierowany na biały półmat 10 cm.. (z LM albo Casto) ps. nie ukrywam, że Twój dom..należy do jednego z moich ulubionych na FM ;] POZDRAWIAM Edytowane 18 Października 2015 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 18.10.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Piękny kolor drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.10.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dziękuję! tak cegła jak najbardziej naturalna (ze starego komina:)) też zastanawiam się nad płytkami cegiełkami...ale nie wiem...wszystko zależy od ceny szkła ;/ ps. mogę prosić o namiar na Twoje cegiełki i cenę? listwy w salonie -to zwykły mdf lakierowany na biały półmat 10 cm.. (z LM albo Casto) ps. nie ukrywam, że Twój dom..należy do jednego z moich ulubionych na FM ;] POZDRAWIAM A ja myślałam, że niewiele osób już do mnie zagląda - dziękuję za miłe słowa i info o listwie . Piękno Twojej cegły zachwyca bez dwóch zdań . Płytki kupiłam w Casto. Nazywały się color (były w kilku kolorach) i miały niskie ceny. W zależności od promocji między 9.90 a 54 zł. Swoje kupowałam w różnych cenach, bo decydowałam się na nie w trzech rzutach. Najpierw chciałam je tylko w łazience, potem tak mi się spodobały, że zapragnęłam ich w kuchni, a potem jeszcze w pralni ładnie się wkomponowały . Nie jestem pewna, ale chyba nie ma ich już w Casto. Znalazłam na ich stronie płytki, które je prawdopodobnie zastąpiły http://media.castorama.pl/media/catalog/product/cache/4/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/G/l/Glazura_Bulevar_White_10_x_30_cm_1_m2-412582-137307.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 02.11.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Oglądam od dawna zdjęcia waszych kuchni i nie mogę się na nie napatrzeć. Każda inna, inny styl, kolory itp.... Ja też jestem już po w wyborze kuchni, było mase pomysłów i planów na nią, Miałam swój ideał kuchni ale musiałam się z nim pożegnać (niestety koszty). W końcu efekt u mnie jest taki jak na zdjęciach, oczywiście moja nie jest tak efektowna jak wasze, większość pokazuje tu cuda. Zdjęcie robione przez fotografa dla firmy która nam ją wykonała, jeszcze bez dodatków, jeszcze folie na krzesłach itp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 02.11.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 na zdjęciach jeszcze bez okapu i osadzonej płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.11.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Kar_kal, ogromna kuchnia! Blat z szafkami jest też na ścianie naprzeciwko lodówki po drugiej stronie wyspy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 02.11.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]335899[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]335900[/ATTACH] Super bardzo mi sie podoba:) jakie wymiary ma okno? na jakiej wysokosci od podlpgi jest zamontowane?czy okno sie otwiera? Edytowane 2 Listopada 2015 przez Kamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 02.11.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Kar_kal, ogromna kuchnia! Blat z szafkami jest też na ścianie naprzeciwko lodówki po drugiej stronie wyspy? Meble sa w kształcie liter L (pod oknem podłużnym i pod ścianą), wyspy oraz zabudowy gdzie znajduje sie lodówka, piekarnik itp Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA JAKOŚĆ ZDJĘĆ ALE ROBIONE KOMÓRKĄ W NOCY ORAZ LEKKI NIEŁAD W KUCHNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 02.11.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 [ATTACH=CONFIG]335899[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]335900[/ATTACH] Super bardzo mi sie podoba:) jakie wymiary ma okno? na jakiej wysokosci od podlpgi jest zamontowane?czy okno sie otwiera? Okno ma wymiary 4m x 0,80m , dzielone jest na dwie części. Zamontowane na wysokości 91 cm (na równi z blatem), okno się nie otwiera ani uchyla ( zamówiliśmy z uchylnymi ale sprzedawca dostarczył nam takie) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 10.11.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Nasza biała kuchnia z drewnianym blatem dębowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.11.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Bardzo przyjemna kuchnia. I te otwarcia na ogród.... Super. Mnie tylko nie widzi się usytuowanie zlewu w stosunku do płyty indukcyjnej. łatwo o wypadek ( strącenie łokciem garnka z wrzątkiem). Ale domyślam się, ze chodziło o uzyskanie jak największej powierzchni blatu roboczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizet 10.11.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Witam wszystkich, A co myślicie o takiej kuchni? Jakie dodatki tu mogą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 10.11.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Tak. Szczególnie że układ pomieszczenia i ilość okien(3 sztuki) mocno ograniczył przestrzeń roboczą. Nie jest tak źle z tym usytuowaniem. Szczególnie że płyta jest szeroka (chyba 78 cm) więc garnki nie stoją przy jej krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts