rudziak 27.12.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam Oto moja idealna i wymarzona od dawna kuchnia brakuje jeszcze rolety na okno i żyrandola ale nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.12.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Bardzo ładna kuchnia Podłoga piękna . To deski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudziak 27.12.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Dziękuje Podłoga to płytki drewnopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 27.12.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Bardzo ładna kuchnia Podłoga piękna . To deski ? Naprawdę podoba Ci sie ta podłoga ? na 99,99% to nie deski ale to nieistotne nie podoba mi sie tez połączenie deski/płytki z deską w salonie juz chyba prawdziwą!!!!???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 27.12.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) rudziak - kuchnia idealna! Rzadko się odzywam, ale nie mogłam się powstrzymać. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez nikka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.12.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam Oto moja idealna i wymarzona od dawna kuchnia brakuje jeszcze rolety na okno i żyrandola ale nie mogę się zdecydować. [ATTACH=CONFIG]232004[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232005[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232006[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232007[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232008[/ATTACH] Kuchnia bardzo ciepła w odbiorze I jedyny rodzaj lodówki wolnostojącej, jaki mi się podoba Piękny kredens - troszkę szkoda, że to nie on jest widoczny z salonu tylko zlew. Aczkolwiek dla mnie osobiście nie byłaby wygodna - lubię mieć dużo miejsca wokół zlewu i płyty, a wszystkie urządzenia w jednej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 27.12.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Oto moja idealna i wymarzona od dawna kuchnia Wymarzona na pewno i przepiękna! Ale czy idealna? Lodówka tak daleko od stołu, a jeszcze dalej od zlewu .... Kto wymyślił taki układ, fachowiec może czy sam inwestor? Można było bardziej ergonomicznie, a korzyści byłyby odczuwalne przez wiele lat! No i Piu ma rację, niestety. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudziak 27.12.2013 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Dziękuje za miłe słowa a rozwijając temat - kuchnia jak na warunki blokowe jest dość spora jednak średnio ustawna (dwa kominy na jednej ze ścian, które zabierają sporo miejsca i tworzą wnękę). Przesuwanie rur gazowych czy wody od początku ze względów finansowo czasowych nie wychodziło w grę więc pozostało mi dopasować się do tego co mam Kredens faktycznie mógłby być widoczny z salonu ale co do reszty rzeczy, o których piszecie to muszę przyznać, że ja tego nie odczuwam i wygodnie mi się po niej porusza. Bo oczywiście chodziło mi o to, że ona jest idealna dla mnie a nie dla ogółu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 28.12.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 ale co do reszty rzeczy, o których piszecie to muszę przyznać, że ja tego nie odczuwam i wygodnie mi się po niej porusza. Bo oczywiście chodziło mi o to, że ona jest idealna dla mnie a nie dla ogółu Jest taka zasada kolejności, która sprawdza się podczas użytkowania kuchni: lodówka, blat, zlew, blat, kuchenka, blat. Bo musisz gdzieś odkładać wyjmowane rzeczy z lodówki (blisko, obok, tuż pod ręką), potem je myć, potem obrabiać, potem stawiać do gotowania i odstawiać po ugotowaniu. Większość osób/projektantów planuje kuchnię wg tej zasady, bo potem nie poruszając się prawie w ogóle pracujesz bez zbędnego nabijania kilo-metrów Dla mnie to był priorytet zarówno w mieszkaniu w bloku (przerobiłam właśnie instalację wodną) jak i w domu. Wg mnie warto nadłożyć pieniędzy i opóźnić czas użytkowania mieszkania aby ta zasada mogła procentować, nieraz już do końca życia. Mam nadzieję, że Cię nie pogrążę, ale ta wyspa brzydko wygląda od strony pokoju, w ogóle tutaj nie pasuje .... Można byłoby zrobić wygodny blat roboczy pod oknem, zyskałbyś fajne, bezkolizyjne przejście do pokoju. Można byłoby zmniejszyć prześwit między kuchnią a pokojem na mniejszy, stawiając niedużą ściankę działową przy oknie. A gdyby kredens był widoczny z pokoju to byłoby cudnie! Zawsze najładniejsze fragmenty się eksponuje, a brzydkie ukrywa. Szczerze to napisałam, bez uszczypliwości to odbierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 28.12.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 rudziak kuchnia ciepła i przytulna. Ergonomia to akurat dla mnie kwestia dyskusyjna bo przeżyłam już kilka kuchni mieszkaniowych od ciasnych kanciap po zamknięte bez okna do dużej i wygodnej (dla mnie) w domu, ale sprzecznej z zasadami podanymi przez Renię każda z nich wymagała jakiejś konkretnej organizacji pracy i tyle. To nie kwestia wyrzeczeń czy codziennego narzekania na układ sprzętów ale organizacji. Twoja kuchnia jest b. ładna, podoba mi się cegła na ścianie w połączeniu z tą drewnianą belką i meblami. Nie podoba mi się jedynie podłoga (nie lubię takich świecących płytek) i lampy. Zmieniłabym je np. na Ottavę z Ikei albo jakieś białe/czarne klosze. Poza tym super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 28.12.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Kuchenka z piekarnikiem i zlew są bardzo ładne. Będzie jakaś firanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.12.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 rudziak kuchnia wyglada przyjnie a jak wysniona wymarzona to super ja podpytam o cegłę- co to dokładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 28.12.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 gdyby tak przymknąć oko na ergonomię, to ta kuchnia ma w sobie coś takiego, że patrzę na nią już kolejny raz Te pasy w przedpokoju, belki, cegła, śliczne sprzęty i meble, wszystko jest tu urocze i wcale się nie dziwę, że ją uwielbiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.12.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Map78 mówisz serio? Raz w roku myjesz fronty:o Rudziak fajna kuchnia, szkoda,ze podłoga z salonu nie ma kontynuacji w kuchni, bo ta w kuchni gryzie się z ta z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 28.12.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Jestem raczej mało aktywnym użytkownikiem forum, ale w nadziei, że się rozkręcę pokażę Wam moją kuchnię. Zdjęcia od razu po montażu - teraz nie jest już tak sterylnie i czysto.http://imageshack.us/a/img69/9616/42796461.jpg http://imageshack.us/a/img20/1830/imag03051.jpg http://imageshack.us/a/img687/4502/imag03031.jpg http://imageshack.us/a/img832/9621/93624329.jpg I rzut oka z daleka:http://imageshack.us/a/img22/6423/14323521.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 28.12.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Ha ha praktycznie jak moja, tylko insze kolorki, będziesz zadowolona z układu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.12.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Naprawdę podoba Ci sie ta podłoga ? Si Na moim ekranie sprawia wrażenie poryranych desek Ergonomia - oj tam, oj tam Całość dostarcza miłych estetycznych wrażeń. Poza tym mam podobną lodówkę i ścianę ceglaną - a to zobowiązuje Rudziak - a okno , prawie zlicowane ze ścianą - > z czego blok jest zbudowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.12.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 (edytowane) płytki Rudzik to chyba Tarima Roble? Mnie trochę brakowałoby blatu roboczego przy zlewie i kuchence,. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 28.12.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Map78 mówisz serio? Raz w roku myjesz fronty:o Absolutnie poważnie:yes: Mieliśmy z żoną wielkie obawy przed wyborem tak "laboratoryjnej" kuchni, ale nasz stolarz zapewnił nas, że białe fronty w lakierze z połyskiem nie przyjmują w ogóle brudu i na prawdę miał rację Inna sprawą jest, że nie jesteśmy jakimiś super fanami sprzątania i pewnie jakaś inna gospodyni/gospodarz robiliby to częściej, ale jak dla m,nie nie ma takiej potrzeby:no: W domu jest znacznie więcej pilniejszej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.12.2013 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 @easy78 fajnie, pozytywne wrażenie mam. nowocześnie, ale rzadko ostatnio widywany fiolet jest ładnym tłem. ogromny plus za brak szafki z roletą ) natomiast podobnie jak elfir brakuje mi blatu roboczego między zlewem a płytą. no i wybrałabym inny okap - rura wygląda fajnie, gdy nie widać mocowania, więc to mi nie pasuje. czy na oknie kuchennym nie ma parapetu!? od razu mi się rzuciło w oczy, że okno jest inne niż to w pokoju i zastanawiam się czy to tylko tak na etapie "tuż po montażu" czy w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts