Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Venus, baaardzo ładna, choc nie w moim typie...dla mnie za dużo drewna - znaczy dla mnie za bardzo rzuca się w oczy, niepokoi i błyszczy jeszcze???- półeczki wokół pochłaniacza - :no::no::no: za dużo pierdółek na widoku - wiem, że to taki styl, ale mi sie to nie podoba zupełnie.....

mimo to ładnie sie wszystko komponuje i masz przeslicznie spasowane słoje na fornirze na szafkach - klasa

no i przesławny ka;) marzenie niedoscigłe wielu gospodyń...;) to biały perłowy?

pozdrawiam:bye:

Amglad dzięki ;) Jestem odrobinę zmieszana, bo nie wiem o co pytasz o KA? to perła espresso (ale mat nie występuje), o szafki? to akryl biały bez perły.

Venus, pięknie po prostu!!!!!!!!!!!!

Dziękuję bardzo :)

Venus,

a nie możesz zrobić zdjęcia prezentującego CAŁĄ kuchnię w jej okazałości?:D

Twoje kadry są sławne, to fakt, no ale zmiłuj się i pokaż proszę tą piękną kuchnię w całości:D.

Venuskowa perspektywa się Pani nie podoba? :lol2: Zapraszam, sama zrobisz, ze mnie słaby fotograf ;)

VenusWprawdzie nie lubię żadnych kryształkowych żyrandoli itp, ale w tak pięknej kuchni wybaczam. :D No i sufit dla mnie super, marzy mi się coś podobnego w mojej kuchni (kiedyś tam) ;)

Trzymam kciuki za realizację, samych dobrych wyborów! dzięki :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Venus,

Śliczna jest Twoja kuchnia. Kolory dobrane ze smakiem, kuchnia jasna, niebanalna. Zapewne chciałaś wykorzystać miejsce na max i stąd szafki po obu stronach okna (tego na wprost) - ja osobiście bym, z nich zrezygnowała, i na pewno z półeczek przy okapie, zwłaszcza że stoją właściwie niewykorzystane. Nie myślałaś o zamkniętych szafkach w tym miejscu? Ja osobiście nie lubię mieć niczego na widoku ;P

Poza tym super, kuchnia nowoczesna, sterylna (wygląda jak nie używana ;)). Dobrze zagospodarowana, wysoka zabudowa w ciągu sprawia wrażenie dużej kuchni ale popraw mnie jeśli się mylę: wymiary 3 x 2,5-3 z blatem z krzesłem ?

pozdrawiam

ja_moni dzięki :) Ja bym nie zmieniła niczego w naszej kuchni, a trochę ją używam. Ze wszystkiego jestem zadowolona. Półki od początku miały być puste, nie wiem czy to jakaś religia że każda przestrzeń musi mieć ekspozycję? Chyba mało osób wymaga tego od parapetów. Mnie nie podoba się samotny okap, zastanawiam się jak wtedy poradzić sobie np z płytkami lub szkłem? Robić po sufit ? fajnie, tylko trochę drogo, dla mnie :) Robot kuchenny wymusił postawienie oliw i przypraw na półkach, tylko dlatego są zapełnione.

Wymiary muszę sprawdzić w domu, nie pamiętam :p

Ślicznie jest, choć parę rzeczy bym jednak schowała, tak jak poprzednicy - półeczki przy okapie (oliwy nie wolno trzymać na wierzchu), makarony z parapetu. No i ja bardzo nie lubię frontów błyszczących, ale to już takie moje widzimisię (lodówy udaję, że nie widzę ;))

Na pewno jest wygodnie i elegancko :)

Venus kuchnia zupełnie nie w moim stylu, ale bardzo mi się podoba. No może poza lodówką ;) ale to kwestia gustu.

Wygląda elegancko, czysto i świeżo. Mimo paru rzeczy na wierzchu jest ład i fajnie się komponuje całokształt.

Piękna kolorystyka :) no cud miód i te sprawy.

Oliwa z Lidla to bardzo dobra oliwa :)

A różnica taka, że jak wlewasz kolejną butelkę do tej samej ozdobnej flaszki to są tam pozostałości poprzedniej. To jełczeje, miesza się ze świeżą...

Cóż, oliwa nie jest dla mnie towarem na tyle luksusowym, żebym musiała ją eksponować.

rób jak uważasz, ja swoją trzymam tak jak z oliwą postępować należy :)

Agatah tak to rozumiem i nie chcę się spierać o nadrzędność BN na Wielkanocą czy na odwrót. Tylko w tej fabrycznej butelce też się osadza, no ale każdy robi jak uważa.

W fabrycznej butelce osadza się oliwa z tej samej butelki! Butelka się kończy kupujesz nową. Nie ma żadnych starych osadów. Jeśli jednak przelewasz oliwę z jednej butelki do drugiej to w drugiej zawsze zostanie trochę starej i tym sposobem po kilku dolewkach mogą być resztki oliwy z przed roku czy starszej. Trzeba przed każda dolewką dokładnie umyć butelkę zanim wleje się nowa porcję oliwy. A nie zawsze jest to łatwe do zrobienia.

Venus_m bardzo ładna kuchnia, zresztą kilka z Twoich wnętrz były dla mnie inspiracją :) Wszystkie dodatki fajnie tworzą całość. Czajnik chyba zmałpuję od Ciebie będzie dobrze komponował się z moim thermomixem ;) a chlebak z jakiej jest firmy - poszukuję białego a twój też fajnie wyglądałby w mojej kuchni :-)

Musze zrobić dziurę w korpusie szafki (nawet chyba dwóch, żeby przeciągnąć rury elastyczne i kurek do wody do zmywarki.

Kombinował ktoś tak z szafkami (tracę wtedy gwarancję)?.

AAAA to miało być w wątku z kuchniami z IKEI, mod przerzucisz to tam?.plis.

Edytowane przez Oszolom