easy78 01.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 agnieha22, mi montowanie okapu nie przeszkadza. Wyspowy, moim zdaniem, powinien wisieć nad wyspą, jak sama nazwa wskazuje. Głupio wyglądałby wyspowy powieszony 20 cm od ściany... No ale jak wiadomo - "o gustach się nie dyskutuje" Tak samo z szafkami górnymi - nie ma ich, bo ich nie lubię. Dodatkowo wydaje mi się, że ich powieszenie pomniejszyłoby optycznie kuchnię, a ja chciałam pomimo ciemnego koloru, mieć przestrzennie. Co do częstotliwości czyszczenia to jeszcze zależy od sposobu otwierania szafek. U mnie większość frezowana, więc nie trzeba wycierać po każdym otwarciu. Ale dwie szafki mam na dotyk otwierane i tu faktycznie widać paluchy od razu. Ale nie wycieram za każdym razem. Całe fronty przecieram mokrą szmatką z mikrofibry jak zaczynam zauważać, że są brudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 01.01.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 oliwkawawa, jeśli to czytasz, to chciałam odpowiedzieć na Twoją wiadomość, ale masz zapchaną skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 01.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 easy78 u mnie na monitorze kolor wygląda na bakłażanowy, piękny http://cdn9.mowimyjak.smcloud.net/t/photos/t/5972/co_przyrzadzic_z_baklazanow_i_163589.jpg Cudny stół, podłoga, mikrocement (ciekawa jestem, jak się ten materiał sprawdzi, super efekt). Kuchnia bardzo wymagająca jeśli chodzi o ilość klamotów na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
easy78 02.01.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 piu, masz prawidłowo ustawiony monitor Taki właśnie kolor ma kuchnia. Inspirowałam się kolorem kuchni z Wolsztyńskich Mebli: http://www.hit-meble.com.pl/images/stories/szynaka/kuchnia-piano.jpg Co do "klamotów" to wiem, co masz na myśli, ale już ustaliłyśmy na "łazienkowym", że jeśli w domu się żyje to odzwierciedlenie tego życia pojawia się wszedzie, gdzie tylko może A dodatkowo, nie bez powodu, nie prowadzę programu "Perfekcyjna pani domu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaT 02.01.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Piękne te Wasze kuchnie Ja właśnie zaczynam myśleć o swojej i na tą chwilę skłaniam się ku bieli w połączeniu z szarością i drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 02.01.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Proszę doradźcie jakie krzesełka kupić Kolorystyka kuchni jak widać: szary,biały,czarny . Zazdrostki tymczasowe ;docelowo- drewniane żaluzje.Nie wiem jakie krzesełka:/ Eamesy ?Ale przekonana nie jestem Np. 3 różnokolorowe? 3 pomarańczowe ? Myślę, właśnie trochę pomarańczowego "przemycić" w dodatkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 02.01.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Są fronty i są "fronty" wiele zależy od jakości (u mnie palców nie zobaczysz). Pisząc o myciu raz w roku miałem na myśli prawdziwe mycie, a nie przecieranie. Jak coś chlapnie to przecież nie czekam rok żeby to umyć tylko robię to na bieżąco. A jak chcesz zobaczyć to zdjęcia swojej kuchni wkleiłem parę postów wcześniej. Pozdrawiam Tak, tak, fronty i "fronty", sprzątanie i "sprzątanie", czysto i "czysto". To wiemy wszyscy. Zdjęcia już widziałam, dziękuję. I również pozdrawiam. Easy, masz kuchnię w moim absolutnie ukochanym kolorze Patrzę i żałuję, że tchórz mnie obleciał i nie zdecydowałam się na fiolet. Ślicznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 02.01.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Proszę doradźcie jakie krzesełka kupić Kolorystyka kuchni jak widać: szary,biały,czarny . Zazdrostki tymczasowe ;docelowo- drewniane żaluzje.Nie wiem jakie krzesełka:/ Eamesy ?Ale przekonana nie jestem Np. 3 różnokolorowe? 3 pomarańczowe ? Myślę, właśnie trochę pomarańczowego "przemycić" w dodatkach . Ostatnio często widuję te krzesła na zdjęciach. Czy one są wygodne? Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieha22 02.01.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Proszę doradźcie jakie krzesełka kupić Kolorystyka kuchni jak widać: szary,biały,czarny . Zazdrostki tymczasowe ;docelowo- drewniane żaluzje.Nie wiem jakie krzesełka:/ Eamesy ?Ale przekonana nie jestem Np. 3 różnokolorowe? 3 pomarańczowe ? Myślę, właśnie trochę pomarańczowego "przemycić" w dodatkach . Ja bym wzieła 3 pomarańczowe. Szafki masz białe czy takie eckri ciepłe? Bo na zdjęciu wyglądaja ciepło i dlatego wydaje mi się zze pomrańczowe będa paspwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 02.01.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Ostatnio często widuję te krzesła na zdjęciach. Czy one są wygodne? Ktoś coś wie? Jak na plastikowe, twarde krzesła - wygodne. Ale dość niskie, tzn. nieco niższe niz standardowe. Nie jest to mocno odczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.01.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Pomarańczowe pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 02.01.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 a ja...a ja to bym wziela czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 03.01.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Ostatnio często widuję te krzesła na zdjęciach. Czy one są wygodne? Ktoś coś wie? Wygodne są-ale moim zdaniem po prostu ... zimne ( w sensie siadania i dlatego się waham ... Ja bym wzieła 3 pomarańczowe. Szafki masz białe czy takie eckri ciepłe? Bo na zdjęciu wyglądaja ciepło i dlatego wydaje mi się zze pomrańczowe będa paspwac. Szafki są matowe białe. Pomarańczowe pomarańczowe. Kurczę,no właśnie tak rozmyślam na d tym właśnie rozwiązaniem i jest mi ono najbliższe na tą chwilę a ja...a ja to bym wziela czarne Najchętniej to bym wzięła właśnie czarne lub jak zwykle szare ,ale będzie już za monotonnie i ... nudno Edytowane 7 Stycznia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 03.01.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 ja tez chcialam zwalczyc nude i nawet sobie zielone krzeslo kupilam...i szybko wyladowalo najpierw do dzieciecego a potem a balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 03.01.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Ja bym na stałe koloru nie zniosła A nie masz jakichkolwiek krzeseł, chociaż jednego, żeby przykryć je pomarańczową tkaniną i zobaczysz czy ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 03.01.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Ja bym na stałe koloru nie zniosła A nie masz jakichkolwiek krzeseł, chociaż jednego, żeby przykryć je pomarańczową tkaniną i zobaczysz czy ci pasuje Wisz co, ile ja miałam pomysłów na kolor Najpierw miał być fiolet - za smutno,potem limonka - ale jednak nijak,potem turkus - no całkiem całkiem było - w końcu pomarańcz - wreszcie coś ożywiło te szaro buro klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 03.01.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam, przeglądam zdjęcia kuchni i gdzieniegdzie widzę oświetlenie blatu kuchennego listwą LED. Nie wiem, czy to kwestia wykonania zdjęcia, ale czasem światło jest przyjemnie rozproszone - nie ma tych "kropek" światła, ale światło jest jednolite. W jaki sposób można osiągnąć taki efekt? Mój stolarz twierdził, że położenie na listwę takiego plastikowego (?) "ochraniacza" (nie pamiętam fachowej nazwy) rozproszy światło, ale w mojej ocenie to tylko wyostrza efekt "kropek światła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 03.01.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Rozprasza rzeczywiście, oczywiście dopóki nie spojrzysz od spodu na tę listwę - wtedy kropki jak najbardziej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 03.01.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam, przeglądam zdjęcia kuchni i gdzieniegdzie widzę oświetlenie blatu kuchennego listwą LED. Nie wiem, czy to kwestia wykonania zdjęcia, ale czasem światło jest przyjemnie rozproszone - nie ma tych "kropek" światła, ale światło jest jednolite. W jaki sposób można osiągnąć taki efekt? Mój stolarz twierdził, że położenie na listwę takiego plastikowego (?) "ochraniacza" (nie pamiętam fachowej nazwy) rozproszy światło, ale w mojej ocenie to tylko wyostrza efekt "kropek światła". Link do mojej kuchni w podpisie. Jesli o to ci chodzi, to tu pisałam jak to zrobiliśmy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-Pochwalcie-si%C4%99-swoimi-kuchniami&p=5913030&viewfull=1#post5913030 Mleczny klosz rozprasza światło i nie widać pojedynczych punktów świetlnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 03.01.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Mój stolarz twierdził, że położenie na listwę takiego plastikowego (?) "ochraniacza" (nie pamiętam fachowej nazwy) rozproszy światło, ale w mojej ocenie to tylko wyostrza efekt "kropek światła". Zastosowanie osłonki mlecznej praktycznie całkowicie zlikwiduje "efekt kropek", ale też i przytłumi światło - zależy czy chcesz podświetlić, czy oświetlić Znaczenie ma tez ilość diod na mb taśmy im więcej tym mniejszy "efekt kropek", jak również barwa światła - przy barwie zimnej te kropki są bardziej "odczuwalne" niż przy ciepłej. Pozdrawiam Wisz co, ile ja miałam pomysłów na kolor Najpierw miał być fiolet - za smutno,potem limonka - ale jednak nijak,potem turkus - no całkiem całkiem było - w końcu pomarańcz - wreszcie coś ożywiło te szaro buro klimaty Faceci nie mają z tym problemów bo rozróżniają tylko 3 kolory: czarny, biały i pośredni;) Edytowane 7 Stycznia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts