Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

mam pytanie czyo bo beżowego zlewu będzie pasował biały blat ?

czy ktoś z Was ma biały blat ? czy jest trudny w utrzymaniu czystości ?

Pasował będzie a w utrzymaniu czystości lepszy moim zdaniem niż czarny:yes:Na czarnym widoczny jest każdy okruch ,kurz a na białym nie:p

Witam,

mam pytanie czyo bo beżowego zlewu będzie pasował biały blat ?

czy ktoś z Was ma biały blat ? czy jest trudny w utrzymaniu czystości ?

Blat biały będzie dobry w utrzymaniu,ale zastanowiła bym się nad zlewozmywakiem bo wydaje mi sie ze zciemnieje z czasem i zrobi się na nim osad np.z kawy,a pierogi z borówkami to już chyba będzie masakra. Nie używałam ale oglądałam kiedys film na you tubie o młynku do odpadów i tam wyglądał okropnie.

Nasza mała kuchnia :

[ATTACH=CONFIG]234226[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]234223[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]234224[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]234225[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]234222[/ATTACH]

a już niebawem będzie kolejna :)

Mam mieszane uczucia>

Podobają mi się meble, fronty, przeszklone górne półki i czarny blat (duża powierzchnia blatu), lampy.

Nie mogę jednak zrozumieć jaką funkje ma pełnić ten "parapet", który nie byłby taki zły, aż na te rurki!

Szkło z motywem płatków kwiatu - cóż to już kwestia gustu, mnie osobiście nie podobają się takie dominujące akcenty, które za pare lat będą passe, ale najbardziej razi w całej kompozycji zaokrąglony zlewozmywak wciśnięty między lodówke a płyte. Nikt mnie nie przekona że takie ustawienie jest wygodne.

Zlew nie styka się z płytą, w dodatku między nimi jest ociekacz. Praktycznie w każdym mieszkaniu w prl-owskim bloku zlewozmywak był koło kuchenki. Nie żebym chwaliła to rozwiązanie, ale jakoś ludzie z tym żyli :) Na forum też kilkakrotnie czytałam, że część użytkowników jest z takiego rozmieszczenia sprzętów zadowolona.

Mam mieszane uczucia>

Dobrze, że całość jednak wywołuje jakieś uczucia :) akcent kolorystyczny powtarzał się w salonie i sypialni również, taka 'plama koloru'. w nowej kuchni takie coś nie wchodzi w gre.

Zlew i kuchenka jest w dobrej odległości, ociekacz z którego raczej się nie korzysta. między piecem, a zlewem zmywarka 45cm.

Stolika. Barku śnadaniowego. Mikro-kuchnia, mikro-rozwiązania.

Dokładnie, do kuchni jest szerokie wejście bez drzwi, blat w tamtym miejscu byłby za szeroki, a w ten sposób mamy gdzie postawić posiłki przed wydaniem, plus czasem na stojąco na szybko wypić poranną kawę.

Dokładnie.Mini aneks kuchenny to i mini rozwiązania.:pMimo wszystko Zrezygnowalabym z tego parapeto-blatu.Jakos dworcowo sie kojarzy.Zlew praktycznie stykający sie z płyta to kiepski pomysl.:no:

Jak pisałem wcześniej, przerwa jest duża, nigdy żadna kropla wody nie dotarła do płyty :)

Zlew nie styka się z płytą, w dodatku między nimi jest ociekacz. Praktycznie w każdym mieszkaniu w prl-owskim bloku zlewozmywak był koło kuchenki. Nie żebym chwaliła to rozwiązanie, ale jakoś ludzie z tym żyli :) Na forum też kilkakrotnie czytałam, że część użytkowników jest z takiego rozmieszczenia sprzętów zadowolona.

W nowym mieszkaniu będzie układ zbliżony, cała ściana w zabudowie, z wnęką na szerokość 3x60 lub 60-45-60, po lewej płyta indukcyjna, po prawej zlewozmywak, przy czym na pewno w kwadracie żeby dało radę spokojnie garnek umyć :) a do tego wyspa jako blat roboczy z ukrytym piekarnikiem o wymiarze ok 130x60, w moim wątku pokaże więcej, zapraszam tam do komentowania. "nasz dziennik"

Dziękuje za opinie.

jokejoke ciekawi mnie koszt tej realizacji, szczególnie mebli :)

Sienki ja miałam w mieszkaniu zlew 10 cm od płyty i to nie ociekaczem w stronę kuchenki tylko komorą. Wynajmowane mieszkanie więc cóż... i w sumie nie było źle. Na zlew kładłam wielką dechę z ikei i zamieniał się w blat. A odcedzanie makaronu nigdy nie było tak proste :D płyta oczywiście elektryczna.

Koszt realizacji mebli- fronty akryl magura +blat 3750 zł z systemem cichego domyku .

Lodówka będzie w zabudowie lecz póki co brak funduszy po zakupie mieszkania .Satysfakcja bezcenna :).Docelowo panel szklany pomiędzy blat a górne szafki

Edytowane przez jookejooke

jokejoke no to interes życia kuchnia w takiej cenie. Pozazdrościć. Wyszła fajnie :) gratuluję. Ja tylko nie lubię takich płyt gazowych... muszę mieć porządny ruszt na całości bo boję się, że mi wszystko pospada...

Jak lodówka będzie w zabudowie w przyszłości to będzie super.

A co macie na ścianie?

Dobrze, że całość jednak wywołuje jakieś uczucia :) akcent kolorystyczny powtarzał się w salonie i sypialni również, taka 'plama koloru'. w nowej kuchni takie coś nie wchodzi w gre.

Zlew i kuchenka jest w dobrej odległości, ociekacz z którego raczej się nie korzysta. między piecem, a zlewem zmywarka 45cm.

Dokładnie, do kuchni jest szerokie wejście bez drzwi, blat w tamtym miejscu byłby za szeroki, a w ten sposób mamy gdzie postawić posiłki przed wydaniem, plus czasem na stojąco na szybko wypić poranną kawę.

Jak pisałem wcześniej, przerwa jest duża, nigdy żadna kropla wody nie dotarła do płyty :)

W nowym mieszkaniu będzie układ zbliżony, cała ściana w zabudowie, z wnęką na szerokość 3x60 lub 60-45-60, po lewej płyta indukcyjna, po prawej zlewozmywak, przy czym na pewno w kwadracie żeby dało radę spokojnie garnek umyć :) a do tego wyspa jako blat roboczy z ukrytym piekarnikiem o wymiarze ok 130x60, w moim wątku pokaże więcej, zapraszam tam do komentowania. "nasz dziennik"

Dziękuje za opinie.

Skoro nie korzystasz z ociekacza to po co montować zlew z ociekaczem? Trzeba było kupić zlew jednokomorowy miałbyś przynajmniej troche blatu roboczego pomiędzy zlewem a kuchenka.:p

Koszt realizacji mebli- fronty akryl magura +blat 3750 zł z systemem cichego domyku .

Lodówka będzie w zabudowie lecz póki co brak funduszy po zakupie mieszkania .Satysfakcja bezcenna :).Docelowo panel szklany pomiędzy blat a górne szafki

Kto ci robił te meble jestem z okolic tarnowa i poszukuje dobrego taniego stolarza jak mozesz daj namiary. Piekna kuchnia mój styl.

Meble robiłem samodzielnie , zrobiłem projekt w programie i zamówiłem formatki w firmie meblowej , skręcałem i frezowałem wszystko sam .Fronty zamówiłem w firmie Magura przywozą po 2 tygodniach na miejsce .

jokejoke co to za płyta gazowa? Możesz podać ?

Płyta gazowa BOSCH POP 616B10E

Edytowane przez joliska