Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej a o to moja kuchnia :) kuchnia robiona na zamowienie

lampa kupiona w OBI

na Twoją kuchnię bardzo przyjemnie się patrzy, ładnie Ci wyszła mimo paru niedociągnięć :rolleyes:

lodówka na wejściu trochę się odcina, ale mnie nawet pasuje :wiggle:

tylko faktycznie wyspa z krzesłami... trochę za dużo szczęścia na raz, bo płyta niebezpiecznie blisko się znajduje

szafki wiszące nad wyspą mało praktyczne chyba, bo ciężko się będzie do nich dostać

a piekarnik z mikrofalą też tworzą jakieś dziwne schody, tym bardziej, że tam z innej parafii fronty białe ;)

ale mimo wszystko mnie się bardzo podoba :wave:

będzie Ci się tam przyjemnie gotować :yes:

annNS2 powiedz szczerze, ile osób w Twoim otoczeniu ma szare ściany? Wśród moich znajomych w dwóch miastach gdzie mieszkałam 1 osoba ma szary. Zaś fiolet i morele u większości.;)

a "koło mnie" w większości u młodych szare i beże/kawy a u starszych- odcienie żółtego. Żółty chyba był w PRLu łatwo dostępny, bo było go dużo. Liliowych na żywo nie widziałam jeszcze, oprócz mojego gabinetu, ale to się nie liczy, on wyszedł przypadkiem :) Kiedyś była opinia, że odcienie niebieskiego szybko blakną i chyba jest dość utrwalona w społeczeństwie. Przypuszczam, że dotyczyło to farb kredowych.

annNS2 powiedz szczerze, ile osób w Twoim otoczeniu ma szare ściany? Wśród moich znajomych w dwóch miastach gdzie mieszkałam 1 osoba ma szary. Zaś fiolet i morele u większości.;)

na forum na pewno jest to oklepany kolor ;) :) u moich znajomych panuja albo szarości albo brązy ;)

na forum na pewno jest to oklepany kolor ;) :) u moich znajomych panuja albo szarości albo brązy ;)

A to nie jest tak, że ludzie wybierają te oklepane szarości i brązy, beże bądź biel bo to takie dość spokojne kolory, dobra baza pod resztę? Do takiego szarego czy białego większość rzeczy pasuje kolorystycznie. Nie każdy lubi czy chce odważne kolory w mieszkaniu :)

ja to tłumaczę sobie tak ze jak ktos szuka i wybiera takie ekstremalne kolory to widocznie ma dosc spokojne zycie zeby nie powiedziec nudne....bez urazy.

Działam w fotografii od 20 lat do czynienia mam z kolorami przy białym odpoczywam to tez swego rodzaju skrzywienie.

ja też...znaczy nie działam w foto, ale przy białym odpoczywam:):yes:

A to nie jest tak, że ludzie wybierają te oklepane szarości i brązy, beże bądź biel bo to takie dość spokojne kolory, dobra baza pod resztę? Do takiego szarego czy białego większość rzeczy pasuje kolorystycznie. Nie każdy lubi czy chce odważne kolory w mieszkaniu :)

ale ja nie mowie ze to zle! :) u mnie tez wiekszosc szara ;) :)

f.5 - to racja orzech amerykanski w macie bardzo fajnie na zyw wyglada polecam:)

aniuula - jezeli chodzi o krzesla to praktycznie przy wyspie zadko kiedy sa one tam bo sa w garderobie schowane ......

jezeli chodzi na wyspa o szafki mi to ie przeszkadza nie ma zbytnio problemu by cos wyciagnac:) dla mnie njest ok

fajna kobieta - no nietety nie wszystkim sie moze podobac jak da mnie jestem zadowolona ze z coreczka mamy taka kuchnie ;) jezeli chodzi o rolety to akurat w tym czasi jedna mi sie zepsula i wisi jak ktos nawet zauwazy krzywo gdyz caly stelaz poszedl i zbytnio nie ruszalam jej by ''roletki byly rowne '' az taka nie jestem by zwracac na to glowe...

jezeli chodzi o to tam gdzie jest piekarnik i mikrofalka to chyba one sa takie zrobione kolorem pasuja doszafek wiszacych ....wiec nie widze tu probemu o ktorym nie ktorzy pisza ze nie pasuje skoro szafki tez sa z tego samego materialu zrobion:P

Najważniejsze, że Tobie się podoba i jesteś zadowolona.

Mam prośbę, mogłabyś najpierw przeczytać to co napisałaś a potem wysyłać? Raczej nie mam problemu z czytaniem ze zrozumieniem, ale połowa Twojego postu jest dla mnie nieczytelna i niezrozumiała :-(

Mam prośbę, mogłabyś najpierw przeczytać to co napisałaś a potem wysyłać? Raczej nie mam problemu z czytaniem ze zrozumieniem, ale połowa Twojego postu jest dla mnie nieczytelna i niezrozumiała :-(

Przesadzaaasz :) napij sie wieczorkiem wina grzanego to wszystko sie w poscie stanie jasne i klarowne :)

tylko kwestia interpretacji zaistaniałej sytuacji.

Agata - dziękuję Ci :)

Muszę Ci powiedzieć, że zdjęcia Twojej łazienki utwierdziły mnie w przekonaniu, że to co chcę zrobić ze swoją będzie ok. A pewna nie byłam do końca, nawet jak już gres kupiłam :D

Wierzę, że kogoś taka monotonia kolorów może męczyć, ale mnie tak jak i Tobie dobrze się w takich kolorach odpoczywa :)

Edytowane przez Sylwia_LBN