Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

absolutnie zgadzam się w kwestii gniazdek! masz ich zdecydowanie za mało (w mojej kuchni jest 6 i uważam, że to minimum, a gabarytowo - ilość blatu podobna). przede wszystkim brakuje mi gniazdka w okolicach kuchenki - żeby zblendować krem z dyni najpierw będziesz musiała odłączyć np. ekspres do kawy lub toster a następnie ciągniesz kabel do tego sprzętu przez całą kuchnie (maczając go przy okazji w zlewie...)[/font]

Dus dalas mi do myślenia z tym gniazdkiem do blendowania, musze zobaczyc jaki dłogi kabel ma moj blender bo nei mam w okolicach kucheni żadnego :-(

.

Mnie żaluzję o wymiarach 180x120 wyceniono na 470zł.

Ania - a czemu 2,5cm?

te 2,5cm zdecydowanie lżej wygladają na oknie, sa też tańsze :) poza tym u Izy chyba obie czesci sa otwierane? dlatego polecam takie jakie mam u siebie ;)

czekam zatem na moją wycenę na 2,5 centymetra , zobaczymy czy zabija ;)

Jejku - dziewczyny, a ja mam ciemne okno i białą zamówiłam! Zmieniać??? Jeszcze mogę...

Kolor moich okien to porażka - jakoś bez sensu go wybraliśmy - przyznaję się bez bicia. Pomyślałam o żaluzjach białych żeby to okno jakoś rozjaśniły...

Sylwia wstrzymaj może ;)

A na skrzydła zamówiłaś czy jedną na cały otwór?

edit. przecież ty masz fix.

Czyli na ramie będzie czy na otwór?

Edytowane przez agatah

Tak.

W środku wnęki, ale nie na ramie.

Dobrze rozumiem? :D

W takiej sytuacji ja bym wzięła w kolorze ramy.

O taką zamowiłaś?

http://www.rolety.zalmal.com.pl/img/800/zaluzje-z-drewna-na-sciane.jpg

A jeśli miałaby być zamontowana poza otworem...

Czyli musi być kilka centymetrów szersza niż zamówiłaś.

I dłuższa. Zamontowana ponad otwoerem okiennym na takiej wysokości żeby podciągnięta do góry nie wchodziła w światło okna.

O tak mniej więcej

http://kuprolete.com/zdjecia/40244,c6e0bf3df26567e814f2e90b4e109adbd3g0.jpg

Ja mam montowane na okno więc tylko w kolorze okien wchodzi w grę ale ja starałam się jednak trochę jakoś do tych okien nieszczęsnych nawiązać w domu więc ok . Jeśli roleta tak jak u mnie na oknie lub w ramie okna jak na zdjęciu nr 1 t dla mnie tylko w kolorze okna . Tka na scianie to ja cię mogę jeśli kolor okien do niczego w domu nie pasuje innego to można by go zasłonić białymi ale jak żaluzje podciągniesz do góry to trochę dziwnie będzie wyglądac moim zdaniem . Sylwia aż muszę luknąć co ty masz za okna że takie okropne niby ;-].

No w każdym razie to moje zdanie ale może ja mam jakieś takie widzimisię że inaczej mi nie pasuje ;-]

Agata - tak jak na pierwszym zdjęciu tylko głębiej w tej wnęce zamontowaną bym chciała. U mnie wnęka ma 26cm głębokości.

Znaczy, że biała tam nie będzie pasować? Ciemnej nie chcę :(

Ale jak to jest, że ciemna żaluzja na białym oknie pasuje, a biała na ciemnym nie? :cry:

Ja bym ciemnej na białym oknie też nie zrobiła ;)

A masz gdzieś nawiązanie do tego koloru okien w domu ?

Nie ma nigdzie nawiązania do nich, bo u mnie ten kolor to wypadek przy pracy. Długa historia, ale tak w skrócie: zdecydowaliśmy się na okna Jezierskiego i mieliśmy już podpisaną umowę, facet miał przyjechać na pomiar jak tylko otwory będą do obmierzenia. W międzyczasie wyszła ta cała historia z Jezierskim. Nie wiem czy słyszałyście, ale krótko mówiąc firma stanęła na granicy bankructwa, brali zaliczki, okien nie robili. Przestraszyliśmy się i zmieniliśmy zamówienie na Hekaplast i podczas tej zmiany pokićkaliśmy coś z kolorami. Okna w produkcji, była za późno na zmianę. I tak zostałam z ciemnymi oknami :(

Sylwia

Twoje ciemne okna bez podziałów są cudowne, jak ramy obrazów i niczym bym ich nie zakrywała :) Dla mnie same w sobie są dekoracją.

Żaluzja za prawie 500 zł to dla mnie cenowo masakra. Jeszcze potem wycierać je z kurzu , ja dziękuję :no:

piu, dziękuję Ci :) ale każdy kto drogą idzie ma nas przy zapalonym świetle jak na widelcu :(

Dopisane po krótkim namyśle: chociaż przecież zasłon też po oknach nie ciągam, czyli zawsze na tym widelcu jestem :D

u mnie bedzie tak samo wszystko widać , a żaluza wydaje mi sie najlepszym rozwiązaniem w kuchni- bo co innego ?? . A może jakiś inny kolor- szare ??

A ja to powieszę jakąś super firankę i to dopiero będzie szok!

Na przykład:

http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_firanka-do-kuchni-firana-dzieci-6564221.jpg

Źródło: http://www.sprzedajemy.pl

I rozwiązuje wszystkie problemy: I okno zasłonięte i akcent kolorystyczny jest! :rotfl:

I ten tulipan też sobie pierdyknę! A co!