Nataly Design 13.11.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam krótkie pytanie. - Czy robi sie fronty z forniru ale olejowane? - czy jest to ptaktyczne czy lepiej lakier mat - konkretnie zastanawiam sie nad fornirem orzech amerykanski Witam , kiedyś miałem próbkę forniru olejowanego ale nie sądzę żeby było to praktyczne . Tak jak przy blatach olejowanych trzeba niestety bardziej o to dbać i co jakiś czas zeszlifować i zaolejować .Proponuję jak najbardziej lakier mat i front będzie bardziej zabezpieczony ;-0 Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.11.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Nataly... Jedno pytanie... Czym kleisz fornir na nacinanym mdf-ie? Witam , fidoxradom a jak Ty kleisz ? Ja nie używam nacinanego mdfu bo nie mam zamówień na gięte fronty , kiedyś był to hit ale teraz to już nie bardzo;-) Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.11.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam a to moja prawie ukończona [ATTACH=CONFIG]224115[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]224117[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]224121[/ATTACH] bardzo ładnie, świeżo , super:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 13.11.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam a to moja prawie ukończona [ATTACH=CONFIG]224115[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]224117[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]224121[/ATTACH] Ładna kuchnia . Czy jesteś zadowolona ze zwisów, czy dają odpowiednią ilość światła jeśli wiszą tak nisko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoszi 13.11.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) dziękuje bardzo Anad65 co do zwisów też się obawiałam, że będzie ciemno ale jestem bardzo zadowolona. Ja mam lampy azzardo i są ok. Wbrew pozorom nie świecą punktowo tylko mają rozproszone światło. U mnie te 4 szt oświetlają całą kuchnię a nie tylko blaty. Jeśli chcesz zrobię fotkę wieczorem to zobaczysz efekt. Pozdrawiam Edytowane 13 Listopada 2013 przez snoszi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 13.11.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Swietna kuchniaCo to za drewno na frontach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 13.11.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 wyglada na dab modyfikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 13.11.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Snoszi - pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 13.11.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 dziękuje bardzo Anad65 co do zwisów też się obawiałam, że będzie ciemno ale jestem bardzo zadowolona. Ja mam lampy azzardo i są ok. Wbrew pozorom nie świecą punktowo tylko mają rozproszone światło. U mnie te 4 szt oświetlają całą kuchnię a nie tylko blaty. Jeśli chcesz zrobię fotkę wieczorem to zobaczysz efekt. Pozdrawiam Poproszę o fotkę. U mnie też zwisy miałyby oświetlać całą kuchnię . A le u Ciebie nad zlewozmywakiem jest chyba jeszcze oświetlenie punktowe ? Jak myślisz, czy taki zwis można powiesić nad zlewem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoszi 13.11.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Fronty dąb natur ale nie znam dokładnej nazwy bo wybierałam po wyglądzie i się w nazwę nie wczułam Tak mam halogeny ledowe, ale ich nie znoszę za ich barwę mimo, że podobno jest ciepła Zwisy dają fajne cieplutkie światło, fotkę cyknę wieczorkiem. Co do zawieszenia ich nad zlewem, hmmm, na pewno będzie jasno ale jaki będzie miała wpływ woda i para na te żaróweczki to nie wiem i nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 13.11.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Jeśli mogę, to chętnie poddam Waszej dyskusji mój najnowszy wyczyn w kuchni - kącik jadalniany. Jak zwykle króluje u mnie minimalizm, proste formy i transparentność. Myślę, że dobrze łączy się z kuchnią, którą kiedyś Wam pokazywałem (ściana z farby tablicowej). Całość, czyli transparentne krzesła, stół z mlecznobiałym, szklanym blatem, turbocienka lampa i tapeta z gazet, fajnie ze sobą współgrają, nadają pomieszczeniu surowy klimat… Poniżej kilka zdjęć, reszta jest na blogu, jeśli macie ochotę zajrzeć, to zapraszam http://www.imindesign.pl/nowoczesna_jadalnia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 13.11.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 sashi co do światła ledowego to nie wiem czy to kwestia gustu - ale my w zakresie oświetlenie - zakup, opraw, lamp, żarówek współpracowaliśmy z naprawdę fajnymi ludźmi, pomocnymi, rzeczowymi - zaproponowali nam takie żarówki - nie tylko cena ale i światło dla mnie rewelacja. Jeden temat w którym nie musiałam się doktoryzować. Ja jestem z moich ledów w prawie całym domu zadowolona. Jedynie co łazienki mam "żółte" kupował je instalator. Więc jako laik pozwolę sobie stwierdzić że może to zależy od producenta i modelu żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoszi 13.11.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 sashi co do światła ledowego to nie wiem czy to kwestia gustu - ale my w zakresie oświetlenie - zakup, opraw, lamp, żarówek współpracowaliśmy z naprawdę fajnymi ludźmi, pomocnymi, rzeczowymi - zaproponowali nam takie żarówki - nie tylko cena ale i światło dla mnie rewelacja. Jeden temat w którym nie musiałam się doktoryzować. Ja jestem z moich ledów w prawie całym domu zadowolona. Jedynie co łazienki mam "żółte" kupował je instalator. Więc jako laik pozwolę sobie stwierdzić że może to zależy od producenta i modelu żarówek. my w sumie też mieliśmy zaprzyjaźnioną hurtownię i podobno dostałam ledy najcieplejsze z możliwych i może tak mi się wydaje, że są beeee, bo wolę inne rodzaje oświetlenia. W kuchni czasem potrzeba by było bardzo widno, więc czasem zmuszona jestem ich używać no i wtedy gdy mąż krzyczy, że moje zwisy zużywają tyle prądu co 30 takich ledów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 13.11.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Sashi no nie wiem co napisać - ja chciałam nie takie zimne ale też nie "bardzo ciepłe" efekt mnie niesamowicie zadowala - różnice widzę w łazience gdzie te światło jest żółtawe. Dziewczyna co nam właśnie je sprzedawała - żarówki miała przećwiczone również na sobie. Zdałam się na jej rady - jestem bardzo zadowolona bo się dużo naczytałam. Nic innego mi nie zostaje jak zaprosić Cię do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 13.11.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam ja w kuchni wymieniłam halogeny na ledy. Musiałam oprawki wymienić bo miałam halogeny wtykane na takie dwa druciki i szczerze jestem zadowolona z tych ledów bo dają bardzo ładne jasne światło, a mam tylko 4 sztuki. Zaraz podam nazwe producenta żarówek, kupowałam je w Praktikerze. Firma ledów to ZeXt 1,8W barwa światła 2700k niby bardzo ciepła ale daje takie światło jakby dzienne. Zarówki led na wejście tzw GU10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidoxradom 13.11.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam , fidoxradom a jak Ty kleisz ? Ja nie używam nacinanego mdfu bo nie mam zamówień na gięte fronty , kiedyś był to hit ale teraz to już nie bardzo;-) Miłego , Piotr Nie mówię o frontach, bo to faktycznie juz przeszłość, ale o elementach jak szafka czy jakies dekoracyjne dodatki. Ja kleję czasem klejem do drewna, jak nie mam zbyt dużego promienia, bo wtedy jest jak karton i się łamie. A jak mam taki <200 mm to klejem mocznikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 13.11.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 ][ATTACH=CONFIG]224021[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224022[/ATTACH] Medzik, to Twoje pomieszczenie? Jakis mały inwestor musi być bardzo zadowolony:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 14.11.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 snoszi bardzo fajne, ciepłe światło masz w tej kuchni. przytulnie a te zwisy dają świetny efekt i pięknie rozpraszają światło, nie spodziewałam się aż takiego efektu pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 14.11.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Anad65 proszę to fotka zapalonych zwisów dla Ciebie fotki kiepskie bo z telefonu [ATTACH=CONFIG]224270[/ATTACH] a tu z zapalonymi ledami i tak sobie popatrzyłam, że może nie są takie zimne jak mi się wydaje tylko jest ich 6 szt. i jest bardzo jasno [ATTACH=CONFIG]224282[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]224287[/ATTACH] nie widzimy, że brakuje boku wyspy, czegoś (rolety rzymskiej lub żaluzji) w oknie i paru pierdół wszelakie pomysły na dopracowanie wnętrza mile widziane Dzięki za fotki . Zwisy super. Chyba się na nie zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziaz 15.11.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam, snoszi czy możesz podać mi wymiary swojej kuchni? Mam bardzo podobny układ- tzn 2 okna i dodatkowo drzwi do spiżarni. Myślałam dokładnie o takim rozwiązaniu szafek jak u Ciebie i zostałam skrytykowana, że będzie kuchnia za bardzo zagracona. Z Twoich zdjęć wydaje mi się natomiast, że jest bardzo przyjemnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts