Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

IZA nie podpowiem z doborem koloru, bo sama mam z tym duze problemy, wybiore chyba bialy lacobel

Mam inne pytanie, jak sie prezentuje biala matowa kuchnia, moja wlasnie za chwilke zacznie sie robic, jestem na 90% zdecydowana na mat, ale nie widzialam na zywo nowoczesnej matowej kuchni, wszystko w polysku...

Jesli mozna jakas fotke?

Nie mam zdjęcia akurat całej kuchni :( ale podsyłam Ci linka do kuchni forumowej czuszki moja jest właściwie identyczna,ona ma właśnie szary lacobel ,u mnie blat bardziej szary.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163912-Kasjopea-czuszki-i-rodziny/page17 post nr 331

Izo, nie bój się - jeśli naprawdę lubisz fuksję, bierz :) To kuchnia dla Ciebie :yes: Pomyśl zresztą, że przecież ten lacobel absolutnie nie musi być na całe życie i za kilka lat może być wymieniony na limonkę czy czerń, cokolwiek wtedy będzie Ci się podobać :) Nawet nie będzie się to wiązać ze zbyt dużym bałaganem :) Bierz kolorek :yes:

jesli wybierzesz kolorowy lacobel to musisz uwazac zeby nie dodac zbyt wielu dodatkow w tym kolorze - dla rownowagi jeden akcent i wystarczy (zapewne kazdy zna i pamieta apartament grazyny wolszczak) ;) wowaczas odradzalabym kolorowa lampe...chyba ze twoje mieszkanie ma byc odjechane to czemu nie! :D

81805.jpg

81806.jpg

1236000_10152591520441988_839947107_n.jpg

1236114_10152591520516988_306850091_n.jpg

Jak dla mnie to intensywne aluminium. Fuksję jak Ci się zachce możesz wprowadzić zawsze w drobnych dodatkach.

I taki był mój pierwotny zamiar,kolor w dodatkach. Ale jak zobaczyłam tą fuksję na tych próbnikach to mnie zbiło to trochę z tropu:/ Zaczęłam kombinować,bo kolorek jest prześliczny.Ale jednak chyba powrócę tej mojej pierwotnej wersji.

IZA byle nie czarny! Nie wierzę że jest łatwy w utrzymaniu czystości. U mnie w domu wszystko co czarne ciągle brudne albo zakurzone. A ściana w kuchni to miejsce gdzie pryska tłuszcz itp i pewnie byłoby jak z frontami na połysk łatwe w utrzymaniu czystości ale trzeba je ciągle szorować :bash:

Ja bym wybrała coś niejednolitego ze względów praktycznych ;)

IZA byle nie czarny! Nie wierzę że jest łatwy w utrzymaniu czystości. U mnie w domu wszystko co czarne ciągle brudne albo zakurzone. A ściana w kuchni to miejsce gdzie pryska tłuszcz itp i pewnie byłoby jak z frontami na połysk łatwe w utrzymaniu czystości ale trzeba je ciągle szorować :bash:

Ja bym wybrała coś niejednolitego ze względów praktycznych ;)

Nie czarnego nie biorę pod uwagę ;)

IZA< a musisz to szkło już TERAZ wybierac?

Pomieszkaj, pomyśl i wtedy decyduj.

To jest tak bezbolesna operacja, że można w każdej chwili zamontować :)

Nie muszę już wybierać,ale chciałam się Was doradzić co myślicie o tych kolorach.Choć tak naprawdę to chcę mieć tą decyzje z głowy,bo jak zacznę kombinować to przedobrzę,a czym dłużej się nad czymś zastanawiam tym bardziej poźniej nie wiem:D

Ciekawa dyskusja :)

Ja postawiłem na prostą kuchnię. Jej kształt to litera U (jako aneks pokoju) więc dużego pola do popisu nie miałem z ustawieniem. Zrezygnowałem z płytek czy lacobela na ścianie na rzecz farby tablicowej - można ją zmywać, więc właściwości ma te same, a jest dużo tańsza i dla mnie ciekawsza. Generalnie dużo w niej pracy własnej - półki sam zrobiłem z deski kupionej w Castoramie za 8 zł :) A ściana tablicowa przyciąga znajomych, którzy zawsze przed wyjściem coś na niej "nabazgrzą" ;) Poniżej zdjęcia:

http://www.imindesign.pl/farba_tablicowa/

[ATTACH=CONFIG]215753[/ATTACH]

Ciekaw jestem Waszych opinii.

imindesign, jestem nowy na forum i przechodzę sobie systematycznie przez tematy i w każdym wątku stary (ew. stara ;]) zadziwiasz mnie.

Ludzie tutaj robią kuchnie z projektów, CAD'ów innych cudów, a ty po prostu sobie robisz jak chcesz.

Przyrównam cię do takiego wolnego Mustanga, który sam decyduje, w którą stronę dziś pójdzie, nieograniczony płotem (tu: płot jest symbolem ówczesnych trendów, mody, dyktatorów itp.-przyp.redakcji:) ) i nie mający nad sobą Pana, krzyczącego "prrrr" (tu: Pan jest symbolem wszystkich 'doradców' - przyp. redakcji :) ) za każdym razem gdy chce zrobić coś niezgodnego z 'nauką' wpajaną od dzieciństwa.

Schodząc trochę z obłoków poetyckich - jesteś totalny freak! . Będę Cię śledził, bo zasługujesz.

P.S. robisz jakieś specjalne usługi dla osób trzecich?

Czy dostaliscie obiecane nagrody od redakcji za najladniejsze kuchnie?

Chyba nikt nic nie dostał - ani za łazienki, ani za kuchnie - nawet w komentarzach do jednego z tych konkursów jest prośba o wypowiedzenie się Redakcji w tej kwestii, ale zlali na s po całości.

Najpierw sami zorganizowali konkursy, o które nikt nie prosił, a potem nie wywiązują się z obiecanek ,,,powiem tak...BARDZO SŁŁŁŁABBBOOOOOOOO!!!!

I nawet nie czekam na te nagrody, bo nie spodziewam się, aby powaliły nas na kolana - ale zachowanie KARYGODNE!

proszę poradźcie,który kolor lacobelu wybrać,bo nie mogę się zdecydować na kolor (kuchnia matowa biała,z gatunku nowoczesnych z blatem szarym ,widać go na zdjęciach)nastawiłam się na ten jasno szary (się zwie intensywne aluminium),ale baardzo podoba mi się ta fuksja...może dodam jeszcze,że kuchnia jest jaśniutko szara,biały stolik ,na podłodze ciemno szary gres,agd czarne.jestem zauroczona kuchnią cameo i jego kuchnią,a najbardziej tą fuksją (ost.zdjęcie). kusi mnie ta fuksja, wydaje mi się,że byłby to piękny akcent kolorystyczny,ale... Boję się ;) http://emotikona.pl/emotikony/pic/niewiem.gif

ta piersza szybe mam naklejona na szafie wyglada tak;DSC05624.jpg

a grafitowa mam nad blatem wyglada tak:

DSC05615.jpg

to jest ta sama firma co u ciebie bo probniki mialam z tej firmy wiec mozesz podgladnac jak wyglada w calosci.