Sylwia_LBN 09.12.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) A jakiej firmy drzwi? A takiej http://talent-drzwi.pl/ Kanka - ale Ty świadomie ten kolor wybrałaś i pięknie go przeniosłaś dalej. A ja takiego ciemnego nie chciałam Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 09.12.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Sylwia nie narzekaj na kolor okien - będziesz zadowolona przy myciu (mam ten sam) Przeciągnęłam go też na drzwi i schody, ale widziałam wnętrza z białymi drzwiami i nie wyglądało źle. Zaskakująco dobrze wyglądały również drzwi w kolorze naszych okien, z białymi ościeżnicami (widziane w serialu "Przepis na życie"). Rozwiązań zatem, jak widać, wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 10.12.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Sylwia, jaśniejsze okna wyglądałyby gorzej. Teraz świetnie kontrastują z jasnym drewnem podłóg i mebli. Do takich nowoczesnych okien bez podziałów tylko ciemne okna! (jak zwykle Piu mnie uprzedza, ale mam takie samo skojarzenie, ciemne ramy okien są jak ramy obrazów). Masz czarne lampy i prawie czarne okna - więc masz już odniesienie do okien. I tyle wystarczy. Broń boże nie wprowadzaj nigdzie więcej ciemnego drewna. Czarny czy czarnobrązowy kolor w niewielkich akcentach jak najbardziej. Bardzo lubię kontrasty i te okna na prawdę sprawiają, że Twoje wnętrza robią takie wrażenie. Uwierz mi, bez nich nie byłoby takiego WOW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 10.12.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) A takiej http://talent-drzwi.pl/ Kanka - ale Ty świadomie ten kolor wybrałaś i pięknie go przeniosłaś dalej. A ja takiego ciemnego nie chciałam Buahaha to mój mąż je świadomie wybrał (bo jego kolega też takie zamontował ) a ja potem musiałam je jakioś wkomponować w moją wizję Sylwia nie narzekaj na kolor okien - będziesz zadowolona przy myciu (mam ten sam) Przeciągnęłam go też na drzwi i schody, ale widziałam wnętrza z białymi drzwiami i nie wyglądało źle. Zaskakująco dobrze wyglądały również drzwi w kolorze naszych okien, z białymi ościeżnicami (widziane w serialu "Przepis na życie"). Rozwiązań zatem, jak widać, wiele No ja też pociągnęłam ten kolor na drzwi listwy i schody . Ale potem resztę musiałam już ostrożnie i na parterze nie ma innego koloru drewna Tylko bezpieczna czerń, biel i szarość . Problemem nie jest sam kolor , bo kolor jak kolor jest ładny, tylko w połączeniu różnych kolorów , w tym przypadku różnych wybarwień drewna . Edytowane 10 Grudnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 10.12.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dziewczyny też mam problem z oknami w kuchni a w zasadzie w jadalni i salonie również ponieważ jest to jedno pomieszczenie, mam rolety zewnętrzne ale nie chcę ich mieć cały czas zamkniętych a tak by wypadało bo okna są na przestrzał i wszystko widać z drogi nawet drzewa za domem myślałam o roletach rzymskich takich delikatnych kremowych lub białych a drzwi tarasowe zostawić "gołe" wstawiam zdjęcia trochę jakość ich jest kiepska, może coś doradzicie, żaluzje raczej odpadają Przepraszam za bałagan próbuję go pokonać i niestety przegrywam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 10.12.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Musze Cię ostrzec przed funkcją "prysznica" w kuchennych bateriach Hansgrohe. Mam co prawda inny model, ale zasada działania jest pewnie taka sama bo widzę gumowy guziczek. Co jakiś czas (3 razy w ciągu 3 lat) psuje się ta opcja. Bateria po przełączeniu na prysznic nie wraca do normalnego strumienia, albo częściowo woda leci strumieniem a częściowo prysznicem i nic nie da się z tym zrobić. Już dwa razy serwis wymieniał mi z tego powodu wylewkę na nową, raz czyścił i odkamieniał (tu był zdziwiony, że w sumie jest mało zakamieniona w środku), natomiast nadal nie uważa tego za wadę, która dyskwalifikuje baterię z użycia, więc nie pozwalają mi jej zwrócić. A wyobraź sobie nalanie wody do ekspresu prysznicem i tak przez tydzień albo dwa, bo akurat serwisant lokalny jest chory. Reklamacje są co raz mniej przyjemne, bo już mnie posądzają że specjalnie psuję albo zapycham tą baterię. Hobby takie mam ))))))) Po cichu Panowie serwisanci (dużo milsi niż ich przełożony) przyznali, że te baterie nie powinny mieć w Polsce 5 lat gwarancji, bo nie wytrzymują tyle z naszą jakością wody. Moja bateria to taka: http://www.sklepbaterie.pl/baterie/baterie-kuchenne/32841000_p_3914.html Problematyczne są chyba tylko baterie kuchenne, bo w łazience mam też Hansgrohe i tam wszystko działa do tej pory (4 lata). Musiałam się odezwać, bo szlak mnie trafia jak widzę kuchenne Hansgrohe. Teraz kupiłabym zwykłą marketową, byle ładną, i w tej cenie mogłabym 5 razy na nową ją wymienić zamiast użerać się z serwisem. Poszukaj tańszej, bo wysoka cena Hansgrohe nie gwarantuje wcale dużego zadowolenia. to albo trafiłaś na jakiś felery model, albo masz wielkiego pecha , serio zainstaluj pod zlewem system filtrów czyszczących wodę, te najprostsze już od około 500zł można kupić i problem powinien zniknąć nie namawiaj do zakupu zwykłej marketowej, bo nie wiesz co mówisz. w takich wszystko jest słabsze - wężyki, korpus, głowica... nawet uszczelki są cieńsze. jak coś w takiej taniej baterii strzeli pod nieobecność domowników, to tej wody nic nie zatrzyma! w wodociągu się nie skończy, a ona nie przestane lecieć dopóki wody na głównym zaworze nie zakręcisz przepraszam... rozgadałam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.12.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dziewczyny też mam problem z oknami w kuchni ( 1. niewysokie drzewka na wysokości okien przy ogrodzeniu powinny rozwiązac problem - nawet jak stracą liście to siatka konarów będzie rozbijała widok wgłąb domu 2. proste zazdrostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 11.12.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Nie będę się chwalić bo niezbyt jest czym, ale tak wygląda moja kuchnia : Do zrobienia jeszcze szkło na ścianę, żaluzja okienna, parapet. Wszelkie uwagi krytyczne i nie mile widziane witam piekna kuchnia mi rowniez sie podoba a mozna wiedziec jakiej szerokosci masz kuchnie chodzi mi o sciane z oknem, i czy ja dobrze widze ze to nieotwieralne okno??sprawdza sie w kuchni?????jak z wentyalcja?? pytam bo jestem przed wyborem okna i sie zastanawiam czy robic otwierane bo u mnie podobnie ja u ciebie po prawej stronie bedzie zabudowa wysoka i pozniej zaraz okno wiec moze fix zrobic??ahhh te dylematy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.12.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Pytanie Ile kosztuje tak zwane servo-drive do aventosa HF czy jedno servo obsłuzy tylko 1 szafkę czyli 2 podnośniki czy mozna zastosował 1 servo do 2 szafek 4 podnosników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 11.12.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 1. niewysokie drzewka na wysokości okien przy ogrodzeniu powinny rozwiązac problem - nawet jak stracą liście to siatka konarów będzie rozbijała widok wgłąb domu 2. proste zazdrostki Dzięki Elfir jutro zrobię zdjęcia widoku z okna w kuchni, "drzewka" musiały by być drzewami tak mi się wydaje, zazdrostki jakoś powinny nawiązać do reszty pomieszczenia czyli okien w wykuszu okna w salonie i drzwi tarasowych. Najchętniej zostawiła bym okna bez niczego ale się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 masz kuchnię na pierwszym piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.12.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 I dłuższa. Zamontowana ponad otwoerem okiennym na takiej wysokości żeby podciągnięta do góry nie wchodziła w światło okna. O tak mniej więcej http://kuprolete.com/zdjecia/40244,c6e0bf3df26567e814f2e90b4e109adbd3g0.jpg Polecam, mamy cały salon w żaluzjach tej firmy i są super. Bardzo dobrze chronią przed gapiami, nawet gdy zapalę wszystkie lampy w salonie, z zewnątrz wygląda jakby było ciemno. Jedyny mankament to cena:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 11.12.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 masz kuchnię na pierwszym piętrze? dom na górce:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 11.12.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Polecam, mamy cały salon w żaluzjach tej firmy i są super. Bardzo dobrze chronią przed gapiami, nawet gdy zapalę wszystkie lampy w salonie, z zewnątrz wygląda jakby było ciemno. Jedyny mankament to cena:mad: mam rolety zewnętrzne, jak sa opuszcone dobrze chronią przed gapiami ale ja nie widzę jeziorka i lasu i czuje się jak w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.12.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Witam , przedstawiam jako inspirację kolejną naszą realizację . Kuchnia robiona dla naszej Klientki również z Muratora .. Mdf lakierowany z frezowanymi uchwytami plus fornir oliwka na frontach oraz opaskach na około słupków Stolik okolicznościowy na jednej kwadratowej nodze również z tego forniru . Blat kwarcogranit oraz szyby lakierowane na blacie Miłego , Piotr więcej zdjęć na naszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 12.12.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 witam piekna kuchnia mi rowniez sie podoba a mozna wiedziec jakiej szerokosci masz kuchnie chodzi mi o sciane z oknem, i czy ja dobrze widze ze to nieotwieralne okno??sprawdza sie w kuchni?????jak z wentyalcja?? pytam bo jestem przed wyborem okna i sie zastanawiam czy robic otwierane bo u mnie podobnie ja u ciebie po prawej stronie bedzie zabudowa wysoka i pozniej zaraz okno wiec moze fix zrobic??ahhh te dylematy..... IwaKrzys - ściana z oknem ma szerokość 273cm. Co do okna - nie otwiera się. Gdyby miało się otwierać to przy tej wielkości musiałoby być dzielone a tego nie chciałam. Mam wentylację mechaniczną, więc nie mam potrzeby otwierania tego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 12.12.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Potrzeba pojawia się z pierwszą porządnie przypaloną przez męża potrawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.12.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 IwaKrzys - ściana z oknem ma szerokość 273cm. Co do okna - nie otwiera się. Gdyby miało się otwierać to przy tej wielkości musiałoby być dzielone a tego nie chciałam. Mam wentylację mechaniczną, więc nie mam potrzeby otwierania tego okna oj nie prawda nie prawda Sylwiu moze sie uchylac ale dobrze wiemy ze nikt nigdy nie bedzie niczego uchylał majac rekuperator Potrzeba pojawia się z pierwszą porządnie przypaloną przez męża potrawą okap / pochłaniacz powinien wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 12.12.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 oj nie prawda nie prawda Sylwiu moze sie uchylac ale dobrze wiemy ze nikt nigdy nie bedzie niczego uchylał majac rekuperator No ale jak ma się uchylać? Przecież tam nawet klamki nie ma. To na stałe zamontowane. Diedra - Mój mąż otwiera lodówkę i pyta co jest do jedzenia. Tyle ma z kuchnią wspólnego! No, ewentualnie jeszcze ekspres włączy żebym mogła kawę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.12.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Chodzi mi tylko o to ze osobiście zrobiłem uchylne a wiesz ze mamy podobne rozmiary.i co zapłaciłem za uchył i klamkę i nigdy go nie uchylę.w tej chwili optowałbym za stałym szkleniem tak jak u Ciebie. tylko z myciem zimą problem bo trzeba wychodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts