ewe17 15.06.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Kuchnia bardzo w moim typie. Jasna, nowoczesna a jednocześnie sprawia wrażenie przytulnej. Czy na ścianie jest szkło? Witam. Ciesze się, że kuchnia się podoba Na ścianie mamy szare płytki 60x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe17 15.06.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Ewe, strona otwierania lodówki Ci odpowiada? Ja często coś do gara dorzucam i wolałabym w drugą jestem ciekawa jak to jest u Ciebie? Taki był plan żeby zmienić stronę... ale tak jest jak się czegoś odrazu nie zrobi to później sie człowiek przyzwyczaja i przestaje zwracać uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 16.06.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 [ATTACH=CONFIG]264103[/ATTACH] Pawko, czy to zlew Franke z serii Basis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 17.06.2014 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Pawko, czy to zlew Franke z serii Basis? Dokładnie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 17.06.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Dokładnie ten. Zadowolony jesteś z niego? Ile miał podfrezowanych otworów - 2 czy 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 17.06.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 witam, jestem tu nowa.poszukuje natomiast informacji od doswiadczonych użytkujących białe zlewy w kuchniczy taki kolor jest w ogóle praktyczny?? Czy dla bezpieczeństwa wybrać beż ??Fronty w kuchni już się robią i będą białe w połysku, natomiast blat dębowyJaki kolor sugerujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 17.06.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Biały zlew mam (i to nie ten drogi z firmy na B.), używam. Nie mam z nim problemów. No poza tym, że jest biały i łatwo go zabrudzić. na szczęście równie łatwo go wyczyścić, w zasadzie sam się czyści jak my śpimy Do tego mam białe lakierowane gładkie fronty i blat w ciemnej szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 17.06.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 witam, jestem tu nowa. poszukuje natomiast informacji od doswiadczonych użytkujących białe zlewy w kuchni czy taki kolor jest w ogóle praktyczny?? Czy dla bezpieczeństwa wybrać beż ?? Fronty w kuchni już się robią i będą białe w połysku, natomiast blat dębowy Jaki kolor sugerujecie?? ciemny grafit;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinam 17.06.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 witam, jestem tu nowa. poszukuje natomiast informacji od doswiadczonych użytkujących białe zlewy w kuchni czy taki kolor jest w ogóle praktyczny?? Czy dla bezpieczeństwa wybrać beż ?? Fronty w kuchni już się robią i będą białe w połysku, natomiast blat dębowy Jaki kolor sugerujecie?? Przy układzie białe szafki/drewniany blat miałam ten sam dylemat. Wszyscy doradzali beżowy/szampański, ale mąż się uparł na biały i jestem nim zachwycona. Mam zlew z firmy Blanco, wygląda pięknie, łatwo się czyści (wystarczy na godzinę zasypać proszkiem do prania i sam się czyści). To był jedyny słuszny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 17.06.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Hmmm sama już nie wiemJak biały zlew to i przydałby się biały piekarnik i płyta,a te są drogieA jak grafit zlew to wtedy bez problemu dobiore sprzęty Te blanco są strasznie drogie.Znacie jakaś alternatywę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 18.06.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Hmmm sama już nie wiem Jak biały zlew to i przydałby się biały piekarnik i płyta,a te są drogie A jak grafit zlew to wtedy bez problemu dobiore sprzęty Te blanco są strasznie drogie. Znacie jakaś alternatywę?? A są grafitowe piekarniki i płyty? ;P Sprzęty to raczej stal szlachetna a to pasuje generalnie do wszystkiego. Ew. płyta np. metal design (posiadam takową). Ja proponuję zlew Franke, 1/3 ceny blanco. Mam go od roku zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.06.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Moim zdaniem do drewna najlepiej pasują białe zlewy a płyta i reszta sprzętów nie musi być biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 18.06.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Zadowolony jesteś z niego? Ile miał podfrezowanych otworów - 2 czy 4? Zadowolony mogę być po jakimś okresie użytkowania, na razie jest to zbyt krótki okres czasu. Mi się bardzo podoba i wydaje się być łatwy w utrzymaniu. Miałem podfrezowane dwa otwory, trzeci pod dozownik był wykonany otwornicą w zakładzie kamieniarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 18.06.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 witam, jestem tu nowa. poszukuje natomiast informacji od doswiadczonych użytkujących białe zlewy w kuchni czy taki kolor jest w ogóle praktyczny?? Czy dla bezpieczeństwa wybrać beż ?? Fronty w kuchni już się robią i będą białe w połysku, natomiast blat dębowy Jaki kolor sugerujecie?? U mnie przez pierwszych parę lat jasny zlew FRANKE wyglądał idealnie. Z czasem ta wierzchnia powłoka zaczęła się powolutku, minimalnie ścierać i jest go coraz trudniej doczyścić. Na tip top już się niestety nie da. Fakt, że eksploatowany jest bardzo intensywnie, kilka razy dziennie lądują w nim owoce czy warzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 18.06.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 no właśnie biały pasuje do drewna bardzo, i tak też mi sie podoba.Natomiast zastanawiam sie nad wzgledami praktycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 18.06.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 no właśnie biały pasuje do drewna bardzo, i tak też mi sie podoba. Natomiast zastanawiam sie nad wzgledami praktycznymi Jak ma być praktyczny to zdecydowanie stalowy Tylko nie gładki, z delikatną fakturką. Taki zlew nie boi się niczego. Miałem 10 lat, nie zrobiło to na nim wrażenia (też Franke, faktura chyba len). Co do białego nie obawiałbym się, zwłaszcza kupując np. Franke w cenie ok 600 zł bo cena nie jest zaporowa aby go zmienić dajmy na to za 5 lat na nowy/inny. Ja po roku użytkowania i też nie ma lekkiego życia u mnie tzn. ląduje w nim wszystko od woreczków z gorącą herbatą, kawą, poprzez natywnie warzywa prosto z ogrodu z ziemią itp. I u mnie nie ma tak, że jak się coś takiego wrzuci to od razu się czyści zlewik, oj tak to nie ma. A nieraz i przez noc poleży brudek zanim się ktoś zajmie I jak do tej pory śladu nie ma. Zdarza się krojenie na krawędzi zlewu nożem, a i gorące garnki czy pokrywki lądują na nim. Jak na razie ma 100% jakości nowego. Polecam. Znajomi mają Blanco, inna półka cenowa, podobny okres. Też nie narzekają. Choć marudzą trochę na żmudne czyszczenie, ale nie wiem z jakiego powodu nie stosują metody proszkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.06.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 A z jakiego tworzywa zlew czyści się metodą proszkową. Mam ceramiczny domsjo z ikea ale jeszcze nie używam i jakoś o problemach z czyszczeniem tego nie myślałam kupując. Powinnam się bać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 18.06.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Ja mam Alveusa za niecałe 400 zł i też żadnych problemów z nim Jak się zniszczy to za kilka lat wymienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 18.06.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Zadowolony mogę być po jakimś okresie użytkowania, na razie jest to zbyt krótki okres czasu. Mi się bardzo podoba i wydaje się być łatwy w utrzymaniu. Miałem podfrezowane dwa otwory, trzeci pod dozownik był wykonany otwornicą w zakładzie kamieniarskim. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 18.06.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Metoda proszkowa chyba generalnie ze wszystkim sobie dobrze poradzi bo takie działanie proszku do białego prania Ale zlewy ze sztucznego kamienia dobrze reagują na proszek w sensie czyszczenia. Nawet jak się lekko je poszoruje takim proszkiem to coś tam niby się z nich wydziela co ułatwia wyczyszczenie - gdzieś na stronie Blanco jest to chyba opisane nawet. Z Frankowym Tectonitem metoda współpracuje idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts