Oszolom 16.11.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 "No właśnie z tym odprowadzaniem na zewnątrz też ponoć nie jest dobrze, bo cytuję: Niektórzy próbują stosować niezależny od wentylacji okap kuchenny wyrzucający powietrze na zewnątrz. Taki układ powoduje spore zakłócenie działania wentylacji, gdyż wentylator okapu będzie miał najprawdopodobniej o wiele większy wydatek od wentylatorów rekuperatora! Wyciągi usuwają 400-600 m3/h, podczas gdy rekupeator będzie odciągał 50-70 m3/h, a w okresie zimowym najprawdopodobniej nawet tylko połowę tego. Powstanie podciśnienie i zakłócenie przepływu powietrza. Problem powstanie też z użytkowaniem kominka, nawet z zamkniętą komorą spalania, podczas np. dokładania drewna. Dym wydostanie się do pokoju. Niektórzy radzą w takiej sytuacji uchylać okno w kuchni, ale w tym przypadku tracimy zupełnie niepotrzebnie mnóstwo ciepła, którego nie odzyskamy w rekuperatorze." Ja właśnie odebrałem mieszkanie.W kuchni mam oddzielnie poprowadzony wyciąg dla wentylatora i oddzielnie dla okapu. Developer twierdzi że, wg nowych przepisów budowlanych tak teraz trzeba budować. Są dwa oddzielne kominy wentylacyjne. Nie wiem tylko czy to tyczy się też domów wolno stojących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 16.11.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Fidoxradom. Wszystko by było pięknie tylko ten landszafcik za szkłem:jawdrop:. Nie dało się inwestorowi jakoś przemówić do rozsądku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob15.01 16.11.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 bardzo łądna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 16.11.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Ja właśnie odebrałem mieszkanie.W kuchni mam oddzielnie poprowadzony wyciąg dla wentylatora i oddzielnie dla okapu. Developer twierdzi że, wg nowych przepisów budowlanych tak teraz trzeba budować. Są dwa oddzielne kominy wentylacyjne. Nie wiem tylko czy to tyczy się też domów wolno stojących. u mnie nie ma kominów wentylacyjnych mam WM. I o to właśnie się rozchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.11.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 A tak ta kuchnia wygląda w całości.... [ATTACH=CONFIG]224809[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224810[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224811[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224812[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224813[/ATTACH] No taka ładna kuchnia by była...By była gdyby nie ten lakobel z krajobrazem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidoxradom 16.11.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 I co ja mam powiedzieć.... Cieszę się że się podoba, kontakty i widoczki to już nie moja sprawa... Taki chciał taki ma. Kwestia gustu. Albo jego braku.... Mi też się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidoxradom 16.11.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 ależ to nie zarzut do ciebie szkoda tylko że klient takimi drobiazgami popsuł trochę efekt twojej pracy Nawet tego tak nie odebrałem:). To nie pierwsza kuchnia, gdzie klient uparł się na coś co psuje naprawde kupe roboty. I tak jest niestety z klientami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidoxradom 16.11.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 ależ to nie zarzut do ciebie szkoda tylko że klient takimi drobiazgami popsuł trochę efekt twojej pracy Nawet tego tak nie odebrałem:). To nie pierwsza kuchnia, gdzie klient uparł się na coś co psuje naprawde kupe roboty. I tak jest niestety z klientami. Zobacz to. Po prostu masakra..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Fidoxradom. Wszystko by było pięknie tylko ten landszafcik za szkłem:jawdrop:. Nie dało się inwestorowi jakoś przemówić do rozsądku? Mo że to zdjęcie zrobione podczas podróży poślubnej, do ktorgo mają sentyment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 16.11.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Nawet tego tak nie odebrałem:). To nie pierwsza kuchnia, gdzie klient uparł się na coś co psuje naprawde kupe roboty. I tak jest niestety z klientami. Zobacz to. Po prostu masakra.....[ATTACH=CONFIG]224899[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.11.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 I co ja mam powiedzieć.... Cieszę się że się podoba, kontakty i widoczki to już nie moja sprawa... Taki chciał taki ma. Kwestia gustu. Albo jego braku.... Mi też się nie podoba przepiękne robisz kuchnie, a na takie rzeczy wiadomo, że nie masz wpływu Może to faktycznie jakieś pamiątkowe zdjęcie, ma bardzo kiepską rozdzielczość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 16.11.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Mimo braku wyciągu i pochłaniacza nic mi nie paruje ani nadmiernie nie śmierdzi, najwyraźniej WM wystarcza. I to mnie cieszy, bo na wyciąg kasy brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 17.11.2013 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam.Kiedyś na tym wątku natknęłam się na kuchnie w której nad blatem zamiast np. szkła było drewno.Czy wie ktoś może jak to się sprawdza i jak to wykonać?Chciałabym w mojej otwartej biało-czarnej kuchni nawiązać do mebli w salonie i jadalni kolor dąb naturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 17.11.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Witam.Kiedyś na tym wątku natknęłam się na kuchnie w której nad blatem zamiast np. szkła było drewno.Czy wie ktoś może jak to się sprawdza i jak to wykonać? Chciałabym w mojej otwartej biało-czarnej kuchni nawiązać do mebli w salonie i jadalni kolor dąb naturalny. Adibu Może to była moja To płyta stolarska z surowym naturalnym fornirem dębowym-do lakierowania wg potrzeb własnych:) Koszt pyłty w składzie ze sklejką,płytami itp. to okołó 320 złotych(co do grosza nie pamiętam;)) za rozmiar około 250 na 130 cm-w naszym przypadku polakierowane na kolor naturalny pod reszte drewna w domu;) POZDRAWIAM Edytowane 17 Listopada 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidoxradom 17.11.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) przepiękne robisz kuchnie, a na takie rzeczy wiadomo, że nie masz wpływu Może to faktycznie jakieś pamiątkowe zdjęcie, ma bardzo kiepską rozdzielczość. Wpływu nie mam, ale może dar przekonywania też nie jest za duży.... A tak poważnie, to starsi ludzie chcą te pie... widoczki, bo młodsi cenią estetykę. I do nich się zaliczam. Adibu Może to była moja [ATTACH=CONFIG]225000[/ATTACH] To płyta z surowym naturalnym fornirem dębowym-do lakierowania wg potrzeb własnych:) Koszt pyłty w składzie ze sklejką,płytami itp. to okołó 320 złotych(co do grosza nie pamiętam;)) za rozmiar około 250 na 130 cm-w naszym przypadku polakierowane na kolor naturalny pod reszte drewna w domu;) POZDRAWIAM Blat z corianu? Edytowane 17 Listopada 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 17.11.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Blat z corianu? Czarny najtańszy granit z "łapanki":yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maartaa 17.11.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 no to i ja podrzucą swoją kuchnię. lub raczej aneks. a wręcz aneksik. niewielki, ale mi więcej tutaj nie trzeba. wolałam większą łazienkę ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 17.11.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Śliczny aneksik:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 17.11.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Udany aneksik GUMISIOWA Twoja kuchnia jest cudowna i ten kolor zasłon - mój ulubiony Jak Ci się sprawuje ta fornirowana ściana za płytą ? Ja bym się chyba bała plam z rozgrzanego tłuszczu, ale może niepotrzebnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 17.11.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Udany aneksik GUMISIOWA Twoja kuchnia jest cudowna i ten kolor zasłon - mój ulubiony Jak Ci się sprawuje ta fornirowana ściana za płytą ? Ja bym się chyba bała plam z rozgrzanego tłuszczu, ale może niepotrzebnie ? Piu BARDZO,BARDZO DZIEKUJE!!!! Nie mam zadnego problemu z utrzymaniem tego forniru a mam płyte gazową -więc ciepło bije pożądne. Za płyta postawiłam kawalek hartowanego szkla-zeby bezpośrednio ciepło nie uderzało o tę płyte;) Pomimo tego nie raz już tłuszczyk chlapał ponad to szkło i sosik pomidorowy także:)-ale problemu nie ma -wszystko ładnie się wyczyści -jednym ruchem ściereczki:) Skarbnico inspiracji-apropos moich miętowych zaslon-cykam się straszliwie nad dywanem-pokochałam w takim samym kolorze-czy to za dużo?:rolleyes::rolleyes: Oczywiście ma być ten pierwszy kolor:)-tylko fason nie wiem który.... Edytowane 17 Listopada 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts