Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, jeżeli piszę nie w tym temacie to przepraszam. Chciałam się poradzić w sprawie wielkości okapu, okap będzie w stylu takim jak julianna16 ( trzy str wcześniej ) również nie będzie po bokach szafek wiszących, płyta indukcyjna 60. Zastanawiam się czy lepiej będzie wyglądał okap 60 czy 90, bedzie to pusta ściana po obu stronach okapu.

Witam wszystkich,

A co myślicie o takiej kuchni? Jakie dodatki tu mogą pasować?[ATTACH=CONFIG]337091[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]337092[/ATTACH]

Piękna. Jeśli chodzi o dodatki, to ja bym nie dawała już żadnych, ewentualnie białe lub drewniane w kolorze okien i lepsze by były zabudowane szafki wiszące.

chciałam was poprosić o pomoc

jakie cokoły białe lakierowane czy aluminiowe dobrać do białych szafek. kuchnia w białym macie, blat jasnoszary, lodówka i płyta inox, zlew biały ceramiczny, na podłodze szary gres, miedzy szafkami są takie płytki:

https://www.google.pl/search?q=peronda+colmar&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI-9On6oiOyQIVZYFyCh0XNgGk&biw=1366&bih=631#imgrc=O8Ucy1zNH4xlTM%3A

Czy białe cokoły bardzo się brudzą np podczas mycia podłóg? Czy są bardzo upierdliwe w czyszczeniu?

z szarymi cokołami mam ten problem, ze szafki górne są bardzo wysokie, do sufitu. przy szarym blacie i cokole szafki będą wydawały się niższe a górne w kontraście do nich jeszcze wyższe. Na dole będzie niski biały pas a na górze bardzo wysoki. Może się mylę?

Nie wiem co wybrać, niby cokół pierdoła ale czasem taka pierdoła, szczegół może popsuć cały efekt

Witam,

Troszkę nie na temat, ale cały czas chodzi o kuchnie :) Tak się zaczęłam ostatnio zastanawiać czy można na ścianach z betonu komórkowego zawiesić szafki? Przecież jest on mega kruchy... Jak to rozwiązać? Ktos ma takie rozwiazanie? Zaczynam planowac kuchnie i nie wiem wlasnie czy nie bede miala z tymi szafkami problemu ;/

Cóż to za blat?

Ja mam przy okazji pytanie - będę miał 3 rzędy szafek nad blatem i myślałem, żeby pierwszy rząd miał uchwyty frezowane, a górne dwa rzędy system tip-on od Bluma. Czy jest to jakaś fanaberia z mojej strony, czy praktykowane rozwiązanie?

Ostatnimi czasy w co drugiej kuchni tak robię bez żadnego sugerowania tak więc fanaberia to na pewno nie jest. Niech zgadnę, biały połysk? :)

Moniskaja

Bez problemu. Szafki wiszą na szynie, nie ma nacisku w jednym punkcie, fachowcy na pewno sobie poradzą.

Edytowane przez arek570

Czeeeść

I ja chciałam pokazać wam swoją kuchnię a raczej aneks kuchenny, co prawda bardzo oklepaną i często spotykaną ale nie zamieniłabym jej na żadną inną :) Chciałam w całym mieszkaniu uzyskać jakąś spójność i wydaje mi się że kuchnia fajnie zgrała ( dorzucam zdj na 2 stronę na salon- jeszcze bez dodatków ). Brakuje jednego frontu, bo zabrano go do lakiernika ( odpryski lakieru czy coś takiego ). Układ wszystkiego projektowałam sama jak mieszkanie było na etapie budowy garażu podziemnego. Kuchnia była przenoszona z pomieszczenia obok, więc wentylacja poszła w podwieszanym suficie a układ sprzętów jest taki jak potrafiłam go najlepiej rozplanować bez pomocy fachowców ale koniec końców jestem z niej bardzo zadowolona i wszystko jest dla mnie mega funkcjonalne ( może dlatego, że wcześniej miałam o wiele mniej miejsca do gotowania i teraz każdy centymetr mnie zachwyca :p)

Chętnie wysłucham każdej uwagi :)

20151114_145643.jpg

20151114_145709.jpg

20151114_145831.jpg

20151114_145844.jpg

Edytowane przez wiolek_lp

Dzięki za sugestie, szczerze to ścianka tv podyktowana była brakiem finansów- to regał z ikei za bodajże za 450 zł, docelowo kiedyś chciałabym mieć zabudowę na wymiar może też z zakrytymi frontami. Niestety musimy upychać wszystko w każde możliwe miejsce bo nasza rodzina liczy ( na razie :D ) 4 osoby i mieścimy się na 51 m :) Najbardziej jestem zadowolona z tego, że udało nam się wykończyć to mieszkanie mniej więcej tak jak planowałam przy nie za wysokim budżecie, więc niektóre rzeczy są ustępstwami ale ogólnie w moim odczuciu jest ok. Oczywiście brakuje wielu dodatków ale to powoli ;)

Zrobiłam zdjęcie z holu a raczej wyszłam na klatkę hahah bo mój hol jest miniaturowy :D to po prawej przy czarnej ścianie to podstawa starej maszyny do szycia, właśnie czeka na blat który poszedł do przycięcia, całą planuję pomalować na biało i będzie to taki stoliczek z pudełkiem na klucze i inne pierdołki :)

Kurcze tak jak i w wątku o łazienkach nie umiem odwrócić zdj :/

20151114_233642.jpg

jeśli to było pytanie do mnie to kanapa to MIAMI 1 zamawiana na allegro ( a w sumie to nawet nie przez allegro tylko mailowo ). A znalazłam ją tutaj na forum i zamówiłam taką samą, i nie żałuję, uwielbiam ją ;)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218795-Naro%C5%BCnikowy-zawr%C3%B3t-g%C5%82owy-wszelkie-rady-mile-widziane-)&highlight=naro%C5%BCnikowy

Str 1 odgapiłam od Korozji, tyle że moja jest mniejsza ( moduły B ) i ma szezlong wchodzący w boczek. Kolor to Mustang 4.