Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A przy okazji zadam pytanie o sąsiedztwo sprzętów, bo widzę, że lodówka jest obok piekarnika.

Czy zmywarka może znajdować się obok lodówki?

A dlaczego miałaby nie?

Agata - dziękuję Ci :)

Muszę Ci powiedzieć, że zdjęcia Twojej łazienki utwierdziły mnie w przekonaniu, że to co chcę zrobić ze swoją będzie ok. A pewna nie byłam do końca, nawet jak już gres kupiłam :D

Wierzę, że kogoś taka monotonia kolorów może męczyć, ale mnie tak jak i Tobie dobrze się w takich kolorach odpoczywa :)

Bardzo mi miło :)

Rozumiem, że łazienki tez pokażesz :)

Naprawdę bardzo mi miło, że Wam się podoba :)

IZA30 - wcześniej myślałam o białym szkle. Teraz jak patrzę na tę swoją kuchnią to podoba mi się w zasadzie tak jak jest, ale obawiam się, że takiego samego szarego nie dobiorę :D Zatem chyba zostanę przy białym.

Princesa - dziękuję. Tak jak zauważyła agatah wodotrysków u mnie nie znajdziesz. Ja po prostu chciałam aby mój dom był stonowany i spokojny. Ja sama taka niespokojna dusza jestem, więc gdzieś muszę się wyciszyć :)

oliwko - oj, żebyś Ty wiedziała ile ja się zastanawiałam nad tym blatem i parapetem :D Ostatecznie zdecydowałam się jednak na takie rozwiązanie. Co do lodówki i piekarnika - producent dopuszcza. Nie wiem jak ze zmywarką niestety. Kolor na ścianach wszędzie ten sam. Na podłodze deska dębowa Fertig.

f.5. - no jak ja mogłam zapomnieć o fioletowej ścianie?:bash: To niewybaczalne!!! :D

kori - dziękuję :)

1. blat dębowy olejowany (taki sam będzie parapet),

2. tak, górne szafki to Aventos,

3. szary kolor to Flugger nr 5496, baza Flutex 7S,

4. deska warstwowa Fertig - dąb classic. Lakier Bona Naturale 2k.

Edytowane przez Sylwia_LBN
dopisek dla kori

Sylwia dobierzesz szary pod warunkiem, że to nie będzie lacobel, a szkło optiwhite lakierowane kolorem wybranym spośród palety RAL. Tam jest taka mnogość odcieni, że na pewno znajdziesz coś pod kolor ściany. Zwłaszcza do farb Fluggera.

PS. Nie wprowadzaj "akcentów kolorystycznych" ;)

kori - to farba z mieszalnika, baza biała może być różna: mat, satyna itd.

Aniu - dzięki, nie wiedziałam o tym. Czy to droga impreza?

Akcentów kolorystycznych się boję. Już sama myśl o tym turkusie na komodzie do salonu nie daje mi spać: czy ja aby na pewno dobrze robię pakując się w ten kolor :D Stolarz mnie trochę uspokoił mówiąc, że zawsze można front danej szuflady zeszlifować i pomalować na inny kolor :)

fajna kobieto - dziękuję :)

oliwko - ja tak dokładnie to nie wiem, ale dziś się dowiedziałam, że cyt.:" Optiwhite™ jest całkowicie przezroczystym szkłem float o obniżonej zawartości żelaza. Szkło jest praktycznie bezbarwne, a zielonkawe zabarwienie charakterystyczne dla zwykłego szkła, zauważalne szczególnie przy grubszych taflach, zostało całkowicie wyeliminowane. " Hartowane to chyba nie w kolorze, prawda?