ellaj 18.01.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 A gdzie mozna te meble obejrzec we Wroclawiu, bo nie widze adresu.Ladnie wygladaja, ale ciekawe jak z jakoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos25 18.01.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Projekt ktory wchodzi w zycie... czyli kuchnia juz kupiona tylko nad blatem sie zastanawiam (czarny czy bialy granit lub konglomerat) http://images39.fotosik.pl/50/abefb7671ec5fb90m.jpg http://images46.fotosik.pl/50/0ab9620e746afbe6m.jpg http://images27.fotosik.pl/314/f46687708cd94e1fm.jpg http://images34.fotosik.pl/439/64186a2930deb443m.jpg http://images45.fotosik.pl/50/f3f4bf866d9380bdm.jpg I zeby nie bylo watpliwosci- hokery, sofa, kolor scian oraz obrazki to nie do kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 18.01.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Projekt ktory wchodzi w zycie... czyli kuchnia juz kupiona tylko nad blatem sie zastanawiam (czarny czy bialy granit lub konglomerat) jasny, moim zdaniem zdecydowanie jasny, będzie się fajnie odcinał od mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 18.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Carlos25, wybrałeś odważną koncepcję. Mi w sumie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 18.01.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ma bardzo pilne pytanie do tych co do swoich mebli kuchennych wybrali blaty tradycyjne (postforming).Szukam jasnego blatu, ale nie białego, który ładnie komponowałby się z frontami fornirowanymi w kolorze wenge lub heban.Nasz stolarz proponuje nam blat z firmy Juan, wzór D93, ale nie jestem do niego przekonany.Co jeszcze mogłoby stanowić alternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 19.01.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ma bardzo pilne pytanie do tych co do swoich mebli kuchennych wybrali blaty tradycyjne (postforming). Szukam jasnego blatu, ale nie białego, który ładnie komponowałby się z frontami fornirowanymi w kolorze wenge lub heban. Nasz stolarz proponuje nam blat z firmy Juan, wzór D93, ale nie jestem do niego przekonany.Co jeszcze mogłoby stanowić alternatywę? Jedne z lepszych blatów ma firma LUPUS. Calkiem przypadkowo mam taki u siebie (jasny krem) Wzoru niestety nie pamietam ale widac go na zdjeciach w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 19.01.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 carlos - kuchnia bardzo ladna - blat oczywiscie proponuje jasny ... martwi mnie tylko bardzo mala ilosc blatu roboczego ... poza tym jest bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos25 19.01.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ta kuchnia ma wygladac Kto by sie tam przejmowal iloscia blatu roboczego A tak juz troch powazniej to malutki scisk bedzie ale nie powinno byc problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 carlos ja bym pociagnela jeszcze szafki pod sciana, teraz to kuchnia kawalera ktory je w restauracjach i jedyne co w kuchni przygotuje to drinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.01.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Jedne z lepszych blatów ma firma LUPUS. Calkiem przypadkowo mam taki u siebie (jasny krem) Wzoru niestety nie pamietam ale widac go na zdjeciach w moim dzienniku. Czy przypadkiem kupiłeś taki wzór http://www.lupus.eu/index.php5?mod=asort2&lang=pl&id=blatyrobocze&show=56 Może sobie jednak przypomnisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.01.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 carringtontomas, przeglądałem Twój dziennik budowy (po raz kolejny ) i dotarłem do kuchni. Możesz podać modele piekarnika oraz mikrofali? O ile mnie wzrok nie myli są to sprzęty Whirlpoola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 19.01.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Carlos - jasny blat i będzie pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.01.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 carringtontomas, przeglądałem Twój dziennik budowy (po raz kolejny ) i dotarłem do kuchni. Możesz podać modele piekarnika oraz mikrofali? O ile mnie wzrok nie myli są to sprzęty Whirlpoola. Co prawda ja nie jestem carrindtontomas ale pokaze komplet whirpola http://images46.fotosik.pl/48/54a9a24227001a8dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusia40 19.01.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Bogusia mi też Twoja kuchnia bardzo się podoba. Czy mogłabyś napisać jak sprawuje się szklana płyta ? Chodzi mi głównie o kwestię czyszczenia jej, czy się nie rysuje i czy w razie wykipienia nie wylewa się aż na blat i czy pokrętła nie są zalewane, bo ona przecież jest zupełnie płaska Z góry dzięki za odpowiedź Dziękuję co do płyty gazowej, to jest świetna. Pięknie wygląda nie tylko wtedy gdy jest świeżo po wyczyszczeniu nawet po smażeniu na gorącym tłuszczu dobrze się prezentuje aczkolwiek oczywiście plamy są widoczne ale czyszczenie jest bajecznie proste - zaleca się mycie środkiem do szyb jako, że jest to szklana płyta, zabrudzenia schodzą od razu nawet te po całym dniu czy nawet paru dniach jak się nie zauważy. I płyta się jak dotąd w ogóle nie rysuje nawet pod światło nie ma takich mikro rys. Czyszczenie jest łatniejsze wg mnie niż na zwykłej kuchence ale oczywiście trzeba sie przyłożyć do tego ostatniego szlifu po umyciu tzn. żeby nie było smug. Co do zalewania blatu i pokręteł to się z tym nie spotkałam bo mi się to aż w tak dużej ilości nie zdażyło, moja płyta jest w idealnym poziomie, więc nawet jak coś wykipi to zostaje 'kałuża' a nie rozlewa się po płycie Bogusiu i o to chodzi!! Kuchnia piękna. (ja też będę miała te fronty) Co do życia w kuchni to się w 100% zgadzam. Kuchnia to serce domu, a jak serce to musi być i dusza (sól pod ręką, łyżki mieszalniki, kwiatki, koszyki z owocami)=ŻYCIE. SUPER .... Powiedz jak sprawdza się zlewozmywak granitowy względem utrzymania w czystości - zacieki, plamy itp? Kupiłam już co prawda, bo u Ciebie bardzo mi się spodobał w kuchni , paczka w drodze, ale doradź! Ten zlew to rewelacja! Wiadomo, że teraz go tak nie użytkuję jak kiedyś stary stalowy bo obecnie mam zmywarkę, ale czuć różnice kolosalna! W ogóle nie widać brudu czy zacieków np z rozmrażanego mięsa. Bardzo dobrze komponuje się z kolorem blatu i ja jestem zachwycona. Mam parę rzeczy, które nie nadają się do zmywarki i zmywam ręcznie więc nie jest to opinia kogoś, kto w ogólnie w takim zlewie nie zmywa. Polecam z całym przekonaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos25 19.01.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 carlos ja bym pociagnela jeszcze szafki pod sciana, teraz to kuchnia kawalera ktory je w restauracjach i jedyne co w kuchni przygotuje to drinki No wlasnie jestem kawalerem co to jada w restauracjach a takze uwielbia gotowac i radzi sobie w kazdej kuchnii (trzeba by zobaczyc kuchnie mojego znajomego co prowadzi restauracje... tam to dopiero nie ma blatu ) Pod sciana specjalnie nie ma blatu ze wzgledu na to, ze chce to miejsce zagospodarowac jeszcze jakos efektownie- podswietlana szyba albo (duzo bardziej prawdopodobnie cos takiego-> http://cram.pl/piniae---na-9-butelek-cat-12-id-432.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.01.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Co prawda ja nie jestem carrindtontomas ale pokaze komplet whirpola Dzięki za odzew. A podasz jeszcze modele tych sprzętów? Ja wstępnie wybrałem zestaw Bosch-a, ale jeszcze zastanawiam się nad Whirlpoolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Co prawda ja nie jestem carrindtontomas ale pokaze komplet whirpola Dzięki za odzew. A podasz jeszcze modele tych sprzętów? Ja wstępnie wybrałem zestaw Bosch-a, ale jeszcze zastanawiam się nad Whirlpoolem. Jutro z pracy podam Ci modele i ceny ile u nas kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 20.01.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 ... Co do zalewania blatu i pokręteł to się z tym nie spotkałam bo mi się to aż w tak dużej ilości nie zdażyło, moja płyta jest w idealnym poziomie, więc nawet jak coś wykipi to zostaje 'kałuża' a nie rozlewa się po płycie Szukam podobnej płyty. Mam obawę o bliskość dolnego prawego palnika i pokręteł - nie nagrzewają się pokrętła? Poza tym, czy tak mała odległość nie przeszkadza w operowaniu pokrętłem, gdy na tym palniku postawiony jest garnek? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.01.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 andu_n napisal: A podasz jeszcze modele tych sprzętów? piekarnik: AK223/IX/01 mikrofala: AMW410/IX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 20.01.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dzięki magpie101 za te informacje Rozumiem, że prawidłowa nazwa piekarnika to AKZ223/IX/01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts