mr6319 07.05.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Moja kuchnia przewiduje taki układ zlewu i pieca jak na "pozyczonym" zdjeciu. Ldówka i piekarnik na przeciwko płyty... Ciagle nie wiem czy dobrze zrobiłam nie dając zlewu na środku Okna?! Wymiary mojej kuchni to: ściana okienna 3,8m a boczne 2,2m. Łącznie 8m2 plus spiżarka 2 m2. http://3.bp.blogspot.com/-fMLc9WO4DY8/UnVTT5EdGQI/AAAAAAAAAHE/JipnGrui2Y8/s1600/IMG_5806aaa.jpg Pamiętaj tylko , że przesunięcie Zlewu może spowodować niemożliwość otwierania okna do końca. Ustaw tak by wylewka była na samym środku okna!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 07.05.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Gniazdko przy samym zlewie?? Proszenie się o kłopoty wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slay75 07.05.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Gniazdko przy samym zlewie?? Proszenie się o kłopoty wg mnie. Ha, ha, mam to samo, ale jak wstawiałem swoje foty na forum to nikt nie zauważył. Niestety, chyba wszystkiego nie da się przewidzieć i dopilnować przy remontach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 07.05.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Ha, ha, mam to samo, ale jak wstawiałem swoje foty na forum to nikt nie zauważył. Niestety, chyba wszystkiego nie da się przewidzieć i dopilnować przy remontach. No nie wiem czy to jest takie śmieszne... Zwłaszcza jak w domu są dzieci albo osoby starsze. Jak napisałem: proszenie się o kłopoty. Do tego jeszcze wyłącznik... Mokre ręce spod zlewu i ciach do gniazdka włączyć mikser albo włącznik... ehhh Szanujmy i dbajmy o nasze zdrowie i życie. Nasze i naszych bliskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 07.05.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Slay75 skoro już masz w takim miejscu gniazdko i włącznik, do tego w systemowej ramce, kup po prostu gniazdko z klapką i uszczelką, czy są szczelniejsze włączniki nie wiem. W pełni to problemu nie rozwiąże, ale na pewno będzie ciut bezpieczniej. Przynajmniej zmniejszy się ryzyko przypadkowego chlapnięcia wodą do gniazdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 07.05.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Jak to sie stało ze nikomu sie nic nie stało u mnie bo tez mam podwójne gniazdko z wyłącznikiem przy samym zlewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 07.05.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 http://extranet.castor.com.pl/marcin/franciszkanska/DSC_2240.JPG Dziękujemy Dzięki Faktycznie zlew jest praktycznie na maksa dosunięty do prawej, zlew jest na szczęście dość głęboki i korzysta się z niego bardzo sporadycznie, zresztą to samo mieliśmy w poprzedniej kuchni. Jest ok Dzięki Długo myśleliśmy nad kolorystyką, na koniec jak już było zamawiane jeszcze raz jechaliśmy zmienić Kontakty specjalnie kontrastowe, ten prawie nad zlewem też celowo, nie ma opcji go pochlapać, a często właśnie w zlewie coś blęduje itp. Dzięki ) Zlew, bateria i dozownik to komplet z Frenke, ładnie komponuje się z całościa Zapraszam do naszego tematu, tam więcej nowości Nie wierzę, że w tym miejscu kontaktu nie da się zachapać , moim zdaniem to proszenie się o nieszczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 08.05.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Ja wiem że dom jest do mieszkania a nie do sprzątania ale do zdjęć dobrze było by troszkę ogarnąć. Ciężko cokolwiek ocenić bo na pierwszy plan rzuca się nieład. Rada numer jeden: posprzątać Druga: zamienić folię na zwykły obrus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kameon 08.05.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Takiego zgrzytu stylistycznego już dawno nie widziałam. Jak dla mnie to największym problemem jest połączenie mebli białych i tych drewnianych. Trudno w tej sytuacji skupić się na dodatkach. Całe to pomieszczenie wygląda jak przed remontem. I najważniejsza rzecz : zanim zrobisz zdjęcia posprzątaj:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 08.05.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 zdjęcia usunęłam,też źle się z tym czułam że jest nie ogarnięte ale ciężko mi jest mieć 100 % posprzątane -bo mam małego ssaka i jest bardzo wymagający jak ogarne , posprzątam to zdjęcia dodam..A jeśli chodzi o zgrzyt -to ja go nie mam a to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kameon 08.05.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 I super ,że Tobie się podoba ! Takie podejście do tematu zasługuje na pochwałę Posprzątaj z blatów i szafek wiszących (zielone ozdoby:)) . Załóż kratkę na otwór wentylacyjny i dawaj zdjęcia w nowej odsłonie .Wierzę , że będzie dużoooo lepiej. Mam wątpliwości co do stylu karnisza , więc gdybyś nie była przekonana do niego to może się z nim pożegnaj:D Pozdrawiam i czekam na nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.05.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 zdjęcia usunęłam,też źle się z tym czułam że jest nie ogarnięte ale ciężko mi jest mieć 100 % posprzątane -bo mam małego ssaka i jest bardzo wymagający jak ogarne , posprzątam to zdjęcia dodam..A jeśli chodzi o zgrzyt -to ja go nie mam a to najważniejsze Upss! To przepraszam za tę uwagę. W zupełności rozumiem. Mój ssak ma 15miesięcy (ale nadal ssak) i nie daje zbyt dużo czasu na zajęcie się domem. Czekam na nową odsłonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 10.05.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Upss! To przepraszam za tę uwagę. W zupełności rozumiem. Mój ssak ma 15miesięcy (ale nadal ssak) i nie daje zbyt dużo czasu na zajęcie się domem. Czekam na nową odsłonę Mój ma 3 m-ce oraz mam drugie 5 letnie dziecko i niestety zaczynają mnie obowiązki przytłaczać i nieraz płacze ze nie ogarniam wszystkiego tak jakbym chciała..cieżki okres mam.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek323 11.05.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam,jestem nowy na forum poszukuję zdjęć kuchni czerwonych nie mamy pojęcia jakie płytki dać na podłogę,jakie agd i tak dalej. Więc jeśli ktoś ma czerwoną kuchnie prosił bym o jakieś fotki żeby się nakierować na coś fajnego .dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 11.05.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam,jestem nowy na forum poszukuję zdjęć kuchni czerwonych nie mamy pojęcia jakie płytki dać na podłogę,jakie agd i tak dalej. Więc jeśli ktoś ma czerwoną kuchnie prosił bym o jakieś fotki żeby się nakierować na coś fajnego .dzięki i pozdrawiam Zacząłbym od: https://www.google.pl/search?hl=pl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1120&bih=583&q=kuchnia+czerwie%C5%84&oq=kuchnia+czerwie%C5%84&gs_l=img.3..0.1270.3922.0.4560.16.14.0.2.2.0.170.1623.4j10.14.0....0...1ac.1.43.img..3.13.1220.N6qycPNdkD0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 11.05.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam,jestem nowy na forum poszukuję zdjęć kuchni czerwonych nie mamy pojęcia jakie płytki dać na podłogę,jakie agd i tak dalej. Więc jeśli ktoś ma czerwoną kuchnie prosił bym o jakieś fotki żeby się nakierować na coś fajnego .dzięki i pozdrawiam znajomi maja czerwona kuchnie zwienczona taka opaska z formiru, do tego w calym mieszkaniu ciemnobrazowa podloge i jasne granitowe blaty, wyglada to niezle z pewnoscia dobrze tez bedzie wygladac ciemnoszara podloga (duze plytki 60x60) oraz drewniane blaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam,jestem nowy na forum poszukuję zdjęć kuchni czerwonych nie mamy pojęcia jakie płytki dać na podłogę,jakie agd i tak dalej. Więc jeśli ktoś ma czerwoną kuchnie prosił bym o jakieś fotki żeby się nakierować na coś fajnego .dzięki i pozdrawiam A ja polecam uzyć wyszukiwarki! Jest wątek na forum tylko o czerwonych kuchniach. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?148698-CZERWONA-KUCHNIA-inspiracje-realizacje-opinie-pomys%C5%82y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 12.05.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Mam problem z kuchennymi decyzjami, na wątku o projektowaniu kuchni zamieściłam wizualizacje i kilka pytań, czy ktoś mógłby zajrzeć i podpowiedzieć?? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?39366-KUCHNIA-pomoc-w-projektowaniu-układu-szafek-wątek-zbiorczy&p=6477960#post6477960 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hisia 12.05.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Mam pytanie do posiadaczy blatów z klejonki dębowej: czy blat zamawialiście w studiu mebli które wykonywało wam kuchnie czy osobno na własną rękę? Zmieniła mi sie trochę koncepcja i zamiast laminatów chciałabym jednak drewno, ale wycena którą otrzymałąm trochę mnie zaskoczyła. Blat miałby być na meblach ( 4 cm), barku (6cm) i na ścianie pomiędzy szafkami górnymi i dolnymi ( 2 cm) czyli łącznie ok 11 m blatu - cena 7,5 tyś zł. Czy ta cena wydaje się wam ok? Proszę o info ile płaciliście za jaką dł. blatu dębowego (wiadomość może być na priva). Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.05.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 mieliśmy podobną sytuację i wycenę Kupiliśmy więc blaty z klejonki dębowej chyba z obi. Panowie ze studia docieli go odpowiednio i otwory na płytę i zlew- robocizna i tak byłaby przy laminacie - okazało sie wtedy, że blat w stosunku do robocizny jakis tańszy był - ale juz machnęliśmy ręką na to). . Blat nam służy od trzech lat. Jest zaolejowany (tu już we własnym zakresie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts