Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przepraszam że nie na temat ;-) ale w międzyczasie ktoś mnie pytał o drzwi żaluzyjne , lamelkowe lakierowane ... Po wielu próbach stworzyliśmy takie drzwi , są one obsadzone na specjalnym pogrubianym ramiaku który ma 4 cm i dzięki temu można było zastosować fają dużą lamelkę , poniżej zdjęcie z dzisiejszej realizacji ;-) Miłego , Piotr

[ATTACH=CONFIG]223374[/ATTACH]

a kto się szybko schował do szafy?? :D

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam że nie na temat ;-) ale w międzyczasie ktoś mnie pytał o drzwi żaluzyjne , lamelkowe lakierowane ... Po wielu próbach stworzyliśmy takie drzwi , są one obsadzone na specjalnym pogrubianym ramiaku który ma 4 cm i dzięki temu można było zastosować fają dużą lamelkę , poniżej zdjęcie z dzisiejszej realizacji ;-) Miłego , Piotr

[ATTACH=CONFIG]223372[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]223373[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]223374[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]223375[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]223376[/ATTACH]

Panie Piotrze czy mogę zapożyczyć sobie jedno zdj. dla inspiracji ? :)

Drzwi idealne do mojej garderoby . Mógłby mi Pan wysłać koszt wykonania takich drzwi na priv? Wymiary podam na priva?

PS . Te same zdjęcia znalazłam na stronie Leroy&Merlin z ich logo!Czy tam można je kupić??

Edytowane przez aniqa1982

Panie Piotrze czy mogę zapożyczyć sobie jedno zdj. dla inspiracji ? :)

Drzwi idealne do mojej garderoby . Mógłby mi Pan wysłać koszt wykonania takich drzwi na priv? Wymiary podam na priva?

PS . Te same zdjęcia znalazłam na stronie Leroy&Merlin z ich logo!Czy tam można je kupić??

Witam , proszę sobie wziąć zdjęcie dla inspiracji , nie ma problemu Te drzwi są w innej jakości i w innej grubości niż te z np castoramy .

W leroy ich tez nie ma ale moje realizacje są na ich stronie ;-)

Proszę przesłać do mnie na maila zapytanie to postaram się je Pani wycenić . Miłego , Piotr

Panie Piotrze -ja również do tych drzwi - czy one są z drewna i malowane - jak je zobaczyłam to zachciało mi się takiego parawnu - jest mi potrzebny do sypialni. Wydaje mi się że konstrukcyjnie można by wykorzystać pomysł tylko zastanawia mnie kogo mam poprosić o jego zrobienie. Czy stolarza, czy kogoś od właśnie kuchni itp. Tylko te firmy co ja znam to raczej takiego czegoś nie wykonają.

Dziękuje Reni,

IZA30 - pewnie tak - ja generalnie lubię zmieniać dodatki. - póki co teraz tak wygląda kuchnia i jest mi z tym dobrze, wkrótce święta więc pewnie one wyprą obecny wystrój.

Np do górnej łazienki mam dwa komplety dodatków, na dół również - więc pewnie w kuchni też się coś zmieni choć nie wiem czy nie zasięgne tu języka co można wstawić do kuchni kolorowego żeby grało z salonem oczywiście i w jakim kierunku pójść.

Panie Piotrze -ja również do tych drzwi - czy one są z drewna i malowane - jak je zobaczyłam to zachciało mi się takiego parawnu - jest mi potrzebny do sypialni. Wydaje mi się że konstrukcyjnie można by wykorzystać pomysł tylko zastanawia mnie kogo mam poprosić o jego zrobienie. Czy stolarza, czy kogoś od właśnie kuchni itp. Tylko te firmy co ja znam to raczej takiego czegoś nie wykonają.

Witam ,

one są z drewna i są malowane , myśle że nie powinno być problemu żeby coś takiedo zrobić w formie parawanu ,

trzeba tylko pomyśleć o o odpowiednim zawiasie , pewnie jakiś taśmowym który umożliwi składanie i rozkładanie parawanu ;-)

Trzeba być elastycznym , proszę zapytać jakiejś firmy bo to nie jest nic skomplikowanego ;-) Miłego , Piotr

Witam , proszę sobie wziąć zdjęcie dla inspiracji , nie ma problemu Te drzwi są w innej jakości i w innej grubości niż te z np castoramy .

W leroy ich tez nie ma ale moje realizacje są na ich stronie ;-)

Proszę przesłać do mnie na maila zapytanie to postaram się je Pani wycenić . Miłego , Piotr

Dziękuję , w takim razie przeslę wieczorkiem wymiar:)

Witam krótkie pytanie.

- Czy robi sie fronty z forniru ale olejowane?

- czy jest to ptaktyczne czy lepiej lakier mat

- konkretnie zastanawiam sie nad fornirem orzech amerykanski

Witam!

Moim skromnym zdaniem lepiej lakier w macie niz olej. Lakier dłużej posłuży, a olejowane za jakiś czas, zwłaszcza tam gdzie woda, będą miały zacieki. Zresztą orzech amerykański praktycznie nie ma porów więc przy dobrym szlifowaniu powinno byc tak jak orzech satynowy, więc gładko.